16 Aralık 2015 Çarşamba

SA2203/KY13-AO39: PKK, Kürtlerin Geleceğini de Tehdit Ediyor

 "HDP'yi mecliste kendilerinden olan bir siyasal güç olarak gördükleri için ona oy veren birçok Kürt'ün umudu olan barışın güvencesi PKK'ya isyandan geçer."



Geçmişte, devlet bu ülkenin insanlarına, Anadolu halklarına en çirkin, en ceberrut yüzünü göstermiş ve ülke bir avuç "Beyaz Türk"ün esareti altına girmişti. Bu durumdan en çok etkilenen ise Kürtler ve Doğu Halkları olmuştu. Osmanlı'dan kalan Rum ve Ermeni gibi azınlıklar çareyi ülkeyi terk etmekte bulmuş, ancak Avrupa'ya göç eden bir küçük kısmı hariç Kürtler her şeye rağmen topraklarını terk etmemişler, Batı'ya, büyük şehirlere göçlerle yaşadıkları acıları hafifletmeye çalışmışlardır.

İşte, PKK bir avuç imtiyazlı azınlığın yaptığı insanlık dışı zulüm ve baskılar nedeniyle doğdu ve devlet erkini elinde tutan bu küçük azınlığın zulmünü öne sürerek kendine taban oluşturdu. Süreçte devlet değişmeye başladı ve tüm engellemelere rağmen imtiyazlı sınıfın hor gördüğü, baskıladığı Anadolu insanının sistemin merkezine doğru hareketi önlenemedi .

Sonuçta, imtiyazlı sınıf gücünü kaybetmeye başladı ve merkeze yerleşmeye başlayan Anadolu insanı sayesinde insan hak ve özgürlüklerini önemseyen, gaspedilmiş hakları iadeye başlayan ve bu konuda önemli adımlar atan bir yönetici kitle umut olmayı başardı.

Ancak, bu kez süreç içerinde ceberrut devletin yerini PKK aldı ve Kürtlerin geleceğini belirleme adına kendini tek imtiyaz sahibi gördü, direneni yok etti.

Şimdi artık ceberrut devlet yok, ama PKK onun yerini fazlasıyla doldurmuş durumda. Nasıl ki devleti Batı'nın jandarması gören Beyaz Türkler, Kürtler'i dilediği kalıba sokmaya çalışmışsa aynısını şimdilerde PKK yapıyor; kendine baş kaldıranı asıyor, kesiyor, öldürüyor, kendi emir eri haline gelenleri dilediği gibi yönlendiriyor ve oradaki halka göçten başka bir yol bırakmıyor.

Eğer geçmişte Beyaz Türk Devleti'nin haksız baskı ve zulümlerine baş kaldırdıkları gibi onun yerini almış olan PKK'ya da başkaldıramazlarsa Kürtler'in sadece bu topraklarda değil, tüm bölgede yaşadıkları dramlar artarak sürecek. Ve yangın hepimizi/bölgeyi saracak.

PKK, Kürtler'in huzura giden yolunun önünü kesmiştir ve bu ebesi belirsiz taşeron güç devreden çıkmadan Kürtlerin/Bölgenin huzura kavuşması mümkün olmayacaktır.

Kürtler, çocuklarını, maddiyatlarını, huzurlarını bu vahşi otoriteye teslim etmemek için ellerinden geleni yapmalılar. HDP'yi mecliste kendilerinden olan bir siyasal güç olarak gördükleri için ona oy veren birçok Kürt'ün umudu olan barışın güvencesi PKK'ya isyandan geçer.

Eğer Kürtler, ceberrut devletin yerini alan taşeron örgüt PKK'ya isyan bayrağını yükseltirse o zaman HDP benzeri partiler de barış ve özgürlük için daha gür bir sesle taleplerini dile getirebileceklerdir.

Değil yaşadıkları acıları yok etmeyi amaçlayan iktidara, kendilerinden olan ve uğruna onlarca yıldır mücadele edilmiş olan Güney Kürdistan'a bile düşman olan bir kanlı yapının Kürt Halkı'na huzur sağlaması mümkün müdür?

İnanın, bugün Doğu'da bir PKK devleti kurulsa ilk yapacakları şey Kobani'de olduğu gibi kendilerine kölelik etmeyen Kürtleri o bölgeden sürmek ve Barzani devletiyle çatışmak olacaktır!

Kürtler, PKK' nın geleceklerine kastettikleri bir örgüt olduğunu anlamalılar artık...



Adnan ONAY, 16.12.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar


Seçkin Deniz Twitter Akışı