8 Ekim 2015 Perşembe

SA1856/KY13-AO27: Kürtler Bu Hâle Nasıl Getirildiler?

"Silah silah diyoruz da, Kürtler bunların silahına esir olacak bir millet mi?"


Eğer bir gün şartlar normalleşir ve Kandil baronları ortada kalırsa, çocukları dağa çıkarılan, infaz edilen, başlarından birçok çirkin olay geçirilen, kurda kuşa yem edilen evlatlarının hesaplarını Kürtler bunlardan soracaktır.

Bu iktidar en çok eleştiriyi PKK'nin dediklerini, istediklerini yerine getirdiği iddiasıyla, yani "Demokratik Açılım Süreci" nedeniyle aldı, alıyor. Geçmiş-mevcut AK Parti iktidarlarını birileri bu nedenle hainlikle suçluyor, sorumlularını Yüce Divan'la korkutuyor. Onlara göre PKK'ya silah bıraktırılması için pazarlığa girmek, Kürtlerin yaşadığı sorunları gidermek için adımlar atmak ülkeye ihanetti.

OHAL'in kaldırılması, Habur, Oslo, Kürtçe Tv-Radyo, ceza yasalarında değişikliğe gidilmesi, mahkemelerde Kürtçe savunma, cezaevlerinde Kürtçe konuşulmasının serbest bırakılması, Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders olması, Kürtçe özel okul kurulabilmesi, akiller heyetinin kurulması/çalışmaları, Barzani'yle ittifaka girilmesi, güvenlik güçlerinin süreç nedeniyle silahlarını susturması vs bu kesime göre hep ihanet demekti.

PKK, mevcut sisteme rağmen elini taşın altına koyup bu adımları atan iktidara karşı söz verdiği hiçbir şeyi yapmadı, aksine süreci fırsat bilerek güç topladı, yığınak yaptı, vergi topladı, haraç aldı, tehdit, kaçırma, öldürmeler yaptı, çocukları okullarından toplayıp dağa çıkardı. Bunları yaptığı için de Ak Partinin attığı adımları ihanet diye nitelendirenlerin elini güçlendirdi.

Yetmedi..

Kürtlerin geçmişte yaşadığı acı izleri silmek ve bu bölgeyi gelişmiş, huzurlu, refah içinde yaşanan bir bölge yapmayı, Bölge Kürtleri'yle kenetleşmeyi hedefleyen Ak Parti'yi ihanetle suçlayanlarla işbirliği yaptı..

Bu işbirliği alttan alta hep sürüyordu. Ve bu blokun içinde haşhaşilerden, aşırı sola, milliyetçi diye geçinenlere kadar herkes vardı.

Ve bunların tümünün tek hedefleri vardı; Kürtlere daha iyi bir gelecek için elini taşın altına sokan ve bu nedenle ihanetle suçlanan Erdoğan ve ekibini alaşağı etmek ve Menderes'in akibetine uğratmak...

Şimdi bu tabloyu gören Kürtler bu senaryonun perde önündeki figüranı olan HDP'ye nasıl oluyor da bunun hesabını sormuyorlar?

Çocukların ellerinden alan, Kürtlere düşmanlık içindeki her kesimle işbirliği yapan bu Demirtaş ve ekibine karşı ne zamana kadar desteklerini sürdürecekler?

Silah silah diyoruz da, Kürtler bunların silahına esir olacak bir millet mi?

Şaşıyorum.. Bin kere, milyon kere şaşıyorum!

Kürtler bu hale nasıl getirildiler?


Adnan ONAY, 08.10.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar


Seçkin Deniz Twitter Akışı