10 Kasım 2014 Pazartesi

SA982/KY9-NK35: Vücudum Bana Küsmüş...

“Artık lojiler olmadan şifa bulmak istiyorum...”


Bayram Bey’in yanına Emine ile gittik. Emine ile sabah görüşmüştük; toplantıya giriyordu. Bayram Hoca da randevusunu öğlenden sonra 14:30’a vermişti. O saatlerde Emine tekrar arayıp beklediğimi öğrenince de hemen gelmişti. İyi ki gelmişti. Hacettepe 7 No’lu Kapıda Bilgin’le karşılaştık. Bilgin elime baktı ya da bakmaya çalıştı, ama cidden canım çok yanıyordu bıraktı. Kiminle görüşeceğimizi öğrenince çok doğru bir doktora gittiğimi söyledi.

Odada muayene yapılırken hırkamı çıkarmam gerekiyordu ve elim müthiş şiştiği için oynatamıyordum. Emine yardım etti. Çorabımı da çıkarmam icap edince yine Emine çizmemi ve çorabımı çıkardı. Minnettar kaldım.

Bayram Hoca muayeneden sonra bizden müsaade isteyerek dışarı çıktı ve yanında bir profesör hanımla geri döndü. O da fiziki muayenesini yaptı ve “Hemen 15 günlük kortizon tedavisi başlayalım!” dedi. Bayram Bey hocayı yolcu ettikten sonra da Kadri Hocamı aradı ve Paraneoplastik sendrom ya da romatoit artridi taklit eden bir durum olduğunu söyledi. Metastaz olmadığı için akla ilk gelen şeylerin bunlar olduğunu ve kortizon tedavisine başlayacağını da söyleyerek ondan da onay aldı. Sonra da bana dönerek durumu tekrar izah etmeye çalıştı.

“Vücut romatoit artridi taklit ederek tepki veriyor!” dedi. Daha önce romatoloji bölümüne gittiğimi ve orada romatizma çıkmadığını söylediğimde ise "Onlar kan tahlillerine bakar ve sonuca göre öyle değerlendirirler anlamazlar bu durumu" dedi. "Size kısaca şöyle izah edeyim; sizin vücudunuz sizden küsmüş. Bu kansere karşı gösterilen bir tepkidir. Kalbinize de vurabilirdi ki; bazılarında böyle tepkiler oluyor, sizin kalbinize vurmamış da ellerinize ayaklarınıza vurmuş. Vücut şu an romatoid artriti taklit ediyor, ama sonra gerçekten iltihaplı romatizma olursunuz."diye de ekledi.

Emine’nin sorusu üzerine de “Etrafınızdakilerle konuşun, şikâyet dinlemeyin, siz şikayet edin, içinizde ne varsa paylaşın dinlesin insanlar” cevabını verdi. İşte böyle vücudum benden küsmüş kısacası.

Doktorun üç kere altını çizerek tekrar ettiği bu söz kalbime tesir etti. O an içimden iyi de ben kime küseyim diye geçirdiğimi hatırlıyorum.

Haftaya tekrar gideceğim bakalım ne olacak.

Bu arada az önce kardeşim kadar çok sevdiğim Doktor Şükran aradı ve durumun ne aşamada olduğunu sordu. Yukarıda yazdıklarımı özetleyerek anlattım. O da onkologuma "algoloji" (ağrı bilimi) bölümünü tavsiye edip edemeyeceğini sormamı söyledi.

"Algoloji, "Nöroloji", "Romatoloji, Onkoloji" ...Bu lojilerin hepsi beni oldukça yordu...

Şifayı verecek olan yalnız ve yalnız Allah Azze ve Celle bunu biliyorum ve inanıyorum... Artık lojiler olmadan şifa bulmak istiyorum...

Yoruldum...

Neşe Kutlutaş, 10.11.2014, KonukYazar,  Sonsuz Ark,  ( İlk Yayın Tarihi, 21.04.2012)




Seçkin Deniz Twitter Akışı