10 Ekim 2014 Cuma

SA926/KY9-NK312: Kardeşlerimizi Bekliyoruz! Hamit Coşkun-Adem Özköse

“En son kanser olduğumu öğrendiğimde bu denli üzülmüş, ağlamıştım.”


En son 13 Mart 2012'de yazmışım; o gün yazdıklarımı bitirip Twitter'a baktığımda Suriye'deki insanlık dramını, katliamı dünyaya duyurmak için Suriye'ye giden iki yürekli kardeşimin orada kaybolduğunu öğrendim. Bugün tam 7 gün oldu. 7 gündür ikisinden de haber yok ne yazık ki... Twitter ve Facebook'da bir kamuoyu hassasiyeti oluşturmaya çalışıyoruz.

En son kanser olduğumu öğrendiğimde bu denli üzülmüş, ağlamıştım. Şimdi yine aynı şeyleri hissediyorum. Hamit Coşkun daha 21 yaşına, oğlumla yaşıt. Bir görseniz o gülen yüzünü... Hani kalbinin güzelliği yüzüne vurmuş derler ya, işte o cinsten bir çocuk… Adem Özköse 78 doğumlu, yıllardır mazlum coğrafyalardaki insanların peşi sıra koşturup durur. Üç küçük çocuğu var.

Günlerdir Twitter'da bulabildiğim ne kadar yabancı gazeteci, aktivist varsa onlara mesaj göndermeye çalışıyorum. Oğlum Afak yazdıklarımı hemen İngilizceye çeviriyor, yabancı gazetecilerden gelen sorulara cevap yazıyor... canım benim...

Ara sıra Emira'da yardım ediyor çeviri konusunda.

Galina ise yazdığım mesajları hem Japonca'ya hem de Rusça'ya çeviriyor. Teresa Zeynep'de İspanyolca'ya..

Dört bir koldan çalışıyoruz ama daha tek bir sağlıklı haber alabilmiş değiliz ne yazık ki… Kalbim acıyor. Hamit'in ağabeyi Yahya ve başka dostlarımız Hatay'dalar ve gelecek güzel haberleri bekliyorlar. Kalbimiz onlarla.

Annem aradı az önce, yüzlerce Yasin ve Fetih Suresi okumuşlar kardeşlerim için... "Dua edin, dua edin, boş durmayın" diyor annem.

Hepimizin eli duada, Saliha, Nesife, Salanur, Mehtap ve daha bir dolu dost çırpınıyorlar kardeşlerimiz için...

İçimden başka bir şey yazmak gelmiyor artık. Allah'ın c.c izniyle Adem ve Hamit'in sağ salim ve bir an önce vatanlarına dönmeleri için dua ediyorum...


Neşe Kutlutaş, 10.10.2014, Sonsuz Ark,  (İlk Yayın Tarihi, 16.03.2012)




Seçkin Deniz Twitter Akışı