14 Eylül 2014 Pazar

SA887/ÇY4-DB14: İsrail İstihbarat Askerleri’nin Netanyahu ve Ordu Komutanlarına Mektubu- (Tamamı)

Birim *8200’da görev yapmış 43 yedek askerin neden Filistin Toprakları’nda görev yapmayı reddettiğini açıklayan mektubu okuyun.

“Milyonlarca Filistinli 47 yıldır İsrail askeri egemenliği altında yaşıyor. Bu rejim, temel insani hakları reddediyor ve toprağın geniş alanlarına Yahudi yerleşimciler için, farklı hukuk ve yargı sistemleri ve kolluk kuvvetleri zoruyla el koyuyor.”

Sağdan sola: İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve Genelkurmay Başkanı Benny Gantz son çatışmalar sırasında Gazze'deki haritalara bakarken. 
Fotoğraf: Ariel hermoni / İsrail Savunma Kuvvetleri / EPA

Başbakan, Sayın Binyamin Netanyahu,
GenelkurmayBaşkanı Benny Gantz,
Askeri İstihbarat Direktörü Tümgeneral Aviv Kochavi,
Birim 8200 Komutanı

Biz, Birim 8200 Gazileri, geçmiş ve şimdiki yedek askerler, Filistinlilere karşı eylemlere katılmayı ve İşgal Altındaki Topraklar üzerinde derinleşen askeri kontrol araçları olarak hizmet vermeye devam etmeyi reddettiğimizi beyan ediyoruz.

Genellikle asker istihbarat birimlerinin,  ahlaki ikilemlerden bağımsız ve yalnızca masum insanlara yönelik şiddetin azaltılması için katkıda bulunduğu düşünülür. Ancak, bizim askerlik servisimiz bize,  bu topraklar üzerindeki İstihbarat hizmetinin, İsrail'in askeri işgalinin ayrılmaz bir parçası olduğunu öğretti.

Askeri yönetim altındaki Filistin halkı, İsrail istihbaratı tarafından tamamen casusluk ve gözetime maruz kalmaktadır. İsrail vatandaşlarının gözetimi üzerinde ciddi sınırlamalar varken, Filistinliler bu koruma altına değildir. Şiddete dahil olan, olmayan Filistinliler arasında hiç bir ayrım yoktur.

Bu konuda toplanan ve saklanan istihbarat, masum  insanlara zarar veriyor. Bu, siyasi zulüm için, işbirlikçiler toplama yoluyla Filistin toplumu arasında ayrılıklar çıkarmak ve Filistin toplumu içindeki bölünmeleri toplumun kendisine karşı oluşturmak için kullanılıyor.

Birçok durumda, istihbarat, sanıkların askeri mahkemelerde adil yargılanmasını onlara karşı bir kanıt bulunamadığı halde engelliyor. İstihbarat, milyonlarca insan üzerinde müdahaleci gözetime ve hayatın birçok alanının işgaline izin veriyor. Bu, insanların normal bir hayat yaşamasına izin vermiyor, şiddeti körüklüyor ve çatışmanın sona ermesi ihtimalini de uzaklaştırıyor.

Milyonlarca Filistinli 47 yıldır İsrail askeri egemenliği altında yaşıyor. Bu rejim, temel insani hakları reddediyor ve toprağın geniş alanlarına Yahudi yerleşimciler için, farklı hukuk ve yargı sistemleri ve kolluk kuvvetleri zoruyla el koyuyor.

Bu gerçeklik bir devletin kendini koruma çabalarının kaçınılmaz bir sonucu değil, daha çok bir tercihtir. Yerleşim genişletmenin ulusal güvenlikle bir ilgisi yoktur. Aynı şey, Batı Şeria’daki inşaat ve gelişme konusundaki yasaklar ve ekonomik sömürü, Gazze Şeridi sakinlerinin kolektif cezalandırılması ve ayırma duvarının gerçek güzergahı için de geçerlidir.

Tüm bunların ışığında, Birim 8200’de görev yapmış bireyler olarak şu sonuca vardık, bu şartlar altındaki durumumuz için sorumluluk almak zorundayız ve bu hareket bizim ahlaki görevimiz. Biz milyonlarca insanın haklarını inkar eden bu sisteme hizmet vermeye devam edemeyiz.

Bu nedenle, aramızda yedek olanlar, devletin Filistinlilere karşı eylemlerine katılmayı reddediyoruz.

Şimdi ve gelecekte İstihbarat Birliklerinde görev yapan bütün İsrail askerlerini, bütün İsrail halkıyla beraber bu haksızlıklara karşı sesini yükseltmeye ve bunu sonlandırmak için harekete geçmeye davet ediyoruz. İsrail’in geleceğinin buna bağlı olduğuna inanıyoruz.

12.09.2014, Cuma

Mektubu imzalayan istihbarat biriminde görevli askerler:

Kıdemli Akademi Subayı OR, Baş Çavuş Ori, Çavuş Ella, Çavuş  ***, Birinci sınıf çavuş Amitai, Yüzbaşı Assaf, Teğmen Assaf , Baş Çavuş Ariel, Baş Çavuş Guy, Birinci sınıf çavuş Galia, Teğmen Gilad , Baş Çavuş Doron , Yüzbaşı  D , Profesyonel Akademik Subay H, Birinci sınıf çavuş Yair , Baş Çavuş Yoav, Baş Çavuş Yuval, Teğmen Yonatan, Birinci sınıf çavuş Lior, Çavuş Liron, Çavuş Maya, Baş Çavuş T, Baş Çavuş Tal, Çavuş Michal, Baş Çavuş Menahem, Baş Çavuş Nadav, Çavuş Noa, Baş Çavuş Sa'ar, Baş Çavuş Eden, Çavuş Idan, Profesyonel Akademik Subay Amir, Baş Çavuş Amit, Çavuş K, Çavuş Keren, Birinci sınıf çavuş Regev, Baş Çavuş Ro, Baş Çavuş Roi, Çavuş R, Baş Çavuş Rotem, Baş Çavuş Shira, Binbaşı Shmulik, Baş Çavuş Schraga, Çavuş Sheri, Akademik Subay Tomer
         

Derya Beyaz, 14.09.2014,  Sonsuz Ark,  Çırak- Çevirmen Yazar, Çeviri



Çevirenin notu: *Birim 8200: İsrail ordusunun telefon ve elektronik sinyal istihbarat (SIGINT) ve kod çözme toplamadan sorumlu bir İsrail İstihbarat Kolordu birimi. Ayrıca İstihbarat Kolordu Merkez Toplama Birimi olarak askeri yayınlarda görünür ve bazen İsrail SIGINT National Unit olarak adlandırılır.


Mektubun yayınlandığı link:


Seçkin Deniz Twitter Akışı