17 Şubat 2017 Cuma

SA3988/KY13-AO109: 'Hayır'cıların Ortak Çıkarları ve Gelecek Manzarası...

"Umarız halkımız 'Hayır'ın bizi nasıl büyük felaketlere sürükleyeceğini görür ve sandıktan baskın bir "Evet" çıkar.. "


1- Eğer sandıktan 'Hayır' çıkarsa; 'Hayırcı Cephe', 'İktidar ve Erdoğan halktan güvenoyu alamadı' diyerek erken genel seçim isteyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konumu da tartışmaya açılacak. (Geçmişten hatırlarsak Özal'ın partisi oy kaybettikçe Özal'ın meşruiyeti tartışılıyordu)

2- Eğer tüm baskılara rağmen seçime gidilmezse Erdoğan ve İktidar yıpratılacak. (Özal'a yapıldığı gibi) Meşruiyet tartışması başlatılacak.

3- Bu tasarıya önayak olan Bahçeli hedefe konacak. MHP'de Bahçeli'ye karşı olan muhalifler zafer kazanmış olacak. Bunların MHP üzerinden yıkım ve değişim faaliyetleri artacak.

4- Eğer muhalifler sonuç alamaz ve MHP ele geçirilemezse yeni bir parti kurulacak. Muhtemelen BBP ve muhalifler birleşecek, çemberi genişletecekler. Böylece MHP siyasetin dışına itilmeye çalışılacak.

5- İçeride tartışmaya açılan devlet erki dışarıda da sıkıştırılacak. Dış talepler yükselecek, PYD'ye destek/kanton dayatmaları artacak.

6- 'Hayır'dan medet uman tüm terör örgütleri Türkiye'yi teröre bulamak için dış destekle tam faal çalışacak. Bombalı saldırılar, suikastler düzenlenmesi için fırsatlar kollanacak.

7- FETÖ ile mücadele zaafa uğrayacak. Zira kriptolar faaliyetlerini artıracak. Siyasi çalkantılar nedeniyle FETÖ'nun derin uzantılarına ulaşılamayacak.

8- Yeniden darbe için pusuda bekleyenlerin faaliyetleri hızlanacak. Darbeciler kaos üzerinden yeni konseptler kurgulayacak.

9- İçeride tartışmalar,kavgalar, terör artarken dışarıda komşularla savaş tehdidi kapımızda olacak. Zira bu yönde her şey bir kıvılcıma bağlı.

10-İktidara karşı seçim tartışmaları yükselirken, dışarıda İran, Irak, Suriye ve Yunanistan ile yaşanan sorunlar derinleşecek, savaş sorunu kapımıza gelecek.

11- Ekonomi iyice bozulacak, birçok işletme batacak, iflaslar, intiharlar artacak. Döviz, işsizlik zirve yapacak. Hayat pahalılığı, enflasyon geri dönecek.

12- Yeniden sokak kışkırtmaları başlayacak, bu durumda OHAL hiç kalkmayacak. Şartlar ağırlaşacak. Şartlar ağırlaştıkça demokrasi tartışılır olacak.

13- Referandumda 'Hayır' çıkmasıyla, Hayır'cıların umut ettiği gibi erken seçim olur, sandıktan Ak Parti iktidarı çıkmazsa geçmişte yaşananlar gibi siyasi kaos ortaya çıkacak.

14- Sandıktan tel başına iktidar çıkmaması halinde eğer koalisyon tartışmaları başlayacak. Ak Parti 7 Haziran'da olduğu gibi koalisyona girmeyecek ve yine yine seçim denecek.

15- Ana muhalefetin %25 civarında oy aldığı, AK Partinin koalisyona yanaşmadığı bir ortamda iktidar nasıl kurulacak? Dün yapılamayan koalisyon kimle, nasıl yapılacak?

16- Sonuçta; bunca olayların, bunca kaosun ardından 1 Kasım seçiminin benzeri tekraren seçimler yaşanacak ve başa dönülecek. Onca zarar ülkenin sırtına yüklenecek.

Önce şu soruya cevap bulmalı Hayır'cılar; Ak parti ve Erdoğan'ın şu an iktidar diye bir sorunu yoksa neden böyle bir değişim için adım atsın?

40 yılı aşkın siyaset yapan, 15 yıldır lider pozisyonunda olan Erdoğan, bu sistemin ülkeye zararını yakinen gördü. Tek neden bu. Türkiye bu siyasal sistemle ya darbelere ya da kaoslara sürükleniyor.

Bu siyasal/yönetsel sitem değişmeden ülkenin kaostan kurtulamayacağı, içeride ve dışarıda bekleyen Türkiye düşmanlarıyla uğraşmaktan önüne bakamayacağı açıkça ortada. Ülkemizin gelişmesi, bekası için bu siyasal sistemin değişimi zorunlu.

Umarız halkımız 'Hayır'ın bizi nasıl büyük felaketlere sürükleyeceğini görür ve sandıktan baskın bir "Evet" çıkar.. 

Böylece ülke emin adımlarla çok daha güzel günlere yelken açar...


Adnan ONAY, 17.02.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı