27 Temmuz 2023 Perşembe

SA10283/SD2815: İstihbarat Topluluğu, Üretken Yapay Zeka'nın Etkilerini Anlamak için Özel Sektörle Çalışıyor

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, National Defense Magazine'de ulusal güvenlik ve savunma sanayii konularında çalışmış olan ve Pentagon'un yeni teknolojileri edinmesi ve kullanması hakkında raporlar hazırlayan, Michigan Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden lisans ve Missouri Üniversitesi Gazetecilik bölümünden yüksek lisans derecesine sahip olan Mikayla Easley'e aittir ve ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'in Yapay Zeka(YZ-AI) 'nın etkilerini anlamak için özel sektörle çalışma isteğini açıklamasına odaklanmaktadır.
Seçkin Deniz, 27.07.2023, Sonsuz Ark 

Intelligence community working with private sector to understand impacts of generative AI

"ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines Perşembe günü milletvekillerine yaptığı açıklamada, ABD istihbarat topluluğunun teknolojiyi değerlendirmelerine yardımcı olmak için özel sektörle işbirliği yapmak istediğini söyledi."

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'e göre, üretken yapay zekanın olanakları ve potansiyel tehditleri arttıkça, ABD istihbarat topluluğu teknolojiyi değerlendirmelerine yardımcı olmak için özel sektörle işbirliği yapmak istiyor.

Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines 04 Mayıs 2023 tarihinde Washington'da Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde bir duruşma sırasında konuşuyor. Haines, Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü Korgeneral Scott Berrier ile birlikte ifade verdi ve istihbarat topluluklarının yıllık tehdit değerlendirmesine ilişkin soruları yanıtladı. (Fotoğraf: Anna Moneymaker/Getty Images)

Haines Perşembe günü Senato Silahlı Hizmetler Komitesine verdiği demeçte "Çeşitli alanlarda toplum üzerindeki potansiyel etkinin ne olduğuna bakmak için bazı analizler yazıyoruz ve açıkçası istihbarat faaliyetlerinde bazı etkiler görüyoruz" dedi. "Ayrıca potansiyelin ne olduğu konusunda henüz elimizde bir şey olmadığını da biliyoruz."

Üretken yapay zeka, insanlardan gelen komutları yapay zeka tarafından üretilen ses, kod, metin, görüntü, video ve diğer medya türlerine dönüştürmek için büyük dil modelleri kullanan yapay zekanın gelişmekte olan bir alt alanıdır. ChatGPT, BingAI ve DALL-E 2 gibi bu teknolojiden yararlanan platformlar son aylarda viral hale geldi.

ABD hükümetindeki liderler, teknolojinin çalışanlara yardımcı olmak için kullanışlılığını kabul ederken, bazıları üretken yapay zekanın günlük yaşamı nasıl etkileyeceği konusundaki endişelerini dile getirdi ve yeteneklerini anlamaya yardımcı olmak için endüstri ile daha iyi işbirliği çağrısında bulundu.

Haines, istihbarat topluluğu içinde birçok kuruluşun teknolojinin etkisini anlamak için yapay zeka alanında uzmanlardan oluşan görev güçleri oluşturduğunu söyledi.

"IC'deki uzman gruplarının, özel sektörde bu gelişmelerden bazılarına öncülük edenlerle bağlantı kurmasını kolaylaştırmaya çalışıyoruz, böylece bu alanda potansiyel kullanımlar ve gelişmeler olarak gördüklerini anladığımızdan emin olabiliriz" diye ekledi.

Haines'in yorumları, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile üretken yapay zekanın dört öncüsü olan Alphabet, Anthropic, Microsoft ve OpenAI CEO'ları arasındaki toplantıyla aynı gün geldi. Sorumlu YZ inovasyonunu teşvik etmeye yönelik yeni yönetim eylemlerine ilişkin bir Beyaz Saray bilgi notuna göre, toplantının amacı "bu sorumluluğun altını çizmek ve bireylere ve toplumumuza yönelik riskleri ve potansiyel zararları azaltan önlemlerle sorumlu, güvenilir ve etik inovasyonu teşvik etmenin önemini vurgulamak".

Buna ek olarak Anthropic, Google, Hugging Face, Microsoft, NVIDIA, OpenAI ve Stability AI, Beyaz Saray girişiminin bir parçası olarak Las Vegas'ta düzenlenecek DEF CON bilgisayar korsanlığı konferansında büyük dil modellerini red-teaming'e açacaklarını duyurdu. Üst düzey bir yönetim yetkilisi adının açıklanmaması kaydıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin büyük dil modellerinin ilk kamu değerlendirmesi olacağını söyledi.

Yetkili, "Tabii ki, burada yararlandığımız kırmızı ekip, siber güvenlikte güvenlik açıklarını tespit etmek için gerçekten yararlı ve çok başarılı oldu" dedi. "Şu anda büyük dil modellerine uyarlamak için çalıştığımız şey de bu."

Haines, ABD hükümeti içinde üretici yapay zeka konusunda endüstri ile daha iyi işbirliği çağrısında bulunan ilk lider değil. Örneğin, Savunma Bilgi Sistemleri Ajansı Direktörü Korgeneral Robert Skinner Salı günü endüstriden, bu teknolojiden düşmanlardan daha iyi nasıl yararlanabileceklerini anlamalarına yardımcı olmalarını rica etti.

Skinner, AFCEA'nın Baltimore'daki TechNet Cyber konferansında yaptığı açılış konuşmasında, "Üretken yapay zeka, muhtemelen çok uzun zamandır en yıkıcı teknolojilerden ve girişimlerden biri," dedi. "Bunu kullananlar [ve] bundan en iyi şekilde nasıl yararlanacaklarını anlayabilenler ... yüksek zemine sahip olanlar olacak."

Teknoloji hızla gelişmeye devam ederken, sektördeki bazı uzmanlar, satıcıların ve düzenleyicilerin kullanımına yönelik standartlar oluşturmak için zamana sahip olabilmeleri için üretken yapay zekanın geçici olarak yasaklanmasını savundu. Ancak Pentagon'daki diğerleri böyle bir moratoryuma karşı çıktılar.

"Bazıları altı aylık bir duraklamayı savundu - ki ben şahsen bunu savunmuyorum, çünkü eğer durursak tahmin edin kim durmayacak: denizaşırı ülkelerdeki potansiyel düşmanlar. Hareket etmeye devam etmeliyiz" diyen Savunma Bakanlığı Bilgi İşlem Şefi John Sherman Çarşamba günü Baltimore'da düzenlenen AFCEA TechNet Cyber konferansında konuştu.

Mikayla Easley, 4 Mayıs 2023, DefenseScoop

(Mikayla Easley, Pentagon'un yeni teknolojileri edinmesi ve kullanması hakkında raporlar hazırlıyor. DefenseScoop'a katılmadan önce National Defense Magazine'de ulusal güvenlik ve savunma sanayii konularında çalışmıştır. Michigan Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünden lisans ve Missouri Üniversitesi Gazetecilik bölümünden yüksek lisans derecesi almıştır.)

Seçkin Deniz, 27.07.2023, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı