23 Kasım 2021 Salı

SA9454/SD2244: Donanma Bütçe Amirali: ABD Donanması Mâli Zorluklar Dalgasıyla Karşı Karşıya

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız metin, Sea Power baş editörü Richard R. Burgess'a aittir ve ABD Donanmasının bütçesine ve mali zorluklarına odaklanmaktadır. Bütçeden Sorumlu Deniz Kuvvetleri (FMB) sekreter yardımcısı ve N82, Deniz Operasyonları Şefi Ofisi Mali Yönetim Bölümü direktörü Tuğamiral John Gumbleton'ın “Odadaki fil, elbette, finansmanın mevcudiyetidir” cümlesi ile Amerikan Donanması'nın ve Ordusu'nun yaşadığı derin travmayı itiraf etmektedir.
Seçkin Deniz, 23.11.2021


Navy Budget Admiral: Topline a Challenge for New Ship Programs

Donanma bütçe direktörü, ABD Donanmasının, ülkenin ihtiyaç duyduğu filoyu inşa etmeye çalışırken yeni büyük gemi, uçak ve tersane programlarını başlatırken veya sürdürürken mali zorluklar dalgasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.


Tuğamiral John E. Gumbleton, 27 Mart 2020'de Los Angeles limanı'nda basın açıklaması yapıyor. ABD DONANMASI / Kitle İletişim Uzmanı 1. Sınıf David Mora Jr.

Bütçeden Sorumlu Deniz Kuvvetleri (FMB) sekreter yardımcısı ve N82, Deniz Operasyonları Şefi Ofisi Mali Yönetim Bölümü direktörü Tuğamiral John Gumbleton, “Odadaki fil, elbette, finansmanın mevcudiyetidir” dedi. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Ligi ve Huntington Ingalls Industries tarafından desteklenen ve emekli bir Donanma kaptanı ve Telemus Grubu başkan yardımcısı Dr. Jerry Hendrix tarafından yönetilen bir web seminerinde konuştu:

"İşte 2021'deyiz ve Ar-Ge'de [araştırma ve geliştirme] ve SCN [Gemi İnşaatı, Donanma] ödeneğimizde büyük değerler tüketen Columbia sınıfı [balistik füze] denizaltımızın devreye girmesine bakıyoruz; ve aynı zamanda bir sonraki büyük yüzey savaşçısı Ar-Ge [DDGX], SSNX [Yeni Nesil Saldırı Denizaltısı] Ar-Ge'sine ve aynı zamanda Yeni Nesil Hava Hakimiyetine yatırım yapmaya çalışıyoruz. [Artı] asırlık kuru havuz tesislerimizi yeniden sermayelendirmeye çalışmanın ekstra 'bonusu', yani esasen modern bir tersanede yeniden yatırım.

Bütün bunlar Donanmanın meydan okumaları ve tabiri caizse bizim haçımız, ancak, muhrip, fırkateyn, uçak gemisi üretimini sürdürmeye çalıştığınız sermaye-yoğun bir hizmette, bu sadece muazzam bir meydan okumaya işaret ediyor. Bunu, verilen bir üst satırda akıllı bir şekilde yapmaya çalışmak gerekiyor."

Donanmanın (şu anda bir Savunma Bakanlığı küresel kuvvet incelemesinin konusu olan) kuvvet yapısı sorulduğunda Gumbleton, gemi sayısındaki bir aralığın sabit bir sayıdan ziyade planlama için daha yararlı olabileceğini söyledi:

"Herhangi bir plan; Orada herhangi bir sayı koyarsanız, yanlış olduğu garanti edilir. 'Ne kadar kesin olabiliriz?' demek yardımcı olur. Bu platformların uygulamaya koyması gerekebilecek yetenekleri ve ne tür bir karışım (insanlı veya insansız, vb.) ve bunun gelecekteki bir güç yapısı için ne anlama gelebileceğini tanıtıyoruz. İnanılmaz derecede karmaşık bir çaba. Bence bir dizi, herhangi bir çalışmanın altında yatan varsayımlara hitap ediyor. Dolayısıyla, insanlı/insansız bir karışımımız olacağını, bunların çok farklı yeteneklere sahip olduğunu varsayarsak, bu, bu aralığın bu varsayımlarla hangi seçimleri yaptığımızı yansıtabileceği gelecekteki bir durumun olabileceği anlamına geliyor.”

Richard R. Burgess, Arlington, Va, 27 Ekim 2021, Sea Power

(Richard R. Burgess, Sea Power Baş Editörüdür.)


Seçkin Deniz, 23.11.2021, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı