25 Nisan 2020 Cumartesi

SA8542/SD1680: Gizli Askeri Program için İnsan Kanı ve Patojen Ticareti ile Uğraşan ABD'li Diplomatlar

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız metin, Gürcü gazeteci Dilyana Gaytandzhieva'ya aittir ve Gürcistan'da özel anlaşmalarla Pentagon laboratuvarlarında yapılan deneylerle ilgili araştırmalara ve belgelere dayalı bir araştırmacı gazetecilik çalışmasıdır. Dilyana Gaytandzhieva'nın Gürcistan'daki Lugar Merkezi adlı laboratuvarla ilgili çalışmasıyla net bir şekilde kanıtladığı üzere, "ABD Ordusu belgeleri ve fotoğrafları, Pentagon'un patlayıcılar da dahil olmak üzere biyoterörizm saldırıları için çeşitli yayma yöntemleri geliştirdiğini gösteriyor."16 Ekim 2018 Salı günü yayınladığımız 'SA6982/SD1166: Belçika'da “Domuz Vebası” Salgını: Tetikleyen Gürcistan'daki Pentagon Deneyleri'13 Ekim 2018 Cumartesi günü yayınladığımız 'SA6969/SD1162: Pentagon’un Böcek Ordusu' başlıklı çevirilerimiz, aşağıdaki araştırmacı gazetecilik ürünü çalışmanın kesin veriler ve kanıtlar sunduğunu düşünmemizi sağlamaktadır. Kasım-Aralık 2019'da Çin'de başladığı iddia edilen Coronavirus-Covid-19 salgını Dünya'daki bütün insanları evlerine hapsederken, güçsüz ve sağlıksız olanları öldürürken, akla gelen temel şeyleri 3 Şubat 2016 Çarşamba günü yayınladığımız 'SA2437/TG176: ABD’nin Dünya Nüfusunu Azaltma Politikası: Roma Kulübü' başlıklı çeviri ile çerçevelendirerek anlamamız mümkündür. Ayrıca aşağıdaki çalışmanın konularından biri olan Ebola ilgili birçok yayın yaptık, bunlardan biri 13 Eylül 2014 Cumartesi günü yayınladığımız 'SA885/TG51: Ebola Salgını: ABD Kaynaklı Bir Biyoterör Eylemi mi?'  başlıklı çeviri. Bu yayınlar, insanlığa karşı işlenen bu tür suçların organize birer satanist faaliyet olduğunu göstermektedir.  İnsanlık ABD yönetimine ve devletine bunun hesabını sormak zorundadır... Çünkü halen bu tür insanlık dışı aşı-ilaç-biyoterör bazlı saldırılarına devam etmektedir. Dilyana Gaytandzhieva korkunç tehditlerle dolu Pentagon gerçeğini birçok kanıtla beraber şöyle sunmaktadır: "Walter Reeds Ordu Enstitüsü ile Gürcistan Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) arasındaki 3 yıllık bir anlaşma kapsamında Pentagon'a yerel ölümcül biyo ajan koleksiyonuna tam erişim hakkı verildi. Bunlar Şarbon, Tularemi, Brucella ve vebaya neden olabilecek ajanlardır." Metin, Coronavirus-Covid-19 salgınında çok tartışılan Amerikan kurumlarının yanında ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) ve özel Amerikan ilaç şirketi Gilead'in Gürcistan'daki faaliyetlerine de temas etmektedir. İçinde bulunduğumuz günlerde, Çin'de yürütülen ve merakla beklenen klinik testin sonuçları Gilead Sciences tarafından geliştirilen remdesivir isimli antiviral ilacın Covid-19 hastalarının iyileşmesini hızlandıramadığını ve ölümleri önleyemediğini ortaya koydu. Karanlıkların ardındaki insanlığa kurulmuş korkunç komplolara bir ışık tutabildiğimizi düşünüyoruz. ABD, bir bumerang vuruşu gibi, üreterek ya da mutasyona uğratarak dünyaya saldığı Coronavirus-Covid-19'un kurbanı olarak bugüne dek dünyada en çok ölümün (52 bin'den fazla) yaşandığı ülke haline gelmiş durumdadır.
Seçkin Deniz, 25.04.2020

US diplomats involved in trafficking of human blood and pathogens for secret military program

ABD Tiflis Büyükelçiliği, donmuş insan kanını ve patojenlerini gizli bir ABD askeri programı için diplomatik kargo olarak taşıyor. ABD'li diplomatların diplomatik koruma altındaki patojenlerin taşınması ve deneyleri ile ilgili iç belgeler, Gürcüler tarafından bana sızdırıldı. Bu belgelere göre, Pentagon bilim adamları Gürcistan Cumhuriyeti'ne yerleştirildi ve Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Pentagon biyo-laboratuvarı olan Lugar Merkezi'nde ölümcül hastalıkları ve ısırıcı böcekleri araştırmak için onlara diplomatik dokunulmazlık verildi.

Pentagon bilim adamları 25 ülkede konuşlandırıldı ve 2,1 milyar dolarlık bir DoD (ABD Savunma Bakanlığı-Pentagon) programı kapsamında ABD askeri deniz biyo laboratuvarlarında ölümcül virüs, bakteri ve toksinleri araştırmak için diplomatik dokunulmazlıkları var. (Kaynak: DTRA)

Bu askeri tesis, dünya çapında 25 ülkede bulunan Pentagon biyo-laboratuvarlarından sadece bir tanesidir. Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı (DTRA) tarafından  Gürcistan ve Ukrayna, Orta Doğu, Güney Doğu Asya ve Afrika'da 2.1 milyar dolarlık bir askeri program olan Kooperatif Biyolojik Katılım Programı (CBEP) kapsamında finanse ediliyor.

ABD hükümeti kendi vatandaşlarının sağlığına yatırım yapmak yerine Tiflis'teki Lugar Merkezi'ne yurtdışındaki ölümcül hastalıklar ve ısıran böcekler üzerine araştırma yapmak için  vergi mükelleflerinin 161 milyon dolarlık parasını harcadı. (© Al Mayadeen TV)

Gizli tesis, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki ABD Vaziani askeri hava üssüne sadece 17 km uzaklıktadır.

Pentagon biyo-laboratuvar büyük ölçüde korunmaktadır. Askeri biyo-laboratuvar bir yerleşim bölgesinde yer almasına rağmen, 100 metrelik bir yarıçap içindeki tüm yoldan geçenler fgörüntülü olarak kayıt altına alınır.


Pentagon biyo-laboratuvarının yakınındaki sokaktaki yerel sakinlerle konuşurken görüntülerim çekiliyor ve güvenlik görevlilerinin neden beni filme çektiğini bilmek istiyorum. (© Al Mayadeen TV)

Güvenlik görevlileri beni uyarırsa, pasaportumu gösteririm ve burayı terk etmezsem tutuklanırım. Tesise erişim ve mülakatlar için Lugar Merkezi'ne yaptığım resmi talep de reddedildi.


Geceleri gizli deneyler

Ancak, laboratuvar hala çalıştığı için gece geri dönüyorum. Hava, ne kadar uzak olursa olsun kimyasal kokusu ile dolu. Geceleri Lugar Merkezinden gelen bu koku rüzgârla yerleşim alanına dağılıyor. Laboratuarın bulunduğu Alexeevka mahallesindeki yerel sakinler, tehlikeli kimyasalların geceleri gizlice yakıldığından ve tehlikeli atıkların laboratuvar boruları yoluyla yakındaki nehre boşaltılmasından şikayet ediyorlar.


ABD Büyükelçiliği kayıt plakalarına sahip diplomatik bir araba, laboratuvarın hala çalıştığı gece Lugar Center'ın otoparkında görülüyor (© Al Mayadeen TV)


Birkaç saat sonra, diplomatik araç hala Lugar Merkezi'nin otoparkında. Bölgede güçlü bir kimyasal kokusu var. (© Al Mayadeen TV)

Yerliler, evlerinden sadece birkaç yüz metre uzaklıktaki laboratuvarda gece kimyasallar yanarken sürekli baş ağrısı, bulantı, yüksek tansiyon ve baş dönmesinden şikayet ediyorlar.

“Geceleri bir duman var - siyah, kırmızı, yeşil ya da özellikle sabahın erken saatlerinde sabah 3, 4 civarı. Tavuklar bile öldü. Yeraltına büyük bir boru koydular ve kanalizasyona bağladılar. Bu koku oradan geliyor. Çürük yumurta ve çürüyen saman gibi kokuyor. Koku çok kötü ve rüzgar tarafından farklı yönlere yayılıyor ”diyor laboratuvarın yanında bir apartman dairesinde yaşayan Eteri Gogitidze.

“Tiroid hastalığım var. Mahallede üç kişilik aileler var ve üçünde de tiroid hastalığı var. Bunun laboratuvardan kaynaklandığını söylüyorlar ”diyor laboratuvarın bulunduğu Alexeevka Semtinden Eteri Gogitidze. (© Al Mayadeen TV)

Laboratuardan yaklaşık 300 m uzakta yaşayan Albert Nurbekyan, Lugar Center'dan geceleri duman çıkaran dört bacayı gösteriyor. (© Al Mayadeen TV)

“Bazen rüzgar çürük yumurta kokusu yayar. Sabahın erken saatlerinde uyandım ve laboratuvardan gelen menekşe dumanını fark ettim. Geceleri dumanı dışarı salıyorlar, böylece insanlar görmüyorlar. Neden geceleri bizden ne saklıyorlar? Diye soruyor ve sonra endişe verici bir gerçek daha sunuyor: “Bu cadde boyunca (laboratuvardan) ve her şeyin 3-4 km olan nehre gittiği büyük mavi plastik borular var uzakta. Sadece havamızı kirletmiyorlar, aynı zamanda suyumuzu da zehirliyorlar.”

Yerli halk: Zehirli gaz iki Filipinli'yi öldürdü





Komşular, Lugar Merkezinde çalışan dört Filipinli ile ilgili trajik bir olayı hatırlıyor. Yabancıların ikisi Alexeevka Yerleşimi'nin 44. bloğundaki kiralık dairelerinde gaz zehirlenmesi teşhisiyle öldü. 

“Acil servisi ilk aradıklarında bize balıklardan gıda zehirlenmesi yaşandığı söylendi. Ancak ambulans geldiğinde ağızlarından köpük geliyordu. Bağırıyorlardı: “Yardım et, yardım et!” Öldüklerinde, onları alıp her şeyi örttüler. Her şey burada oldu”, Albert Nurbekyan, yabancı bilim adamlarının öldüğü kapalı daireyi gösteriyor.

Bir başka tanık, yanındaki kapılarda yaşayan Elvira Ratiani, yabancıların gözlerinin önünde öldüğüne tanık olmuştu: “Onlar benim komşularımdı, aynı katta yaşadık ve bir kez zehirlendiler ve Acil Servisi aramamızı istediler. Telefon ettik ve Acil servis onları kurtardı. Muhtemelen balık zehirlenmesi olduğunu söylediler. İkinci kez, kapıyı çaldılar ve tekrar yardım istediler. Dört Filipin vardı, ikisi kurtarıldı, ancak ikisi öldü ”diyor Alexeevka Yerleşimi'nin ölümcül bloğunda 44 laboratuvarın hemen yanında yaşayan Elvira Ratiani.

ABD Büyükelçiliğine diplomatik kargo olarak insan kanı ve patojenler - sızdırılmış belgeler

Gürcistan Sağlık Bakanlığı ile ABD Tiflis Büyükelçiliği arasındaki iç belgeler ve yazışmalar Lugar Merkezi'nde hangi deneylerin yapıldığını göstermektedir. Sızan belgeler, ABD Tiflis Büyükelçiliği'nin, donmuş insan kanının yanı sıra patojenleri de diplomatik kargo olarak taşıdığını gösteriyor.

ABD Tiflis Büyükelçiliği, patojenlerin ve kan örneklerinin diplomatik kargo olarak gönderildiği adrestir. Büyükelçilik basın bürosu yorum yapmaktan kaçındı. (© Al Mayadeen TV)





Gürcistan Sağlık Bakanlığı'ndan Tiflis'teki ABD Büyükelçiliği'ne gönderilen bu mektup, Amerikalı diplomatlar, dondurulmuş insan kanının, Amerika Georgia'daki Hepatit C ile ilgili bir Amerikan programı ile bağlantılı olarak araştırma amacıyla gerekli olduğunu iddia ettiğinden, ithalatı muaf tutuyor.

Diplomatik kargo gönderileri denetim ve vergilerden muaftır. Laboratuvarları denetleyen ve finanse eden Pentagon Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı'nın (DTRA) talimatlarına göre, programın ihtiyaçları için biyolojik malzeme ABD büyükelçiliklerine el taşıma malzemesi olarak gönderilmelidir.



Rusya'ya ithalat durumunda, bu biyolojik malzeme diplomatlar tarafından diplomatik bir kese içinde taşınmalı ve diplomatik kargo olarak mühürlenmelidir.

Pentagon: Fahişeler kesinlikle yasak, yurt dışında seks yok

Askeri program kapsamında çalışan ABD personeline yönelik diğer talimatlar, fahişelerin kullanılmasını ve fahişe olarak çalıştığı düşünülen bireylerle herhangi bir etkileşimi yasaklamaktadır.



Yerel vatandaşlarla veya ekip üyeleri arasındaki romantik, samimi veya cinsel ilişkiler, “yabancı güvenlik hizmetlerinin bu tür ilişkilerin cazibesinin yabancı yetkilileri sömürmek için kullandığı biliniyor” şeklinde cesaret kırıcı niteliğe sahip. Bu nedenle, yabancı uyruklu kişilerle olan bir ilişki mümkün olan en kısa sürede DTRA'ya bildirilmelidir.

ABD'li bilim adamları virüsleri diplomatik dokunulmazlık altında test ediyor

Lugar Center'daki programla birlikte ABD Ordusu Tıbbi Araştırma Birimi-Gürcistan'dan (USAMRU-G) biyologlar, özel Amerikan yüklenicileri ve ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) ile birlikte. Laboratuarın belirli bölgeleri sınıflandırılmış bölgelerdir ve yalnızca güvenlik izni olan Amerikan vatandaşları oraya girebilir. Savunma işbirliği ile ilgili 2002 ABD-Gürcistan Anlaşması uyarınca onlara diplomatik dokunulmazlık tanındı.


ABD-Gürcistan anlaşması, Gürcistan'daki Pentagon programı üzerinde çalışan ABD askeri ve sivil personeline (diplomatik araçlar dahil) diplomatik statü vermektedir.

Joshua Bast, ABD Ordusu Tıbbi Araştırma Birimi-Gürcistan (USAMRU-G) müdür yardımcısıdır. Amerikalı askeri bilim adamı diplomatik bir araba kullanıyor ve diplomat olmadığı halde diplomatik dokunulmazlıktan faydalanıyor.

Joshua Bast, Lugar Center'ı ABD Tiflis Büyükelçiliğine ait diplomatik bir arabayla terk ediyor. (© Al Mayadeen TV)

2015 yılından bu yana Pentagon Walter Reeds Ordu Araştırma Enstitüsü tarafından Gürcistan'da görevlendirilmiş durumda. Askeri birim ayrıca Lugar Merkezi'nde ayrı bir laboratuvar işletiyor; Walter Reeds Ordu Araştırma Laboratuvarı Enstitüsü. Ancak, laboratuvarın girişinde onunla karşı karşıya geldiğimde, Lugar Merkezinde çalıştığını açıkça reddediyor.









Ancak, Pentagon ve Gürcistan Sağlık Bakanlığı arasındaki sızdırılmış e-postalar (aşağıda) söylediğinin yanlış olduğunu kanıtlıyor. Joshua Bast, Lugar Center'da çalışıyor.


Gürcistan'daki Pentagon tıbbi araştırma birimi ile Gürcistan Sağlık Bakanlığı arasındaki yazışmalara göre Joshua Bast, USAMRU-Gürcistan'ın müdür yardımcısıdır. Bu resmi e-postada (yukarıda) belirtilen USAMRU-Gürcistan'ın adresi Lugar Merkezi'nin (16 Kaheti Otoyolu, Tiflis) adresidir.

Pentagon çalışanı neden iş yeri ile ilgili yalan söylüyor? Herhangi bir cevap almadım. Joshua Bast, sorulardan hemen sonra uzaklaşıyor. Pentagon programında çalışan ve diplomatik dokunulmazlık tanınan tek ABD diplomatı o değil. Laboratuarın otoparkında, hepsi ABD Büyükelçiliği plakalı altı diplomatik araba var.





ABD Büyükelçiliği'nin altı diplomatik aracı Lugar Merkezi otoparkına park edildi. (© Al Mayadeen TV)


Lugar Center güvenlik görevlisi beni olduğum yerde kalmam ve hareket etmemem konusunda uyarıyor. Ancak ben kaçtım. (© Asya Ivanova)

Güvenlik görevlilerine talimatlarına uymayı reddettikten sonra işaretsiz-armasız bir araba gördüm. Ama kaçmayı başardım.

Güvenlik görevlileri, yakındaki köprüde saklanırken laboratuvar çevresindeki alanı devriye geziyorlar. (© Asya Ivanova)



ABD Federal Sözleşme sicilinden elde edilen bilgilere göre, laboratuvar çevresindeki alanda işaretsiz bir araba ile devriye gezen bu güvenlik görevlilerine Gürcistan hükümeti tarafından değil Pentagon tarafından ödeme yapılıyor. Dolayısıyla, Gürcistan'ın yabancı sponsorunun faaliyetleri üzerinde hiçbir kontrolü yoktur. Ayrıca, Pentagon bilim adamları uluslararası hukukun doğrudan ihlali için çalışabilirler.

Uluslararası hukuk geçerli değil

Walter Reeds Ordu Enstitüsü ile Gürcistan Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) arasındaki 3 yıllık bir anlaşma kapsamında Pentagon'a yerel ölümcül biyo ajan koleksiyonuna tam erişim hakkı verildi. Bunlar Şarbon, Tularemi, Brucella ve vebaya neden olabilecek ajanlardır.


Anlaşma hükümlerine göre, “uluslararası hukuk bu Anlaşma için geçerli değildir, taraflar hiçbir mahkemenin veya uluslararası kuruluşun, bu anlaşmanın tarafları arasında ortaya çıkan anlaşmazlıklar durumunda soruşturma açma veya yargılama yetkisi veya gücü olmadığını kabul ederler”.


Zehirli sivrisineklerin serbest bırakılması için drone

ABD'li diplomatların Lugar Center'da yaptıkları işin diplomasi ile ilgisi yoktur ve Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi'ne dahil değildir. Örneğin ABD Büyükelçiliği tarafından yayınlanan ve Gürcistan'da ABD'nin askeri programının barışçıl amaçlarını desteklemek amacıyla yayınlanan bir videoya göre, Joshua Bast bir böcekbilimcidir ve böcekleri araştırmaktadır.

Pentagon programının barışçıl niyetlerini tanıtan bir videodan bir ekran görüntüsü. Joshua Bast entomolog olarak sunulur.

Bir entomolog ABD Ordusu için neden çalışıyor ve neden diplomatik dokunulmazlığa sahip? Entomolojik savaş, hastalıkları bulaştırmak için böcekleri kullanan bir tür biyolojik savaştır. Gürcistan ABD'nin ana rakibi Rusya ile sınır komşusudur. Moskova, hastalıkların böcekler yoluyla yayılması da dahil olmak üzere, Rus sınırlarının yakınındaki biyolojik silahların potansiyel gelişimi hakkındaki endişelerini defalarca dile getirdi.

2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından verilen bir toksik sivrisinek hava salım sistemi için yeni bir ABD patenti göz önüne alındığında, bu tür korkular temelsiz değildir. Buluş, enfekte sivrisinekleri gökte serbest bırakan bir drone içermektedir..



Patent belgelerine göre, drone, bir sivrisinek tarafından taşınabilen ve uygulanabilen herhangi bir ajan da dahil olmak üzere öldürücü olan ve olmayan toksinler verebilmektedir.

Zehirli sivrisineklerin serbest bırakılması için dronun mucidi S. Mill Calvert, 2013-2015 yılları arasında sadece iki yıl içinde ABD Ordusu ve Özel kuvvetler için inme tetikleyici mermilerle ilgili 42 benzer askeri icat patentini aldı; ancak böyle bir isim ABD vatandaş kayıtlarında mevcut değildir. Başvuruyu yapan ABD'li Avukat Louis Ventre, bu adın takma ad olup olmadığı ve müşterisinin gerçekte kim olduğu (aşağıdaki e-postalar) hususunda yorum yapmayı reddetti.



Belgeler, Gürcistan'daki olası hastalık vektörleri olarak böcekleri içeren bir dizi Pentagon projesini göstermektedir. 2014 yılında Lugar Merkezi bir böcek tesisi ile donatıldı ve Gürcistan ve Kafkasya'daki Kum Sinekleri üzerine bir proje başlattı. 2014-2015 yılları arasında bir başka “Akut Ateşli Hastalıkla İlgili Gözetim Çalışması” projesi kapsamında kum sineği türleri toplanmış ve tüm (dişi) kum sinekleri enfektivite oranlarını belirlemek için test edilmiştir. Kum sinekleri koleksiyonunu da içeren üçüncü bir proje, tükürük bezlerinin özelliklerini inceledi. Kum sinekleri tükürüklerinde insanlara bir ısırık yoluyla bulaşabilecekleri tehlikeli parazitler taşırlar.

Lugar Center'daki sinekler projesinin başlangıcından bu yana Gürcistan kum sinekleri tarafından istila edildi. Yerel halk banyolarında çıplakken yeni ortaya çıkan sinekler tarafından ısırılmaktan şikayet ediyor (sağdaki banyoda sinek).

Pentagon bilim adamları ayrıca Gürcistan'daki tropikal sivrisinek ve keneleri içeren deneyler yaptılar. 2016 yılında, Pentagon Merkezi'nde “ Gürcistan'daki Kırım-Kongo Hemorajik Ateş Virüsü (CCHFV) ve Hantavirüslerin Seroprevalansının ve Genetik Çeşitliliğinin Değerlendirilmesi ” projesi kapsamında gelecekte yapılacak çalışmalar için 21.590 kene toplandı. Keneleri içeren Pentagon projeleri, kene kaynaklı bir virüs yoluyla enfeksiyonun neden olduğu açıklanamayan bir Kırım-Kongo kanamalı ateşi (CCHF) salgını ile çakıştı. 2014 yılında 34 kişi enfekte oldu (bunlar arasında 4 yaşında bir çocuk da vardı). Lugar Center müdürü Amiran Gamkrelidze tarafından Gürcistan Sağlık Bakanı David Sergeenko'ya gönderilen sızdırılmış bir e-postaya göre, 2009'dan beri Gürcistan'da 9 ölümle sonuçlanan 60 vaka kaydedildi.

Sadece 2014'te 34 kişi Gürcistan'da CCHF ile enfekte oldu. (Kaynak: NCDC-Gürcistan)


Çeçenistan Üzerinde Beyaz Toz

Gürcistan'daki Lugar Merkezinde ABD askeri programını yürüten Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı'nın (DTRA), Rusya'nın Çeçenya'da bilinmeyen bir maddeyle saha testleri yapmış olduğu iddia ediliyor. Haziran 2017'de yerel vatandaşlar, Gürcistan ile Rusya sınırına yakın beyaz bir tozu dağıtan bir drone gördüklerini bildirdiler.

Çeçenya'da Rusya-Gürcistan sınırına yakın bir köyden gelen bir yerel sakin, arabasında bölgede düzenli olarak yayıldığını söylediği beyaz toz izlerini gösteriyor.

ABD Federal sözleşme sicilinden elde edilen bilgilere göre, Pentagon biyolojik ajanlarını tozla yayabilecek insansız hava araçlarına sahiptir. Biyo-ajan dispersiyonu için dronları içeren bu tür saha testleri, 2012'den beri Utah Dugway Proving Ground'da gerçekleştirilmiştir. Askeri tesis sadece onları incelemek bahanesiyle şarbon, botulinum toksini, tularemi vb. içeren canlı biyo ajanlar üretmekle kalmamıştır, aynı zamanda 2012 ABD Ordusu Raporunda kanıtlandığı gibi aerosol, toz ve patlayıcılarla da yaymıştır.

ABD Ordusu tarafından ticari çalışmalar için bir teklif; biyo-ajanları ve drone'ları içeren saha testleri bir ABD federal sözleşmeleri web sitesinde yayınlanabilir.

ABD Ordusu belgeleri ve fotoğrafları, Pentagon'un patlayıcılar da dahil olmak üzere biyoterörizm saldırıları için çeşitli yayma yöntemleri geliştirdiğini gösteriyor.

Kaynak: Yetenekler Raporu 2012, West Desert Test Center


Biyolojik / kimyasal testler sonrası çevre kirletiliyor. (© Dugway Proving Ground)


Simülatörlerin patlayıcılarla yayılması. (© Dugway İspat Yeri)


Sıvı Dağıtımı (© Dugway Proving Ground)


Toz Dağıtımı (© Dugway Proving Ground)

Test ızgarasında dağıtım (© Dugway Proving Ground)

DTRA, biyo ajanları dağıtmak için çeşitli askeri yeteneklere sahip olmasının yanı sıra, Gürcistan Kara Sınır Güvenliği Projesi adı verilen bir askeri program kapsamında Rus sınırlarına da tam erişime sahiptir. Bu projeyle ilgili faaliyetler, özel bir Amerikan şirketi olan Parsons Government Services International'a devredilmiştir. Parsons, Gürcistan'daki Pentagon sınır güvenliği projesi kapsamında 17,7 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. DTRA daha önce Parsons'la Lübnan, Ürdün, Libya ve Suriye'deki benzer sınır güvenlik projeleri için sözleşme imzaladı. İlginç bir şekilde, bu sınır güvenlik projesi üzerinde çalışan bir taşeron - TMC Global Professional Services, DTRA tarafından bilimsel destek için sözleşmeli olarak Lugar Merkezinde çalıştırılıyor. Lugar Center'da çalışan aynı Amerikan şirketi - TMC, Gürcistan sınırlarında KİS için de gözetim yapıyor. Proje, Gürcistan sınırına yakın komşu Çeçenya'da bildirilen ve filme alınan tozun yayılması olayıyla örtüşüyor.

Özel yükleniciler

Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı (DTRA), askeri program kapsamındaki çalışmaların çoğunu Kongre'ye karşı sorumlu olmayan ve daha özgürce çalışabilen ve hukukun üstünlüğü etrafında dolanarak iş yapabilen özel şirketlere verdi.

Örneğin, 16 Şubat 2018 tarihli bu e-posta, Gürcistan Sağlık Bakanı ile toplantı istemek için Lugar Center'daki Pentagon birimi adına özel Yüklenici TMC Global Profesyonel Hizmetler çalışanı tarafından gönderildi.

TMC, Lugar Center'daki destek hizmetleri için 2021 yılına kadar 2016 yılında 3,8 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. İlginç bir şekilde, aynı yıl aynı özel şirkete Pentagon tarafından 975 milyon dolarlık karşı bir narkterörizm sözleşmesi daha verildi. Pentagon için narkotikle mücadele programında çalışan bir şirket neden geceleri kimyasal yakan bir askeri laboratuvarda eş zamanlı olarak çalışılıyor?

Sızan belgeler Gürcistan'daki programa dahil olan başka bir şirketi ortaya çıkarıyor; Booz Allen Hamilton.

Haziran 2013'te Edward Snowden - bir Booz Allen çalışanı Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) projelerine sözleşme imzaladığında - ABD'nin dünya çapında sınıflandırılmış toplu gözetim ve veri toplama programlarının ayrıntılarını kamuya açıkladı.

Snowden'in eski işvereni Booz Allen Hamilton, 2010'dan itibaren 2022 yılına kadar Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı (DTRA) tarafından beş kârlı sözleşme ile ödüllendirildi ve istihbarat desteği ve kimyasal silah acenteleri destek hizmetleri için en az 358 milyon dolar aldı. Şirketin web sitesine göre, Savunma Tehditlerini Azaltma Ajansı (DTRA) ve ABD istihbarat topluluğu için web tabanlı bir platform geliştirdi. Sistem şu anda 9 terabayttan fazla zeka verisine sahip ve her hafta yaklaşık 1,5 milyon kayıtla büyüyor.

Pentagon, özel Amerikan müteahhit şirket CH2M Hill ile yapılan bir sözleşme ile Tiflis'teki Lugar Merkezi'ne en az 161 milyon dolar harcadı. Bu miktar, şirketin Gürcistan, Uganda, Tanzanya, Irak, Afganistan ve Güney Doğu Asya'da Pentagon biyo-laboratuvarlarını işletmesi için verilen toplam 361.4 milyon $ 'ın yarısıdır.

CH2M Hill'e göre, ABD şirketi biyolojik ajanları güvence altına aldı ve Lugar Center'da eski biyo savaş bilim insanlarını istihdam etti. Bunlar Gürcistan'daki askeri programa katılan Battelle Memorial Institute adında başka bir Amerikan şirketi için çalışan bilim adamlarıydı.


Geçmişte ABD Ordusu ile daha önce yapılan 11 sözleşme ile ABD Biyo-Silah Programı üzerinde zaten çalıştığı için biyo-ajanlar üzerine araştırma konusunda geniş deneyime sahip olan bir taşeron olarak Battelle Lugar Center'da 59 milyon dolarlık iş aldı. Kaynak: ABD'deki ABD Ordusu Faaliyetleri, Biyolojik Savaş Programları, cilt. II, 1977, s. 82

Aynı şirket, CIA için Project Clear Vision (1997-200) kapsamında da çalışmıştır. Belirtilen hedefi, yayılma özelliklerini test etmek için bir Sovyet dönemi şarbon bombasını yeniden inşa etmekti. Gizli CIA-Battelle operasyonu, BM'ye sunulan ABD Biyolojik Silahlar Konvansiyonu bildirilerinden çıkarıldı.

2011 yılında Tiflis'teki Lugar Merkezi'nin açılışı. Andrew C. Weber (sağda) - o zaman ABD Savunma Bakan Yardımcısı (2009-2014), ABD DoD Ebola Müdahale Koordinatör Yardımcısı (2014-2015), şu anda bir Metabiota (ABD yüklenicisi) çalışanı.

ABD Şirketi Metabiota Inc., Pentagon'un Gürcistan ve Ukrayna'daki bilimsel ve teknik danışmanlık hizmetleri için DTRA programı kapsamında federal sözleşmelerle 23.9 milyon dolar kazandı.

Metabiota, DTRA için ve Batı Afrika'daki Ebola krizi sırasında iş yapmak üzere sözleşilmiş ve Ebola salgınının merkez üssünde Sierra Leone'de çalışması için 3.2 milyon $ (2012-2015) ile ödüllendirilmiştir.

Metabiota, üç ABD biyolabının bulunduğu Ebola krizinin merkez üssünde bir Pentagon'un projesi üzerinde çalıştı.

Gazeteci Avrupa Parlamentosu'ndan ABD'li yetkili biyo-silahlarla ilgili sorularla karşı karşıya kaldığı için sınır dışı edildi

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'ndaki biyolojik silahlar konulu bir konferans sırasında ABD Sağlık Bakanı Yardımcısı Robert Kadlec'ten yorum istedim ve derhal konferanstan atıldım.

Video için tıklayınız.

Etnik Biyolojik Silahlar

Belgeler Pentagon tarafından finanse edilen bazı projeleri ortaya koyuyor. Bunlar arasında Rusya ile ilgili projeler var. ABD Hava Kuvvetleri, Moskova'da gizli bir ABD etnik biyo-silah programı ile Rus RNA ve sinovyal doku örneklerini topluyor.


Kaynak: fbo.gov

Pentagon, Lugar Merkezindeki Rusya'nın bir aşısını ürettiği Rus Şarbon Suşunu, bir Rus Yersinia pestis Suşunu (vebaya neden olan) ve Rus Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüs suşunun Genom sekansını da inceledi.



Genom çalışmasına göre, Rusça “DNA Dr. Mikeljon Nikolich'ten temin edilebilir”. Lugar Center'daki Pentagon bilim adamlarından biri ve sızan bir belgenin (aşağıda) ortaya çıkardığı gibi, eski Sovyetler Birliği ülkelerinden patojen koleksiyonlarındaki suşlar üzerinde genom araştırmasıyla görevlendirildi.



2017'de Pentagon bilim adamları, Rus Kırım Kongo Hemorajik Ateşi (CCHF) suşunun genomunu sıraladılar.

Lugar Merkezi Amiran Gamkrelidze'nin direktörü ile Gürcistan Sağlık Bakanı David Sergeenko arasındaki sızdırılmış e-postalar, ülkede Kırım Kongo Hemorajik ateşiyle ilgili devam eden bir Pentagon projesinin varlığını da ortaya koyuyor .



Laboratuvar tavşanı olarak kullanılan Gürcüler

Bakanın e-postaları, ölüm vakaları da dahil olmak üzere Gürcistan'daki Hepatit C ile ilgili başka bir Amerikan projesini de ortaya koyuyor. Gürcistan'daki ABD Hastalık Kontrol Merkezi'nin pilot çalışmasına “Yeni Onaylanmış Pan-Genotipik Antiviral Terapi Kullanılarak Kırsal Temel Bakım Ortamlarında Hepatit C Enfekte Hastaların Basitleştirilmiş Teşhisi ve İzlenmesi” denir. Gizli bilgi olarak tanımlanır. Gürcistan Sağlık Bakanlığı, ABD Hastalık Kontrol Merkezi ve özel Amerikan ilaç şirketi Gilead ile bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Amerikan tarafı Hepatit C tedavisi için ücretsiz ilaçlar sağlamaktadır. Buna karşılık, özel Amerikan şirketi, programdan kaynaklanabilecek herhangi bir zarardan (kasıtlı ya da değil) sorumlu tutulamaz. Anlaşma, Gürcü tarafından David Sergeenko tarafından imzalandı.

Gürcistan Sağlık Bakanı David Sergeenko programın başarısını teşvik Gilead uyuşturucu reklam . (© Gilead)



Bakan David Sergeenko, Gilead ile özel Amerikan ilaç şirketini herhangi bir soruşturmadan vazgeçen bir anlaşma imzaladı - bu da Gilead'in programdan kaynaklanabilecek herhangi bir hasardan (kasıtlı ya da değil) sorumlu tutulamaz.

Paristen Sevgilerle

Bakan Sergeenko ile Gürcistan'daki Hepatitik C programını destekleyen ABD Hastalık Kontrol Merkezi (CDC) arasında sızdırılmış e-postalar, hükümet yetkilileri ile Gilead arasında Paris'te yapılan özel toplantılar açığa çıkarıyor.


Gizli raporlar: Gürcistan'da en az 100 ölüm vakası

Sızan gizli belgeler, kendilerine ücretsiz olarak sağlanan Gilead ilaçları Sovaldi ve Harvoni ile tedavi gören hastalardan, son 3 yıl içinde Gilead'e bildirilen en az 100 ölüm olduğunu göstermektedir.

Gürcüler, ABD Hastalık Kontrol Merkezi ile birlikte özel Amerikan şirketi tarafından yeni bir Hepatit C deneysel tedavisi için laboratuvar tavşanı olarak kullanılmıştır. Ayrıca, Gürcistan Sağlık Bakanlığı'ndan Gilead'e gönderilen bazı ölüm vakaları raporlarında ölüm nedeni bilinmemektedir veya tedaviyle ilişkili değildir.

Sadece Aralık 2015'te yapılan uyuşturucu klinik çalışmalarında 30 Gürcü öldü. Nisan 2016'da sadece bir ay içinde 30 ölüm vakası daha bildirildi. İlaçların ne klinik ölüm durumundaki hastalar için acil resüsitasyon ilaçları ne de kanser palyatif ilaçları olduğunu belirtmek gerekir. Ölüm nedenlerinin çoğu belirsiz kalmaktadır ve bazı teşhisler DSÖ tarafından Uluslararası Hastalık Sınıflandırması ile ilişkili değildir.


Gürcistan Sağlık Bakanlığı'ndan Gilead'e yönelik 2017 ölüm vakası raporunda tutarsızlık soru soruyor - ölü bir hasta ölümünden sonra tedavisine nasıl devam edebilir?

Yalnızca Nisan 2016'da 30 ölüm vakası bildirilmiştir. Ancak raporlara göre, ölüm nedeni tedaviyle bağlantılı değildi veya bilinmiyordu.

Yalnızca Nisan 2016'da 30 ölüm vakası bildirilmiştir. Ancak raporlara göre, ölüm nedeni tedaviyle bağlantılı değildi veya bilinmiyordu.

İşleri daha da kötüleştirmek için, ABD hükümet dairesi, özel Amerikan şirketi Gilead ile ortaklaşa çalışan yoksul Gürcü halk için ücretsiz ilaçlar konusunda görünüşte fedakar bir proje başlattı ve böylece doğrudan çıkar çatışması yaşandığı görüldü.  2017 mali raporu, aynı şirketin, Gilead'in, Hastalık Kontrol Merkezi Vakfı'nın ana sponsorları arasında olduğunu ortaya koyuyor.

Gilead'in en büyük hissedarı eski ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'dir.

5 Eylül 2018'de Gürcistan Ulusal Güvenlik Ajansı Yolsuzlukla Mücadele Dairesi, Hepatit C programı hakkında bir soruşturma başlattığını açıkladı.

ABD'nin finanse ettiği Tiflis'teki Lugar Merkezi, ülkenin eski güvenlik bakanı Igor Giorgadze'nin elde ettiği sızdırılmış belgelere atıfta bulunarak iddia ettiği gibi Gürcü vatandaşları üzerinde yasadışı deneylerde yer almış olabilir. Richard Lugar Center'da yapılan araştırma hakkında 100.000 sayfadan fazla belge almayı başardığını söyledi.

Gürcistan Sağlık Bakanı David Sergeenko sorularıma cevap vermedi. Sızan e-postalar bakanın tepkisini gösteriyor.

Bakan e-postayı Gürcüce bana küfür ederek basın merkezine iletti: “Kim o ve e-postamı nereden aldı?”

100 ölüm vakası raporuyla bir pilot çalışma içeren bir ABD askeri programını araştırırken, Tiflis'te kiraladığım dairemin yatak odasında uyurken kilitlendim. İtfaiyeciler çatıdan indi ve beni kurtardı. Hızlı tepki için Gürcü Acil servisine teşekkür ederim.

https://twitter.com/dgaytandzhieva/status/1023599016968429568?s=20

Polisin daireye kimin girdiği, beni kilitlediği ve neden hiçbir şeyin çalınmadığı gibi konularda cevabı yok. Muhtemelen birisi gazetecilerin Pentagon tarafından finanse edilen laboratuvarda geceleri hangi kimyasalların gizlice yakıldığını ve narkotiklere karşı bir Pentagon programındaki özel bir yüklenicinin neden aynı laboratuvarda çalıştığını araştırmasını istemiyor.

Dilyana Gaytandzhieva, 12 Eylül 2018, Dilyana. BG

* Bu rapor, Al Mayadeen TV için 20 Eylül 2018'de yayınlanacak olan bir belgeselin parçasıdır.


Seçkin Deniz, 25.04.2020, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar
Takip et: @Seckin_Deniz




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı