23 Nisan 2020 Perşembe

SA8536/TG289: Covid-19 Savaşları: ABD'nin İki Sağlık Kurumu NIH ve CDC, Dünya Bankası, DSÖ ve Gates Vakfı 'Hack'lendi

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız 22 Nisan 2020 tarihli haber- analiz, Trump karşıtı Washington Post yazarları Souad Mekhennet ve Craig Timberg'e aittir ve ABD 'nin İki Sağlık Kurumu NIH ve CDC, Dünya Bankası, DSÖ ve Gates Vakfı'nın dijital verilerine yönelik hack saldırılarına odaklanmaktadır. Haberin asıl kaynağı olarak verilen SITE-Rita Katz, ABD Başkanı Trump'ın, önceki ABD Başkanı  Obama tarafından kurulduğunu açıkladığı terör örgütü IŞİD-DAEŞ'in haber bülteni gibi çalışan, hiçbir yerde yayınlanmamış DAEŞ üstlenmelerini ve bildirilerini dünya kamuoyuna yayan operasyonel bir yapıdır ve bu son hack olayında da haber kaynağı olarak yer alması  dikkat çekicidir... Covid-19 salgınına karşı gerekli tedbirleri almamakla suçlanan ABD Başkanı Trump'ın Covid-19 salgınında DSÖ ve Çin'i suçladığı ve DSÖ'ye katkılarını kestiği bir dönemde, ABD'nin İki Sağlık Kurumu olan NIH ve CDC ile Dünya Bankası, DSÖ ve Gates Vakfı'nın hacklenmesi ve bu hack faillerinin Nazi yanlısı türler olarak lanse edilmesi derinlerde yatan bir temel harekat planına sahip olunduğuna işaret etmektedir. Birbirini suçlayan ABD ile Çin'in ve DSÖ'nün ve aynı anda Covid-19 salgınında katkısı olduğu iddia edilen Gates Vakfı'nın hacklenmesi karmaşık görünmekle birlikte, bir taşla birden çok kuş vurmayı amaçlayan bir operasyon gibi durmaktadır. Obama-Rita Katz ilişkisi ve bunların ait oldukları neoliberal-satanist yapılar dikkate alındığında, Trump'ın açıkça hedef alındığı görülmektedir, ancak aynı zamanda Trump'ı da destekleyen neonazi türü yapıların fail olarak suçlanması da ilginçtir... Hacklenen belgeler zamanla yayınlanmaya devam edilecektir, Rothschild, Rockefeller gibi siyonist yahudilerin de suçlandığı bu salgında bir süre sonra bu durumun netleşeceği beklenebilir. Bu saldırının siyonist yahudileri konudan uzakta tutmak için yapıldığı, Mossad'ın da işe dahil olduğu düşünülebilir. Ottawa Üniversitesi ekonomi profesörü ve Küreselleşme Araştırmaları Merkezi (CRG) başkanı ve direktörü Prof. Michel Chossudovsky'ye göre Coronavirus-Covid-19, Trump, DSÖ, Dünya Bankası ve Bill-Melinda Gates Vakfı'nın da dahil olduğu neoliberal düzenin ABD ve Çin önderliğinde planladığı 'sahte bir salgın'dır: "Söz konusu olan, Trump Yönetimi'nin desteğiyle "Büyük İlaç Endüstrisi" ve "Büyük Sermaye" ittifakıdır. 30 Ocak'ta DSÖ'nün başkanlığında sahte bir salgın başlatma kararı, bir hafta önce Davos’ta gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu'nda alındı. Paniği yayma rolünü üstlenen medya da oradaydı." 
Seçkin Deniz, 23.04.2020

Nearly 25,000 email addresses and passwords allegedly from NIH, WHO, Gates Foundation and others are dumped online
"NIH, WHO, Gates Vakfı’na ait yaklaşık 25000 e-mail adresi ve şifre internete düştü"

Online aşırılıkçılık ve terörist gruplar ile alakalı izleme yapan SITE İstihbarat Grubu’na göre kimliği belirsiz aktivistler, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), Gates Vakfı ve coronavirüs salgınıyla mücadele üzerinde çalışan diğer gruplara ait olduğu iddia edilen yaklaşık 25 bin e-posta adresi ve şifre yayınladılar.

SITE, e-posta adresleri ve şifrelerinin gerçek olup olmadığını doğrulayamamasına rağmen, bilgilerin Pazar ve Pazartesi günü yayınlandığını ve neredeyse anında aşırı sağcıların hack ve taciz girişimlerini kışkırtmak için kullanıldığını söyledi. Avustralyalı siber güvenlik uzmanı Robert Potter, WHO e-posta adreslerinin ve şifrelerinin gerçek olduğunu doğrulayabildiğini söyledi.

Kaynağı belirsiz olan listeler, ilk olarak nefret dolu ve aşırı siyasi yorumlarıyla ünlü bir mesaj panosu olan 4chan'e, daha sonra da bir metin depolama sitesi olan Pastebin'e, Twitter'a ve bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'daki aşırı sağcı kanallara gönderilmiş gibi görünüyor.

SITE’in genel müdürü Rita Katz; “Neo-Naziler ve beyaz üstünlükçüler, listeleri kendi menfaatleri için kullanarak onları kendi çevrelerine agresif bir şekilde yaydılar. Verileri kullanan aşırı sağ aşırılıkçılık yanlıları, coronavirüs pandemisi ile ilgili komplo teorilerini paylaşırken bir taciz kampanyası çağrısında bulundular. Bu sözde e-posta kimlik bilgilerinin dağıtımı, Covid-19 salgınını silah haline getirmek için aşırı sağ genelinde aylardır süren bir girişimin sadece bir parçasıydı" diyor.

Bethesda, Md merkezli SITE tarafından hazırlanan rapora göre, iddia edilen e-posta ve şifrelerin oluşturduğu en büyük grup, online üzerinden postalanan 9938 kayıt ile NIH’a ait. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ise 6857 kayıt ile ikinci sırada. Dünya Bankası 5120, DSÖ-WHO’ya ait adres ve şifre listesi ise 2732 adet kayda sahip.

Daha az sayıdaki giriş, Microsoft’un da kurucusu olan Bill Gates tarafından kurulmuş, geçen hafta salgınla mücadele için 150.000.000 $ yeni fon duyurusunda bulunan özel bir hayırsever grup niteliğindeki Gates Vakfı’na ait. Ayrıca salgının başladığı şehirde bulunan ve salgının tetiklenmesinde rol almakla suçlanan, Çinli araştırma merkezi Wuhan Viroloji Enstitüsü de hedeflerin arasında yer alıyor.

NIH, CDC, WHO ve Dünya Bankası, Salı akşamı yapılan yorum taleplerine cevap vermedi. Gates Vakfı: “Durumu veri güvenliği uygulamalarımız doğrultusunda izliyoruz. Şu anda vakıfta veri ihlali belirtisi yok” açıklamasında bulundu.

FBI ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Twitter Politika İletişim sözcüsü Katie Rosborough: “Bu hesap etkinliğinin farkındayız ve kurallarımız gereğince, özellikle özel bilgi politikamız kapsamında yaygın yaptırım uyguluyoruz. Ayrıca söz konusu siteye bağlantı veren URL üzerinde toplu kaldırma işlemi gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Avustralyalı Internet 2.0 şirketi CEO'su Potter, internette yayınlanan e-posta adreslerini ve şifreleri kullanarak WHO bilgisayar sistemlerine erişebildiğini söyledi. WHO, yeni coronavirüse yönelik aldığı kararlar nedeniyle, içinde WHO için ayrılan fonu askıya alan Başkan Trump’ın da bulunduğu kesimler tarafından ağır eleştiriye maruz kaldı ve Çin’e karşı iltimaslı davranmakla suçlandı.

Potter, “WHO’nun şifre güvenliğinin berbat” olduğunu söylüyor. “Kırk sekiz kişi, şifre olarak ‘şifre’ kelimesini kullanmış”. Potter’ın dediğine göre, diğerleri ise kendi ön adlarını veya changeme [benideğiştir] kelimesini kullanmış.

Potter, iddia edilen e-posta adreslerinin ve şifrelerin, İnternet'in çoğu arama motoru tarafından dizine eklenmemiş ve hacklenmiş bilgilerin sıklıkla satışa sunulduğu bir bölümü olan karanlık Web'deki (dark Web) satıcılardan satın alınmış olabileceğini ve WHO’ya ait bilgilerin 2016 yılında gerçekleşen bir hack sonucunda elde edilmiş gibi göründüğünü belirtiyor.

SITE kurucu ortağı Rita Katz, eski hack olaylarından elde edilen materyallerin bazen karanlık Web'de görüldüğünü ancak "bu özel durum için henüz kesin bir kanıt bulamadıklarını" ifade ediyor.

Hacklenen bilgiler, AIDS'e neden olan HIV virüsünün coronavirüse bağlanması da dâhil olmak üzere, online üzerinden dezenformasyonu yaymak için kullanılıyor.

Bu bilgileri paylaşan en önemli Telegram mekânları arasında, Azak Taburu (Azov Battalion), Üs (Base) ve İskandinav Direniş Hareketi (Nordic Resistance Movement) gibi neo-Nazi gruplar için önemli bir eleman toplama ve destek kanalı olan neo-Nazi kanalı "Terrorwave Refined" [Rafine Terör Dalgası] yer alıyor. Son dört ay içinde, Terrorwave Refined kullanıcı sayısı yüzde 30 oranında arttı, kanal şimdi 5.300'den fazla takipçi barındırıyor.

Terrorwave Refined, aşırılık yanlıları arasında popüler olan ve adres ve şifreleri içeren başka bir mesaj panosu 9chan'da tweet ve bir mesaj dizisi paylaşımında bulundu. Terrorwave Refined, coronavirüs'un bilimsel adına atıfta bulunarak e-posta adresleri ve şifreler aracılığıyla ele geçirilen bilgilerin "SARS-CoV-2'nin aslında yapay olarak HIV ile birleştirilmiş olduğunu doğruladığını" ima eden bir görsel yayınladı.

Verilere bağlantılar içeren bir Twitter mesajında ise, muhtemelen isimsiz kullanıcılara hitaben; “Anon’lar ne yapacağını biliyor… bunu viral hale getirin” ifadeleri yer alıyordu.

Souad Mekhennet / Craig Timberg, 22 Nisan 2020, Washington Post


Tamer Güner, 23.04.2020, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı