1 Nisan 2020 Çarşamba

SA8473/KY1-CÇ707: BM-567/B Maddesi Gereğince Aile Başına Bin Dolar, İki Bin Yuro...

"Müzmin muhalif "ölü sayısı saklanıyor!" diye feveran etmeye başladıysa bilin ki biz bu salgını önlemişiz.."



Bizden bir önceki kuşak (yaşı benim gibi altmışa dayanmışlardan önceki) zamanında olsaydı böyle bir salgın aynen şunları duyacaktık:

- Kardeşim böyle bir olay Avrupa'da olmaz.. olsa yirmi dört saat içinde aşısını ilacını bulur tedavi eder, ne salgını onlar Ortaçağ'da kaldı.. bizdeki Ortaçağ düşünceliler yüzünden böyle oluyor!

Böyle diyecekti.. ki, bu tür serzenişlere, gençliğimde, onlu yaşlarımda çokça denk geldim, denk gelenler vardır..

- Avrupa da böyle bir olay olacak.. sorumluyu sallandırırlar.. olmaz kardeşim..

Böyle derlerdi..

Ne İtalya’daki (Coronavirus-Covid-19) hasta-ölü sayısından, ne Almanya, ne İngiltere, ne ABD, ne İspanya.. hiç birinden haberimiz olmazdı.. içten içe onaylardık: ‘Hakket la.. Avrupa'da böyle bir şey olsa.. dediği gibi!’

Şimdi diyemiyorlar.. ama o deyişin miras bıraktığı aşağılık kompleksi birilerinde hali hazırda sürüyor, sürmüyor mu?

Her aileye Almanya, ABD para veriyormuş.. BM üyeleri ülkeler 567/B maddesi gereğince (böyle bir madde yok, boşuna hz.googleyi meşgul etmeyin😂) sıkı yönetim ilan eder, sokağa çıkma yasağı ilan ederse tüm ihtiyaçlarını karşılarmış.. Almanya, ABD, İngiltere, İtalya bunlar uygulayabilirmiş (hali hazırda uygulayan yok ama olsun -e bilirler) bu ülke uygulayamazmış.. aile başına kimi bin dolar, kim iki bin yuro veriyormuş..

Lan salak.. hadi diyelim ki devlet sıkı yönetim ilan etti.. sokağa çıkma yasağını uyguladı.. seksen milyon.. bunun on milyonu süt çağında bebe olsun.. yetmiş milyon insan demek.. bunlara günde bir ekmek bir dilim peynir, iki üç adet zeytin.. (hadi buna insanları razı ettik diyelim😂) kim verecek? Kim getirecek.. hadi devlet aile başına bin lira verdi.. online pizza siparişi mi yapacaksın? Pizzalar plastik nesne mi? O malzemeleri makine ürünü mü sanıyorsun, yoksa G.O.R.A'daki gibi sucuğun ağaçta yetiştiğini mi sanıyorsun?

Eh.. bu işin ihtiyaçları karşılama yönüne ilişkin mini minnacık bilgisi olmayan anguta söylenecek nasıl bir söz bulunabilir?

Gönüllü karantina.. hem de bizim ülkemizde.. eğitim seviyesi yerlerde sürünen (Ben bu lafa bayılıyorum, niye mi? bir kere ben lisans ve lisans üstü -master- diplomalarına sahibim dolayısıyla muhatap ben değilim😂) bir ülke insanına gönüllü karantina anlatılamaz.. 

Bak İtalya, İngiltere, Almanya.. ABD.. (la bunların hepsi bu salgın karşısında havlu attılar resmens) evet.. bizden önceki kuşağın mirası evrimleşerek, değişik kılıkta tezahür ediyor.. ecnebi karşısında kendini hor görme, küçük görme (yok töbe.. kendini değil, kendini içinde bulduğu toplumu küçük görme, hor görme, kendisi bir şekilde aydınlanmış ve yargıda bile bulunabiliyor; biz -lafın gelişi biz, "o biz" ben hariç geri kalan herkes, demektir- adam olmayız kardeşim! Avrupa'da, Batı'da olacak ki..😂)

Müzmin muhalif "ölü sayısı saklanıyor!" diye feveran etmeye başladıysa bilin ki biz bu salgını önlemişiz🌹🤐



Cemal Çalık, 01.04.2020,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 


Seçkin Deniz'in Notu:

Yıl 2020, Türkiye 57 yıldır Avrupa Birliği'nin kapısında üyelik beklemektedir... Ancak beklerken Avrupa Birliği'nden daha fazla büyümeyi öğrenmiştir ve Coronavirus-Covid-19 salgını ile mücadele etmekte aciz kalan Avrupa Birliği ülkelerine yardım etmektedir. 01.04.2020






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı