12 Ocak 2020 Pazar

SA8284/KY13-AO329: Yarım Âlimler, Yarım Hocalar, vesaire....

"Gerçek bilgiden uzaklaşmayı tercih eden ve bunu hayatın her alanına yerleştiren bir toplumun nereye varacağını kestirmek oldukça zor."


İnternet teknolojisiyle birlikte yaygınlaşan sosyal mecralar ve arama motorları üzerinden bilgiye kolay ulaşım cahille aydın arasındaki mesafeyi azalttı. Bu durum ise gerçek bilginin değer bulmasını engelledi, gerçek bilgiyi perdeledi.

Bugün artık ulu orta dolaşan sıradan bilgiler üzerinden kamuoyu tatmin ediliyor ve çoğunluk gerçek bilgiye ulaşmayı hedeflemediği için toplum bilgiçlik taslayan cahillerin tezleriyle karşı karşıya kalıyor, onlar üzerinden gerçeklik tartışması yapıyor..

Çok değil çeyrek asır önce yapılan tartışmaları hatırlıyorum; her birinde rakamlar, detaylar, yasal dayanaklar, evrensel uygulamalar gündeme gelir, her tartışmacı bir diğerinden farklı, ancak aynı donanıma sahip karşı tezler ortaya koyardı.

Şimdilerde yarım alimler, yarım hocalar, yarım vs. vs.. toplumların vazgeçilmezi oldu.

Gerçek bilgiden uzaklaşmayı tercih eden ve bunu hayatın her alanına yerleştiren bir toplumun nereye varacağını kestirmek oldukça zor.

İtiraf etmek gerek ki; bu tablo değişmezse büyük hayaller kurmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Bu gibi hayallerle sadece kendi kendimizi kandırırız..



Adnan ONAY, 12.01.2020, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı