10 Temmuz 2019 Çarşamba

SA7818/KY13-AO280: Af Hazırlıkları ve Ak Parti'nin Seçmen Psikolojisini Okuma Yetersizliği

"Eğer Ak Parti, yeniden her kesimin ilgi odağı olacak bir parti haline gelmek istiyorsa, sonradan mecbur kalıp yapmak durumunda kaldığı şeyleri önceden yapmalı ve yapısını bunu gerçekleştirecek şekilde sağlam bir zemine oturtmalı.."


Ak Parti af için hazırlıklarını sürdürüyor. Açıklanan yargı paketinin ardından yapılacak düzenlemelerle binlerce kişi tahliye olacak, yargılaması devam eden binlerce kişi de yapılacak olan değişiklikler sonucu cezadan kurtulacak.

Toplumu etkileyecek olan ve Ak Parti'ye puan kazandırma ihtimali olabilecek bu ve benzeri önemli değişikliklerin yerel seçim öncesi yapılması halinde bunun Ak Parti'nin oylarına olumlu yansıyacağını savunmuştum.

Seçim öncesi oy getirecek olan değişiklikleri yapmayıp, bunları seçim sonrasına bıraktılar, paralı poşet gibi tepki toplayacak şeyleri de üç dört ay daha bekleyemeyip hemen yürürlüğe soktular.
İstanbul seçiminin zora girdiğini görünce de yapılan atamalarla, YİK ile toparlanarak seçimi almaya çalıştılar.

Oysa; ‘Atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmişti.’ 

Yapılan atamalar, oluşturulan kurul (YİK), bırakınız yarar sağlamayı halkın tepkisine yol açtı.

Artık Ak Parti, yaptığı değişimlerden yarar sağlayan bir parti olmaktan uzaklaşan bir parti haline gelmiş durumda.

Halkın ve seçmenin psikolojisini okumak, onlarda oluşan tepkilerin nedenlerini gidermek gibi bir gayretin olmaması halkın Ak Parti'ye olan ilgisini azaltıyor. Durum böyle olunca yaptığı hizmet ve yatırımlar halk tarafından gereği gibi takdir edilmiyor. Ayrıca yapılan hizmetlerle ilgili dolaşıma sokulan spekülatif olumsuz haberler tersine algı oluşturuyor..

Eğer Ak Parti, yeniden her kesimin ilgi odağı olacak bir parti haline gelmek istiyorsa, sonradan mecbur kalıp yapmak durumunda kaldığı şeyleri önceden yapmalı ve yapısını bunu gerçekleştirecek şekilde sağlam bir zemine oturtmalı..

Örneğin; eğer yeni yargı düzenlemelerinden şu veya bu şekilde FETÖ mağdurları yararlanacaksa, bunu yargının yapmasını beklememeli, kendisi yapmalı.

Bilhassa Erdoğan’ın aylardır ibadet için orada bulunduğunu belirttiği, o yapıya sırf dini bir hizmet amacıyla girdiği belli olanların cezalarını gözden geçirmeli, onları o yapıdan kazıyacak şekilde rehabilite edecek çalışmalar yapmalı.

Kurulacak olan yeni partilerin bir toplumsal ihtiyaç sonucu ortaya çıktıklarını düşünerek onların önünü bildik yollarla kesmek yerine, onlara ilgi duyacak halk kitlelerini kazanmaya çalışmalı..

Eğer, toplumun herkesimi eşit ve adil şekilde muamele görür, sorunların bu iktidar eliyle çözülebileceğine güven duyarsa başka partiler kurulsa dahi ilgi odağı olamazlar, varlıkları isimden ibaret kalır, bir tabela partisi haline gelirler.

Bunun için nereden başlamalı?

Öncelikle halkın sorun ve beklentilerinin neler olduğu tespit edilmeli.

Bunun için içlerinde çeşitli mesleklerden oluşan komisyonlar aracılığıyla illerde yaşayan, iş yapanların sorunları tespit edilmeli, bunların çözümü için çaba sarf edilmeli. Öncelik ise o il, ilçe’de ekonominin sürükleyicisi olan iş çevrelerinin, esnafların beklentilerine yönelik çalışmalar yapılmalı, öncelikle orada ekonomi canlandırılmalı...


Adnan ONAY, 10.07.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı