13 Ocak 2019 Pazar

SA7365/KY1-CÇ574: Farklılıklar Niye Canınızı Sıkıyor?

"Mutlak kuşkucu olun demiyorum.. teşnelikten uzaklaşmaya gayret edin diyorum.."


'Yanlış'a 'yanlış' demek başka, 'bir şey'e yanlış demek başka bir şeydir.. Diyelim ki 'bir şey'e ben yanlış dedim.. yanlış dediğimde 'o şey' zorunlu olarak yanlış mı olur? Kuşkusuz yanlışın ölçütü ben değilim.. öyle ise benim yanlış dediğime itiraz edenleri suçlamak-kategorize etmek kendimi yanlışın doğrunun ölçütü saydığımın bariz bir göstergesidir.. Senin yanlış demeni hoş görmemi isterken benim de senin yanlış dediğinin yanlış olduğunu söylememi hoş görmelisin.. Çok seslilik budur.. rahmet olduğu söylenen ihtilaf budur..

***
İlkeler üzerine değil de gündelik hayhuy (bir kibrit alevi gibidir gündelik hayhuy) üzerine olan tartışmalar zaman kaybıdır.. Buna işaret edeni yermek eser yerine tuluat peşinde koşulduğunun bariz bir imidir..

 Ey muhterem kâri (sayın okuyucu:)) derdin eser olsun.. tuluat derdi ucuz kavun olanın işidir.. o dert de çarlinin ineklerinin hasletidir.. senin yolun uzun.. senin davan büyük..

***

Farklılıklar niye canınızı sıkıyor? Ayrımcılığı doğuran farklılıklar değil zihniyettir.. elmanın armudun vişnenin kirazın portakalın mandalinanın farklılıklarında apayrı bir lezzet apayrı bir hoşluk vardır.. Meyve çatısı altında toplanmaları bireysel varlıklarına bir halel getirmez.. ancak onların bireysel farklılığını yok sayıp inkâr etmek en vahşi faşizmdir..

***

Teşnesiniz.. yalana, mistifikasyona teşnesiniz.. ne kadar "hakikatin peşindeyim!" deseniz de nefsinize, bulunduğunuz alnaca hoş gelen her fısıltıyı her mistifikasyonu gerçek belleyip haykırmaktasınız durup bir "acep öyle midir?" deme gereksinimi duymuyorsunuz.. duymadınız.. duymayacaksınız.. 

Çünkü yalana, mistifikasyona hiç olmadığı kadar teşnesiniz.. 

Mutlak kuşkucu olun demiyorum.. teşnelikten uzaklaşmaya gayret edin diyorum..



Cemal Çalık, 13.01.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre

Facebook 



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı