20 Ekim 2018 Cumartesi

SA7004/SD1170: Trump'ın Wall Street, Soros, Blackwater, CFR ve Rothschild Bağlantıları

Sonsuz Ark'ın Notu:
SA6666/SD1098: Başkan Olarak Donald Trump ve Amerika Birleşik Devletleri Gerçeği başlıklı 16.08.2018 tarihli analizime yaptığım giriş şu şekildedir: Bu analizin ana tezi şudur: "Eski 'Yeni Dünya Düzeni'nin kurucuları olan Siyonist-Satanist Küreselciler ile onlara karşı görünen Ulusalcılar arasındaki kavganın iki tarafı olarak görünen Amerikan Derin Devleti'nin temsilcileri ile ABD Başkanı Donald Trump birlikte çalışmaktadır. Trump sıradan bir ABD başkanı olarak kan dökücü satanizmin hizmetindedir." Aşağıdaki çeviri-analiz de bu teze bir kanıt olarak yayınlanmıştır.
Seçkin Deniz, 20.10.2018

Trump’s Connections to Wall Street, Soros, Blackwater and the CFR

Bugün siyasal alandaki bireylerin hiçbiri tartışmalara girmiyor ve Donald Trump'tan daha farklı düşünmüyor. Aylar boyunca, Trump'ın gösterişli kişiliği ve demagojik söylemi, medyaya hakim oldu ve Trump başkanlık yarışını yılın en büyük eğlence etkinliğine dönüştürdü. Bazıları tarafından Amerika'nın kurtarıcısı olarak ve başkaları tarafından bir tren kazası olarak selamlanmasına rağmen Trump hala bir bilmece olarak duruyor.

Düz-konuşma tarzının, gerçek meselelerle yüzleşmekten ziyade politik doğrulukla ilgilenen kariyer politikacılarından bıkmış birçok Amerikalı ile etkileşim oluşturduğu kuşkusuzdur. Pek çok Amerikalı, Trump'ın belirli konulardaki tutumlarını da destekleniyor - Rusya ile ilişkileri iyileştirme konusundaki yorumları ve Trans-Pasifik Ortaklığı'na (TPP) karşı muhalefeti de dahil olmak üzere - yine de problemler üzerinde derinlikli olarak 'durdurulamaması' onu çözmeyi imkânsız kılıyor; seçilirse gerçek politikaları ne olacak?

Trump'ın şansı, yarıştaki en büyük rakibinin, dünyadaki düşünen her insanın nefret ettiği  bir isim olması, birçok Amerikalının, yalnızca iki kötüden daha az kötü olarak, Trump'ı destekleyebileceği gerçeğiyle emiliyor. Hillary dümende olduğu sürece sadece daha fazla savaş, daha çok yolsuzluk olacak; Amerikan halkı bunlar için mi gidiyor; tam olarak biliyorum.


Trump: Anti-Kodamanların Adayı mı?


Trump taraftarları, gayrimenkul mucizesinin bir anti-kodaman dışlayıcısı olduğu inancında genellikle çok vokal. Konuşmalarının ve yorumlarının birçoğunda, Trump buna (muhtemelen dikkatle inşa edilmiş) uygun bir kişiyi canlandırıyor. Ancak, başkan adayına tavsiyede bulunan insanların doğası gereği, Trump'ın anti-kodaman popülizmi, gerçek olandan başka bir şeye benziyor.


Trump daha şimdiden eski ABD Dışişleri Bakanı ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) üyesi Henry Kissinger ve eski Dış Politika Planlama Direktörü ve şu anki CFR başkanı Richard Haass ile bir araya geldi. Trump'ın hem dış politika hem de ekonomi politikasına ilişkin resmi danışmanlık ekipleri, neoconlar, Wall Street, Soros ve CFR ile bazı sıkıntılı bağlantılar ortaya koyuyor.


Blackwater ve Neoconlar Tarafından Belirlenen Bir Dış Politika 


Trump'ın resmi dış politika ekibinde, en az iki neocon var. Joseph E. Schmitz, Trump'ın seçtiği en kötü dış politika danışmanı ödülünü açık bir şekilde kazanır. Ticaret danışmanı olan Schmitz, Savunma Bakanlığı eski Genel Müfettişidir ve bunun yanı sıra Blackwater Worldwide'da eski bir yöneticidir. 2011'de Achatemi olarak kendisini yeniden tanımlayan Blackwater, (Jabhat Al-Nusra'nın yaptığı gibi), çeşitli tartışmalarda yer alan ünlü askeri yüklenicidir (taşeron savaşçılar şirketi).


Muhtemelen 2007'de, Bağdat'taki bir trafik kavşağında Blackwater'ın paralı askerlerinin  açtığı ateş sonucu 17 Iraklı sivili öldürdüğü ve 20 kişiyi yaraladığı korkunç olayda en kötü şöhretini elde etti.. Diğer Blackwater operasyonları arasında, Afganistan'daki (2001 yılında ABD'nin önderliğindeki işgal sonrasında "merakla" patlayan "afyonlu) afyon ticaretiyle savaşırken(!) yaptığı servet ve Suriye'deki Batı destekli teröristlerin yanında savaşarak Beşar Esad hükümetini devirmeye çalışmak var.


Schmitz, ayrıca, yayınları ABD'de bu kadar yaygın olan İslam karşıtı histerileri körükleyen bir neocon düşünce kuruluşu olan Güvenlik Politikası Merkezi'ne (CSP) de bağlı. Global Araştırma Profesörü Michel Chossudovsky'nin belgelediği gibi, CSP Amerika'da İslamofobi'yi destekleyen kurumsal güçlerden finansman alan bir kuruluştur. CSP'nin, Raytheon ve Lockheed Martin de dahil olmak üzere askeri-sanayi kompleksinin çeşitli devleri tarafından finanse edildiği bildiriliyor .


Wall Street, Soros ve CFR'ye Bağlı Ekonomik Danışmanlar


Ağustos (2016) başında, Trump resmen ekonomi danışma kurulunu açıkladı. Trump'ın Hillary'yi Wall Street bağlantıları yüzünden eleştirdiğini düşünürseniz, Trump'ın Wall Street titansından yoksun bir konsey seçeceğini tahmin edebilirsiniz. Tekrar düşünün; Trump'ın ekonomi ekibi, büyük ölçüde, ortalama Amerikan seçmeninin çıkarlarını hiçbir şekilde temsil etmeyen bankacılar, hedge fon yöneticileri ve Wall Street 'içerdekilerinden' oluşuyor.


Trump'ın Ulusal Finans Direktörü ve ünlü bir ekonomi danışmanı olan Steven Mnuchin, Wall Street ve kurumlarıyla  ilişkileri olduğundan daha fazla olamayacak kadar fazlaydı. Bloomberg'e göre Mnuchin, Goldman Sachs'ın eski bir ortağıdır ve finansal güç merkezinde toplam 17 yıl çalışmıştır. Goldman'la yirmi yıllık yakın çalışmalarına ek olarak, Mnuchin, milyarder ve rejim değişikliği gibi ekstraları olan George Soros tarafından kurulan Soros Fon Yönetimi'nde de çalıştı.


Trump'un bir başka önemli ekonomi danışmanı, 1994'te Paulson & Co'yu kurmuş olan milyarder ve hedge fon yöneticisi John Paulson'dur. Daha önce Bear Stearns'da çalışan Paulson, 2007-2008'deki finansal krize kadar konut piyasasını daraltmasıyla ünlüydü; ticaretten yaklaşık olarak 4 milyar dolar kazanıyordu. Milyarder John Paulson aynı zamanda CFR'nin bir üyesiydi, ayrıca 2012 başkanlık seçimlerinde  başarısız olan Mitt Romney'i destekliyordu.


Mnuchin ve Paulson'a ek olarak, Trump'un ekonomi danışmanları arasında özel yatırım firması CEO'su Stephen Feinberg, Cerberus Capital Management; Daha önce Chase Manhattan Mortgage Corp ve Bank of America için çalışmış olan Federal Tasarruf Bankası'nın kurucusu Stephen Calk ve ve Rothschild Inc’in iflas uygulamasında 25 yılını harcayan milyarder Wilbur Ross var. Trump, yakın tarihte yeni kampanya CEO'su olarak Goldman Sachs'ın eski bir yatırım bankacısı olan Stephen Bannon'u atayarak,  kampanya ekibini de yeniden şişirdi.


Clinton'ın, ana akım medyada Trump'ın büyük ölçüde olumsuz kampanyalarla yer almasını açıklayan kodamanların seçimi olduğu açıktır. Ancak, Trump'ı çevreleyen danışmanların doğası göz önünde bulundurulduğunda, kodamanlar, başkanlık yarışında büyük adayları kontrol etmesini sağlamaya yönelik olağan bir hile yapmıştır.


Steven MacMillan, 19 Ağustos 2016, Counter Punch


(Steven MacMillan, The Analyst Report'un serbest yazar ve editörüdür. )




Seçkin Deniz, 20.10.2018, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Not: Çeviri programları kullanılarak İngilizce'den çevrilmiştir.




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı