7 Ocak 2018 Pazar

SA5447/KY59-MLÖZ31: Veda

"Her veda acıtır, çünkü yakmayan ayrılık yoktur. Acıtmıyorsa şayet ayrılık, beraberlik de yoktu demektir." 

 

İnsanın zihninde donuklaşan siyah-beyaz fotoğraftır veda. Sevdiklerimizin olabilecek en güzel, en savunmasız halidir, en masum görüntüsüdür. Sonbaharın sararan yaprağı, uçan kuşun kırılan kanadı, kurumuş çölün çatlayan toprağı, bir noktada toplanan, her an duygu seline dönüşmeye hazır ve hiç dinmeyen sızıdır veda. 

Hiçbir şeyi değiştirecek güçlerinin olmadığı idrakinden olsa gerek, vedalaşanların bakışlarındaki o teslimiyet. Ve teslimiyetten kaynaklanan masumiyet hali…

Kaç yaşında olursa olsun veda edenler, bir daha görüşememe ihtimali ile sonsuz bilinmezliğin önünde savunmasız kalırlar; çocuklaşır insanlar. Binlerce resim karesini çeker gözler, beyin usanmadan çalışır, hepsini kaydetmek istercesine, yine de içlerinden yalnızca bir tanesi geriye kalır; bizimle birlikte yaşayacak, bizimle birlikte ölecek o son hatıra. 

Bir an canlanır bütün yaşanmışlıklar, dertler ve sevinçler, zafer ve yenilmişlikler, ömrümüzün kalanında tek bir karede birleşebilmek için. 

Veda, yorgun zihnin yürüttüğü muhasebe sürecidir, kırgın yüreğin affetme merasimidir, seven kalbin son türküsüdür. Veren elin alan ele hakkını bağışlamasıdır. Öğretmenin talebesine son nasihatidir. Karşılıklı sallanan ellerin ahengidir. 

Her veda kalıcıdır, öyle olmasa, adı veda olmazdı. 

Her veda acıtır, çünkü yakmayan ayrılık yoktur. Acıtmıyorsa şayet ayrılık, beraberlik de yoktu demektir. 

Her veda, Yaratan'a emanettir. 

Her veda hayır ve şer duaların terazisidir. 




Melek Öz, 07.01.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Deneme

Melek Öz Yazıları
 




Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı