11 Ocak 2017 Çarşamba

SA3853/KY13-AO104: Sistemin Değişim İhtiyacı ve Anayasa Değişikliği

"Eğer sandıktan değişikliğe onay çıkarsa yeni bir yönetsel/ siyasal sisteme merhaba diyeceğiz."


Bu çürümüş siyasal sistemin acil değişime ihtiyacı vardı. Muhalefetin tümü Erdoğan'ın elini güçlendireceğine inandıkları tüm önerilere tepkili oldular ve her mücadelede yenik düştüler. Sonunda, bu muhalefetin ana kaynağı olan ABD daha büyük, sistemin tümüne yerleşik olan FETÖ'yu devreye sokarak darbeye kalkıştı. Başaramadılar.. Ancak, bu yapıyla geniş bir kitlenin işbirliği yaptığı açığa çıktı. Bu bir beka tehlikesine işaretti. Gelecek zor günler kapıdaydı. O nedenle geleceğimizi güvenli hale getirecek, sistemin açıklarını kapatacak tedbirler alınması gerekiyordu.

Bugün yapılmak istenen anayasa değişikliğinin gerekliliği açıkça ortada. Bu ülkenin bekası için acil eylem planı. Bu planı AK Parti ve MHP birlikte hazırladılar. Süreç içerisinde ana muhalefet partisi CHP, HDP'nin yanında yer aldı. 

Öyle görülüyor ki zorda olsa bu değişiklik referandumla milletin önüne konacak. Son sözü millet söyleyecek.

Eğer sandıktan değişikliğe onay çıkarsa yeni bir yönetsel/ siyasal sisteme merhaba diyeceğiz. 

Yeni Anayasa değişim ihtiyacını karşılamazsa revize edilmesi, yenilenmesi mümkün. O halde bunca yaygara neyin nesi?

Yüz yılda onca değişiklik yapılabilmişse, ihtiyaca göre yine yapılır.

***

Son Yüzyılın Özeti:

Dünyada ne olup, bitiyorsa; arkasında global siyonist sermaye vardır. İstihbarat merkezlerini de bu sermaye yönlendirir ve her şey bu merkezlerin ellerinden çıkmış görünür. Bu işlerin organizasyon adresi ise ABD'dir. Son yüz yılın özeti budur..




Adnan ONAY, 11.01.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı