18 Ağustos 2016 Perşembe

SA3318/SD507: NATO Artık Bir Güvenlik Şemsiyesi Değil, Küresel Bir Tehdittir

"NATO, artık dünya için bir süper güç değil süper bir tehdittir; bunu bütün dünya tartışmak zorundadır."



Cardiff Castle, 2014 NATO Zirvesi, İngiltere
  1. Türkiye'deki ABD'ye ait Nükleer silahlar Türkiye'nin kontrolünde değil, Türkiye için caydırıcı olma özellikleri sıfırdır.
  2. Türkiye'deki ABD'ye ait Nükleer silahların başarısız 15 Temmuz Darbesi sonrası taşınma fikri, Türkiye'nin zararına olsun diye tartışılıyor
  3. Türkiye'deki ABD'ye ait Nükleer silahlar, Türkiye istediği zaman gönderilmeli ve İncirlik Üssü ABD tarafından kullanılamamalıdır.
  4. Türkiye'deki ABD'ye ait Nükleer silahlar, Romanya ve diğer Doğu Avrupa ülkelerine taşınacak, bu Türkiye'de güvenlik riski doğurur mu? NATO bugüne dek Türkiye'nin hangi  güvenlik sorununu çözdü? 
  5. Türkiye'deki ABD'ye ait Nükleer silahların taşınması, tüm NATO üslerinin tartışılmasına neden olacak, NATO buna hazır mı?
  6. Kendilerini akıllı zanneden aptalların 'IŞİD teröristlerinin elegeçirebileceği riski var' maskesi altında dizdiği yalanlarla, dünyanın en iyi korunan askeri üssü İncirlik'teki 50 adet nükleer bombanın taşınması Türkiye'ye gözdağı vermekten başka bir şey değildir.
  7. Türkiye NATO üyesi olduğu günden bu yana NATO darbelerine maruz kaldı, NATO asla Türkiye'ye yönelik saldırıları engellemedi, caydırıcı olmadı; Suriye'nin iki savaş uçağımızı düşürülmesine engel olmadı.
  8. Türkiye NATO üyesi olduğu günden bu yana NATO ülkelerinin ürettiği terör örgütlerinin hedef ülkelerinden biri oldu.
  9. Türkiye NATO üyesi olduğu günden bu yana tüm komşu ülkeleriyle çatışmalı bir zemin üzerinden ilişki kurmak zorunda kaldı.
  10. Türkiye NATO üyesi olmanın bedelini tüm savunma sanayiinin 50 yıl geride kalması ile de ödedi.
  11. Türkiye NATO üyesi olmanın bedelini 'devleti çekiç halkı çivi olarak gören faşist devlet algısı'na kurban olarak ödedi.
  12. Türkiye NATO üyesi olmanın hiçbir yararını görmedi... en son NATO'nun yaptırdığı 15 Temmuz Darbesi ile taşdevrine dönmek üzereydi. Halk durdurdu.
  13. Türkiye NATO üyesi değil NATO paspası ve maşasıydı; o halde NATO üyeliğini Türkiye halkı neden tartışmaya açmasın?
  14. Türkiye NATO üyesi, ancak NATO üyesi olmayan Mısır'dan herhangi bir şekilde avantajlı bir konuma asla oturtulmadı; onunla eşitlendi.
  15. Türkiye NATO üyeliğini Stratejik Ortaklık olarak yeniden konumlandırmalıdır.
  16. Türkiye NATO üyesi olsa da olmasa da her türlü NATO Darbesi'nin ve NATO'nun ürettiği, desteklediği terör örgütlerinin hedefindedir.
  17. Türkiye'nin, Türkiye NATO üyesi olsa da olmasa da yarar sağlayamadığını bundan sonra da sağlamayacağına göre NATO üslerinin darbe merkezleri olmasına izin vermemelidir
  18. Türkiye, NATO'dan her durumda zarar gördüğüne göre, NATO üyesi olmasının herhangi bir anlamı var mıdır?
  19. NATO artık Avrupa ve Dünya için bir düzen değil, güvenlik değil kaos üreten mafya örgütü olarak değerlendirilmeli değil midir?
  20.  ABD dışında bütün Amerika kıtası, Avrupa, Asya ve Afrika kıtaları NATO'nun ürettiği, üreteceği iç savaş tehdidi altındadır.
  21. Türkiye, Fransa ve Almanya gibi üç üyesini terör saldırılarına karşı koruyamayan, aksine bu saldırılarda rolü olan ve Doğu Avrupa'yı silah deposu haline getirerek (Bakınız; Temmuz Ağustos 2016'da Görünürde Doğu Avrupa'ya korkunç savaş makinelerini nakletmek için çalışan ABD'nin nakliyat katarları, Video) Rusya ile savaşın altyapısını hazırlayan NATO, artık dünya için bir süper güç değil süper bir tehdittir; bunu bütün dünya tartışmak zorundadır.



Seçkin Deniz,  18.08.2016, Sistematik Analizler 135
Seçkin Deniz Yazıları

Seçkin Deniz Twitter Akışı