3 Kasım 2014 Pazartesi

SA968/KY9-NK34: Kaşlarım Kirpiklerim Neden Dökülüyor Şimdi?

“Nasıl üzüldüğümü anlatamam. Bir de üstüne üstlük neden olduğunu anlamadığım mide bulantıları da başlamıştı.”

Tamoksifen’i bırakıp Arimidex’e başlamıştım. Ve garip ayak ağrılarım başlamıştı. Garip diyorum çünkü hiçbir ilkesi yoktu bu ağrıların. Uykuda da ağrıyabiliyordu, yürürken de, dinlenirken de, otururken de. Sürekli bir ağrı değildi, ama gelince geliyordu işte. Sonra bir sabah havluyla yüzümü kurularken kirpiklerimi havlunun üzerinde gördüm.

Nasıl üzüldüğümü anlatamam. Bir de üstüne üstlük neden olduğunu anlamadığım mide bulantıları da başlamıştı. Hele sabahları öğürerek kusmak istiyordum. Ama annem, Atila ve Afak duymasın diye olabildiğince sessiz olmaya çalışıyordum. Annemin bir an önce gitmesini arzu ediyordum artık. Gizli saklı ağrı ve bulantı yaşamak kolay değildi.

O sırada Zekiye’ye bir mail gönderdim, içinde bulunduğum durumun ne kadar zor olduğunu anlatmıştım. Zekiye cevaben "Bir şeyler döndüğünü hissediyordum, ama sen o kadar iyi duruyorsun ki büyü bozulmasın diye bir şey soramıyordum” demişti dualarını ekleyerek.

Annemi ona bir şey hissettirmeden yolcu etmeyi başardık. Ve Arimidex’i de bırakmaya karar verdim. 17 Aralık 2011 günü bıraktım ve o günden beri Arimidex kullanmıyorum. Prof. Dr. Kadri Hocamın yanına Dr. Bilgin Sait’le gitmiştik. Kadri Hocama Arimidex’i bıraktığımı ve kullanmayacağımı söylediğimde ilk defa çok öfkelendiğini gördüm; “Hayır! Hayır! Sen yüzde elli korumayı hafife mi alıyorsun. İzin vermiyorum” diye çıkıştı bana. İçinde bulunduğum durumu anlattım Kadri Hocam”Bazı testler vereceğim, onları yaptır gel, sonra konuşuruz” dedi.

Verdiği testleri yaptırdım, ultrason çektirdim vs. hepsi temiz çıktı. Hocam Romatoloji servisinde bir doktoru arayıp şikâyetlerimi aktardı. Hemen gittim. Doktor fiziki muayene yaparken siz stresli bir insansınız deyiverdi, bu ağrılara bir bakalım, ama bence sizde romatizma yok diye de ekledi. O da bir takım kan tahlilleri istedi.

Belli bir süre içinde onları da yaptırdık. Sonuçları götürdüğümde tahmin ettiğim gibi: sizde romatizma yok. İlaç kaynaklı olabilir diyerek birkaç ilaç yazdı. Ağrı kesici jel ve iki hap. Kanser olduğunuz için ancak hafif ilaçlar verebiliyorum inşallah bunlarla geçer demeyi de ihmal etmedi. Geçmedi.

Tekrar Kadri Hocamın yanına gittim, bu sefer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden bir Hocanın yanına gönderdi. Bilgin sağ olsun yine yanımdaydı. Kadri Hocamın gönderdiği profesör bir hafta izinli olduğu için o bölümdeki başka bir doktorla konuşup durumu izah etti Bilgin. Muayeneye girdim. Şikâyetlerimi anlattıktan sonra o da muayene etti ve “Tam olarak Fibromiyalji Tablosu bu!” dedi. Ve o de bir jel vererek beni yolladı.

Bilgin ilaçların iyi ve etkili olduğunu söyledi. Ne yazık ki durumda değişen bir şey olmadığı gibi ellerim de koroya katıldı ve şişmeye başladı. Şişme ameliyat olduğum sağ tarafımda değil sol elimde olmuştu ilk olarak. Sonra sağ elim de şişmeye başladı ve parmaklarım acımaya ve ağrımaya.

En son geçen hafta tekrar Kadri Hocamın yanına gittim. “Seni yine Fizyoterapiye göndereceğim!” dedi ve Doçent Doktor Bayram Kaymak Hoca’yı aradı. Benim ilaç kullanmayı bıraktığımı ve bunda da çok haksız olmadığımı bu işi çözmesi için ondan acil yardım beklediğimizi anlattı.



Neşe Kutlutaş, 03.11.2014, KonukYazar,  Sonsuz Ark,  ( İlk Yayın Tarihi, 21.04.2012)





Seçkin Deniz Twitter Akışı