8 Mart 2014 Cumartesi

SA582/KY11-TG9: Amerika’da Aileler ve Çocuklar Arasında 18 Yaş Krizi/ Çeviri

"Amerika özgürlük ve sorumsuzluk cehennemi olmaya devam ediyor. Ailelerin ve çocukların kanunların soğuk ve keskin sırtında aradıkları ancak bulamadıkları şey sadece sevgi. Türkiye’nin asla anlayamayacağı, algılayamayacağı bir gerçek var aşağıda. Kaybetmediğimiz tüm değerler için Anne-babalarımıza teşekkür ediyoruz."
 Sonsuz Ark

“Rachel Canning Okul Taksitleri İçin Ailesine Açtığı Davayı Kaybediyor”

New Jersey aile mahkemesi, Rachel Canning’in ailesine karşı eğitim ve yaşam masraflarını ödemedikleri gerekçesiyle açtığı davada, ailenin lise masraflarını karşılamak zorunda olmadığı kararına vardı.

Hâkim, genç kızın üniversite masraflarının karşılanması talebi hakkında vereceği kararı ise davanın “ev kurallarını uygulama zorluğu çeken aileler için emsal oluşturup oluşturmayacağının araştırılması” için daha sonraya erteledi.

Hâkim ayrıca 18 yaşındaki Canning’in ailesinden haftalık harçlık ve avukat masraflarını karşılanması isteğini de reddetti.  Bir sonraki oturum 22 Nisanda gerçekleştirilecek.

New Jerseyli aile 18 yaşında olmasına rağmen okul ve günlük yaşam masrafları için kendilerine savaş açan genç kızları ile bugün mahkemede yüzleşti.

N.J, Morristown aile mahkemesinde görülen davada doğrudan muhataplarının yüzüne bakan Rachel Canning, ailesini devam ettiği Katolik lisesinin ve gelecek güz gideceği üniversitenin masraflarını karşılamayı reddettikleri için dava ettiğini ifade etti.

Genç kızın, 18 yaşına bastığı Ekim ayında evden kovulduğu iddiasını anne- babası Sean ve Elizabeth Canning reddetti. Baba Sean Canning, kızlarının ev kurallarına uymak ve ev işlerini yapmak istemediği için kendi isteğiyle evden ayrıldığını söyledi.

Sean Canning, ABC haber kanalı, WABC-TV’ye verdiği mülakatta, evlerinde kızlarının yeni araba, üniversite eğitimi gibi tüm imkânlara sahip olduğunu ifade etti.

Ebeveynin avukatı, ailenin büyük kızlarının aile olarak beraber yaşamaktansa dava açmayı daha iyi bir seçenek olarak görmesinden dolayı perişan olduklarını söyledi.

Anne babanın avukatı Laurie Rush-Masuret; “Müvekkillerim kızlarını ne terk etmiş ne de ona kötü davranmışlardır. Onun geri dönmesini istemişlerdir” dedi.
 
Hâkim, ailenin yeniden bir araya gelmesi için daha fazla çaba gösterileceği umudunu taşıdığını belirtti.
Avukatı, hiçbir şey vermeden terk ettikleri ve masraflarını ödemekten kurtulmak için onu kötülemeye yönelik ellerinden geleni yaptıkları gerekçeleri ile ailesini suçlarken, genç kız 5 aydan beri ilk kez onlara bakıyordu.
Ailesi, Ekim ayından beri kendilerinden ayrı olan kızlarını ilk kez görüyordu.

New Jersey aile mahkemesi hâkimi “Eve neden dönemediğini” sorduğunda genç kızın avukatı Tanya Helfand, “Evdeki yaşamının kötü ve sağlıksız olduğunu” ifade ederek cevap verdi.

The Daily Record haberine göre Moris Katolik Lisesinde onur öğrencisi ve bir atlet olan Rachel Canning, günler öncesinden hazırladığı dava dosyalarıyla ailesine karşı öğrenci olarak masraflarının karşılanması talebi ile açacağı davada kendini haklı bulacak bir hâkim arıyordu.

Gazetenin belirttiğine göre Rachel Canning ailesinin okul taksitleri için 5306$ vermesini, yaşam ve ulaşım masraflarını karşılamasını ve gideceği üniversitenin masraflarını ödeyeceklerine dair taahhüt talep ediyordu.
Rachel Canning mahkeme tutanaklarında, "Ailem bana artık yardım etmiyor. Benimle hiçbir ilgileri kalmadı. İmkânları olduğu halde bana mali olarak yardım etmeyi ret ediyorlar… Kendi başıma ayakta durma imkanım yok; yiyecek, giyecek, barınma, ulaşım ve eğitim masraflarını karşılayamıyorum” ifadelerini kullandı.

Davaya müdahil olmayan ve bir aile hukuku uzmanı olan Steve Mindel, bunun “tamamen sıra dışı bir dava olduğunu” söyledi.



Tamer Güner, Sonsuz Ark, 04.03.2014, Çeviri,




Haberin orijinali ve ilgili video için:


Seçkin Deniz Twitter Akışı