8 Mart 2014 Cumartesi

SA581/ÇY2- HK2: 30 Mart; Düşman Ambarından Tahıl Çekmek

“Oyumu takip etme işi sanırım yine bana kaldı.”

                                      AK PARTİ: 49.4  CHP: 21.8   MHP: 15.8   BDP: 8.3   Diğer: 8.53

Büyüdükçe bayramların eski tadının olmadığından yakınırız. Neydi farkı bayramların eskilerden?

Sanırım tek farkı çocuk oluşumuz, tek yapmamız gereken yeni giysilerle ziyarete gitmekti çoğumuzun... Sorumluluk sahibi oldukça, işin rengi değişti bizim için.

Bayram değil, seyran değil ben bunları neden yazdım?

Seçim günü ve bayram günleri aynı coşku yaşanırdı evimizde.

Küçük bir mahallede, geniş akraba çevresine sahip, uzun dönem muhtarlık yapmış bir babanın kızıyım.

Seçim sabahı hummalı bir çalışma başlar, annemin eliyle açtığı börekleri ikram etmek için sofralar kurardık. Gece geç saatlere kadar kapımız kapanmazdı. Kardeşlerim ve benim için t.v 'den sonuçları izlemek çok zevkliydi. O kalabalıkta, hengamede takip etmeyi becerirdik bir şekilde. Çocuk aklıyla tuttuğumuz partiyi, futbol takımı gibi yarıştırırdık…

Büyüdükçe seçimlerin de rengi değişti bizim için.


Arka sokaklarda yakılan pusulalar, çalınan oylar, sayım sırasındaki şaibeli tutumlar gölge düşürdü demokrasi bayramımıza.

Ülkenin içinde bulunduğu durum, eminim benim gibi devletle ilişiği standart boyutlarda olan sade vatandaşları da konunun içine çekti. Herkesin seçme özgürlüğü olduğu gibi, siyasi bir partiye de sempati duyması doğal.

Başbakanın mitinglerini izliyorum bir süredir, tarihi katılımdan bahsediliyor ve anketleri takip ediyorum. Birçoğu hükümetin yüzde kırklarda oy alabileceğini söylüyor.

Eski bir savaş hilesi geliyor aklıma; 'Bilek gücüyle yenemediğin düşmanın ambarından tahıl çekmek.'

Bu kanıya varmak çok zor değil.

Siyaset sahnesi savaşta her şey mubah kıvamında oyunlara sahne oluyor. Akıl almaz, bel altı hamleler kaygılarımızı ciddi anlamda tetikliyor.

Oyumu takip etme işi sanırım yine bana kaldı. Nitekim bu konuda da uyarılar var medyada, sayıma şahit olma hakkımız olduğunu da yeni öğrendim açıkçası...

Oy kullanabilecek kadar aklı başında; hak, hukuk, adalet beklentisi olan herkesin fırsat eşitliği konusunda hassas davranmasını umut ederek 30 Mart 2014’te 21.yy Türkiyesi’ne yakışır bir demokrasi bayramı yaşamak istiyorum.

Umarım ülkemiz için hayırlı olur.


Hatice  Köken, 08.03.2014, Sonsuz Ark, Çırak Yazar



Seçkin Deniz Twitter Akışı