30 Ağustos 2013 Cuma

SA380/AyS13: Royal Baby; It’s a Boy… And He Lives!

“Kraliyet Bebeği; O bir erkek… Ve O Yaşıyor!”


Tellal bağırıyor:

“Bugün 22 temmuz 2013 geleceğin kralını karşılıyoruz. Yüce Cambridge Dükü ve Düşesi’nin ilk çocukları doğdu. Uzun ömürlü, mutlu ve görkemli yaşasın ve bir gün bize hükmetsin!”

Kaç yüzyıllık bir gelenek bu? Üzerinde güneş doğmayan imparatorluk olmadan, Victoria döneminden çok önceden beri gelen bir gelenek. Bir insan çocuğu doğduğunda, diğer insan çocuklarının, bir gün o çocuğun kendilerine hükmetmesini peşinen kabullenen zavallılığı bu.
./.
Kraliyet ailesinde doğmuş olmaktan başka hiçbir özelliği olmayan bu çocuk, pagan kültürlerin Tanrısal özelliklerine sahipmiş gibi, günlerce doğumu beklenen bir çocuk. Ve büyük bir haykırışla “It’s a boy!” (O bir erkek) diye yeri göğü inleten zavallı insan çocukları. Kral, Tanrı’nın gölgesi, çocuk da gelecekte hükmedecek bir başka gölge.

Medeniyetin ve demokrasinin beşiği olarak PR taglarının zirvesinde oturan Britanya ve Britanyalılar, ilkel çağların gelenekleriyle, doğuştan asil, doğuştan şanslı çocuk formatını ilkel bir iradeyle sürdürüyorlar ve kendileri dahil dünyanın geride kalan tüm insan çocuklarını hükmedilebilir, öldürülebilir ölçüde aşağılık buluyorlar. İnsanlığın geldiği zirvede yaşanan bu.
../..
Uzay ve elektronik çağında, Hümanizm ve demokrasi pazarlarında asalet biçilen yüzyılda, 29 Ağustos 2013’te, Suriye’de yüz binden fazla insan çocuğunun alçakça öldürülmesinin önüne geçmek için henüz kıpırdayan İngiltere hükümeti, Suriye’deki vahşeti sona erdirecek bir askeri müdahale kararı almama aczini ilan etti.

Her gün bütün diplomatik sirklerde, her an bütün askerî gücüyle Esed’in tepesine inecekmiş gibi davranan Başbakan Cameron, birdenbire derin bir utancın dibine indi. Muhalefeti ve iktidar partisi mensuplarını, Suriye devletinin kimyasal silah kullanıldığına (sözde)  ikna edememişti. Kimyasal olmayan silahlarla öldürülmek normalmiş gibi.
…/…
Oysa ÖSO’ya silah desteği veren ülkeleri her gün deşifre eden BBC ve Esed’le sıkı işbirliği halinde strateji hesapları yapan Cameron’un, Suriye’de insan çocuklarının ölümüne ihtiyacı vardı. Öldürmekte uzman olan İngiltere, öldürülecekler başka tanrının çocuklarıydı.

İngiltere Kraliyet ailesine yeni doğan çocukla, Suriye’de bombardımandan sonra yıkıntılar arasından cesedi çıkarılan çocuk, bir tek Tanrı’nın Allah’ın yarattığı iki eşit çocuktu. Onları farklılaştıran, birinin doğumunu büyük heyecan içinde günlerce bekleyenlerin ilkel güdüleriydi.
…./….
“O bir erkek!” diye bağıranların hiçbiri insan değildi. Onlardan hiçbiri dünyanın herhangi bir yerinde, doğduktan kısa süre sonra öldürülen, hayat hakkı ellerinden alınan bebekler için yürümediler; ürettikleri ve övündükleri medeniyet ancak bu kadar gerçekti, bu kadar insancıldı.
…../…..
Onların mermileri, onların bombaları, onlardan olmayan insan çocuklarının bebekken öldürülmesini sağlıyordu 22 Temmuz 2013’te. On binlerce bebek, çocuk, yetişkin öldürülmüş insan çocuğu, Google’ın görsel arama motorlarında insanlığın utanç dolu yüzüne sonsuza dek poz verirken, İngilizler geleceğin kralını karşılıyorlardı.

Onların ürettiği silahlar başkalarının çocuklarını öldürürken, kraliyet ailesinin yeni doğan bebeği, başka bir insan çocuğu, yaşıyordu. Bebek doğuştan gelen masumiyetiyle büyüdükçe kirleniyor, büyük bir heyecanla medyanın bütün türlerinde çağ çağ geriye doğru atlıyor, ama yaşıyordu. 
……/……
George Alexander Louis adlı bebek ölmesin, yaşasın elbette, yaşama hakkı var onun da diğerleri gibi, ama o talihliydi. Bir bomba ile başına çöken bir evin kalıntıları arasından çıkarılmak için kendisine uzanacak olan ağlayan elleri değil, kendisini yukarıya, İngiltere tahtına  taşıyacak olan yağdanlıktan elleri görecekti.

İnsanlık tarihin diplerinde, öldürülmüş masum bebeklerin mezarlarına gömüldü. Artık edebiyat yok, sanat, yok, felsefe yok; insan denen varlık artık yok.






Aykut Seçkiner, Sonsuz Ark, 30.08.2013, Kırk İki Ara Noktalı Yazılar 13






Wall of Shame -Utanç Duvarı-:

The Real Case 1:

Cambridge Dükü William ve Düşes Kate'in bebeklerinin adı George Alexander Louis oldu. İngiliz kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi olan ve 22 Temmuz 2013’te doğan kraliyet bebeğine, "George Alexander Louis" isminin verildiği açıklandı. Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in resmi konutu Kensington Sarayı, bebeğe verilen ismi duyururken, yeni varis "Cambridge Prensi George" olarak anılacak. 

The Real Case 2:

BBC Ortadoğu editörü Jeremy Bowen, son iddiaların BM denetçileri ülkedeyken gündeme gelmesine dikkat çekip " 'Birçokları, denetçiler ülkedeyken hükümet neden bu tür silahlar kullansın' sorusunu soracaktır, üstelik ordunun Şam yakınlarında gücü elinde tuttuğu bir dönemde" yorumunu yapıyor.


Wall of Shame- Documents- Utanç Duvarı- Belgeler-:

5- http://www.youtube.com/watch?v=5ET4eAAW0_s
6- http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/08/130821_suriye_video.shtml
7- http://www.bbc.co.uk/turkce/multimedya/2013/08/130830_bbc_suriye_video.shtml?ocid=socialflow_facebook_bbcturkce

Seçkin Deniz Twitter Akışı