12 Ocak 2017 Perşembe

SA3855/TG216: Yeni Dünya Düzeni Tarihi-III

Sonsuz Ark'ın Notu:
Dünya'da her geçen gün artan ahlaksızlık ve katliam setleri Şeytan'ın Krallığı'na ulaşmak isteyenlerin ne kadar ilerlemiş olduklarını kanıtlamaktadır. Bu artık bir realitedir.
Seçkin Deniz, 12.01.2017


A History of The New World Order — Part III

1928 – Açık Komplo: Dünya Devrimine Yönelik Planlar- H.G. Wells  

H.G. Wells tarafından “Açık Komplo: Dünya Devrimine Yönelik Planlar” yayınlandı. Geçmişte Fabian bir sosyalist olan Wells şöyle diyordu:

"Açık Komplo’nun siyasi dünyası, var olan hükümetleri zayıflatmalı, işlevsiz hale getirmeli, onları yutarak yerlerine geçmelidir. Açık Komplo sosyalist ve komünist coşkunun doğal mirasçısıdır: New York tarafından kontrol altına alınmadan önce Moskova’nın kontrolü altında bulanabilir. Açık Komplo’nun karakteri şimdi açıkça ortaya koyulacaktır. Bu bir dünya dini olacaktır.”   

 The Open Conspiracy: Blue Prints for a World Revolution

1933- Şeylerin Şekli Ortaya Çıkıyor- H.G. Wells 

H. G. Wells tarafından “Şeylerin Şekli Ortaya Çıkıyor” adını taşıyan kitap yayınlandı. Wells kitabında Almanya ve Polonya arasındaki bir anlaşmazlık nedeniyle 1940 civarında ikinci bir dünya savaşı çıkacağını öngörüyordu. 1945’ten sonra cezai anlamda hastalıklı bölgelerde kamu güvenliği gittikçe azalacaktı. “Modern Dünya Devleti” üçüncü teşebbüste başarıya ulaşacak ve Basra, Irak dolaylarında görünür hale gelecekti. Kitapta ayrıca şu ifadeler yer alıyordu: 

“Dünya hükümetinin açık bir şekilde geldiği birkaç seneden beridir görülmüş olmasına  ve ona karşı sonsuz bir korku duyularak aleyhinde mırıltılar oluşmasına  rağmen  hiçbir yerde (dünya hükümetine karşı ) açıktan muhalefet bulunmuyordu.”


The Shape of Things to Come

21 Kasım 1933- Franklin Roosevelt

Başkan Franklin Roosevelt, Albay Edward M. House’a yazmış olduğu bir mektupta şöyle diyor: 

“Meselenin esası, sizin ve benim de bildiğimiz gibi şudur; Andrew Jackson zamanından itibaren büyük merkezlerdeki finansal unsur Hükümeti elinde tutmuştur.” 


President Franklin Roosevelt


Mart 1942- Federal Kiliseler Konseyi

Time dergisindeki bir makalede Federal Kiliseler Konseyi’nin (Daha sonra Dünya Kiliseler Konseyi’nin bir parçasını oluşturan Ulusal Kiliseler Konseyi adını almıştır) küresel bir otorite kurulması için yapılan çalışmalara ağırlığını koyduğu belirtiliyordu. 


Federal Council of Churches

Konseyin üst düzey yetkilileri tarafından gerçekleştirilen bir toplantı sonrasında şu kararlar alındı:

1) Temsilci güçler tarafından oluşturulan bir dünya hükümeti;
2) Ulusal bağımsızlığa yönelik güçlü ve acil sınırlandırmalar;
3) Tüm orduların ve donanmaların uluslararası kontrolü. 

“Yeni bir ekonomik hayat düzeninin yakın zamanda gerçekleştirilmesi zorunludur. Bu yeni düzen demokrasi çerçevesinde ya gönüllü işbirliği ile ya da bir devrim patlamasıyla hayata geçirilecektir.”


28 Haziran 1945- Başkan Harry Truman

ABD Başkanı Harry Truman, bir konuşmasında dünya hükümetini destekler şekilde şöyle der: 

“Dünya uluslarının bir dünya cumhuriyetine uyumu,  bizim Birleşik Devletler cumhuriyetine uyumumuz kadar kolay olacaktır.”

President Harry Truman

24 Ekim 1945- Birleşmiş Milletler Sözleşmesi

Birleşmiş Milletler sözleşmesi etkin hale getirildi. Ayrıca 24 Ekim tarihinde Senatör Glen Taylor tarafından 183 no'lu Karar Senatoya sunularak, uluslararası polis gücünü bünyesinde barındıran bir dünya cumhuriyeti kurulmasına, Amerikan Senatosunun destek vermesi çağrısında bulunuldu. 


The United Nations Charter


7 Şubat 1950- James Warburg

Uluslararası finansçı ve CFR üyesi James Warburg, Senato Dışilişkiler Alt komitesine şöyle diyor:

“Hoşunuza gitse de gitmese de bir dünya hükümeti kuracağız-cebren veya rızanızla.”


James Warburg

9 Şubat 1950- Karar-66

Senato Dışilişkiler Alt komitesi tarafından sunulan Karar-66 şu şekilde başlıyordu: 

“Evrensel bir barış ve adalet sağlanması için hâlihazırda geçerli olan Birleşmiş Milletler Sözleşmesi gerçek bir dünya hükümeti tüzüğü oluşturulacak şekilde değiştirilmelidir.”


1952- Dünya Hükümeti İçin Dünya Parlamenterler Birliği 

Dünya Hükümeti İçin Dünya Parlamenterler Birliği tarafından bir harita çizildi. Bu harita, dünya hükümeti planlarının bir parçası olarak altı bölgeye ayrılacak olan Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’nın yabancı askeri güçler tarafından nasıl işgal edileceğini ve kontrol altında tutulacağını göstermekteydi. 

World Association of Parliamentarians for World Government

1954 – Hollanda Prensi Bernhard tarafından Bilderberg Grubu kuruldu. 

Hollanda Prensi Bernhard tarafından Bilderberg Grubu kuruldu. Bu grubu oluşturan uluslararası politikacılar ve bankerler, her sene gizli bir toplantı gerçekleştirmek için bir araya gelmektedir. 


Prince Bernhard of the Netherlands


1961- ABD Dışişleri Bakanlığı Doküman 7277’yi Yayınladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Savaştan Kurtuluş: Barışçıl Dünya için Genel ve Tamamen Silahsızlanmaya Yönelik ABD Programı” başlığını taşımakta olan Doküman 7277’yi yayınladı. Bu doküman, ulusların silahsız hale gelmesi ve BM’nin silahlı bir güce dönüşmesine yönelik üç aşamalı bir planı içermekteydi. Programın sonunda, aşamalı olarak geliştirilecek BM Barış Gücü’ne askeri anlamda karşı koyabilecek hiçbir ulus kalmayacaktı. 


1966- Trajedi ve Ümit- Carroll Quigley

Georgetown Üniversitesinde Bill Clinton’un danışmanlığını da yapmış olan Profesör Carroll Quigley, Trajedi ve Ümit adını taşmakta olan geniş hacimli bir kitap yazdı. 


Carroll Quigley

Quigley kitabında şöyle diyordu:

“Radikal sağ tarafından Komünist hareket olarak görülen uluslararası bir ağ, bir nesil boyunca varlığını sürdürdü ve halen varlığını devam ettirmektedir. Esasında Yuvarlak Masa Gurupları olarak adlandırabileceğimiz bu ağın Komünistlerle veya herhangi başka bir gurupla beraber hareket etme noktasında bir problemi bulunmamaktadır ve genellikle bu işbirliğini gerçekleştirirler. Bu ağın nasıl çalıştığını biliyorum çünkü yirmi yıl boyunca bu konu üzerinde çalıştım ve 1960’ların başlarında, iki yıl boyunca, bana bu ağın belgelerini ve gizli ses kayıtlarını incelemem için izin verilmişti. Bu ağa ve hedeflemekte oldukları şeylerin çoğuna karşı değilim ve hayatımın büyük bir kısmında bu ağın yakınında bulundum. Geçmişte ve yakınlarda bazı politikalarına muhalefet ettiğim oldu; fakat genelde esas fikir ayrılığımız gizli kalmak istemeleri konusundaydı ve ben tarihteki rollerinin, tanınmalarına yetecek kadar önemli olduğuna inanıyorum.”  


Nisan 1972- Chester M. Pierce

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Eğitim ve Psikiyatri profesörü olan Chester M. Pierce, Uluslararası Çocuk Eğitimi Derneği’nin açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Chester M. Pierce

“Amerika’da beş yaşında okula başlayan her çocuk, akıl hastası sayılır; çünkü bu çocuk, Amerika’nın kurucu atalarından, ailesinden ve doğaüstü bir varlığa inançtan kaynaklanan kesin bir mensubiyetle okula gelir. Tüm bu hasta çocukları, geleceğin “uluslararası çocuğu” haline getirmek suretiyle iyileştirmek siz öğretmenlere kalmıştır.” 


Temmuz 1973- Üçlü Komisyon (Trilateral Commission)


Trilateral Commission

Uluslararası bir banker ve Dış İlişler Konseyi’nin (CFR) sadık bir üyesi olan David Rockefeller, Üçlü Komisyon (Trilateral Commission) adını taşıyan yeni bir organizasyon kurdu. 

David Rockefeller

Bu organizasyonun temel hedefi, dünyadaki üç büyük ekonomik bölge (bu yüzden Üçlü denmiştir) arasında politik, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkiler bağlamında bir uyum gerçekleştirmekti. 

Rockefeller, gelecekte başkan olacak Jimmy Carter’ı komisyonun kurucu üyelerinden birisi olması için davet etmişti. Zbigniew Brzezinski ise organizasyonun ilk başkanı olacaktı.  

Dünyada üç büyük ekonomik alan bulunuyordu: Avrupa, Kuzey Amerika ve Uzak Doğu Asya (Japonya, Güney Kore, Tayvan vs.). Eğer diğer iki ekonomik bölge ile ticari rekabetle yüzleşmek üzere, güçlerin bir araya getirilmesi gerçekleşir ve bu üç bölgeye üye ülkeler, üçlü Süper Devletleri oluşturmak için tek bir ülke haline gelecek olursa tek bir dünya hükümeti amacına da neredeyse ulaşılmış olacaktı. Böylece, Fabian sosyalistleri gibi nihai hedeflerine (bir dünya hükümeti) adım adım ilerleyerek ulaşacaklardı. 

Bu hedefe, 1993’te gerçekleşen Avrupa Tek Senedi (Maastricht Anlaşması) ile Avrupa’da hemen hemen ulaşılmıştı. Bu anlaşmaya göre; Avrupa Topluluğuna üye tüm ülkeler, aralarındaki ticari bariyerleri kaldırarak parasal ve mali politikalarını Belçika-Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu’nun teknokratlarına devretmeleri gerekiyordu.  


Euro
                                                         
Ocak, 2002 tarihinde bu Avrupa ülkelerinin tamamı ulusal paralarını terk ederek tek bir ortak parayı, yani Avroyu kabul ettiler. Dahası Nice Anlaşması ile bu ülkelerin güçleri daha fazla ellerinden alınarak Avrupa Komisyonu’na devredildi. 1952 senesinde, Avrupalı devletler arasında kömür ve çelik endüstrisini düzenlemek amacıyla oluşturulmuş, ortak bir otorite olan Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET), nihayetinde bir Avrupa süper devletine dönüşmüş bulunmaktaydı. 


Jean Monnet
Jean Monnet

AET’nin kurucusu ve sosyalist bir ekonomist olan Fransız Jean Monnet, “Siyasal birleşme kaçınılmaz şekilde ekonomik birleşmeyi takip eder” dediğinde aklında bu durum vardı. 

Monnet ayrıca 1948 senesinde şu ifadeleri kullanmıştı: “Birleşik bir Avrupa’nın oluşturulması, Birleşik Devlet’e doğru atılmış gerekli bir adım olarak değerlendirilmelidir.”    

Kuzey Amerika bölgesine bakıldığında ise Kanada ve Amerika daha sonrasında ise Meksika arasında serbest ticaret geçişinin sağlanmasıyla birlikte üye ülkelerin birleşmesi planlanmaktaydı. Birkaç sene içinde bu serbest ticaret anlaşmasının Güney ve Orta Amerika’yı da kapsayarak hepsi için tek bir para biriminin kullanılması düşünülüyordu. 

Meksika Başkanı Vucente Fox, 6 Mayıs 2002 tarihinde Madrid’de şöyle diyecekti: 

“Amerika Birleşik Devletleri ile ve aynı zamanda diğer bölgesel ortağımız olan Kanada ile beraber, gerçekleştirmek istediğimiz uzun soluklu nihai hedef, Avrupa Birliği’nde olduğu gibi aramızda ortak bağlantıların ve kurumların oluşturulmasıdır.”    






Tamer Güner, 12.01.2017, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri




(*)Bu makale, "Michael"in Ekim-Kasım-Aralık 2002 sayısında yayınlandı.
Metnin Orijinali:

http://www.michaeljournal.org/nwo1.htm
http://www.michaeljournal.org/item/a-history-of-the-new-world-order-part-ii

Seçkin Deniz Twitter Akışı