16 Ağustos 2023 Çarşamba

SA10312/SD2833: Biden Yönetimi Yılda 6 COVID Takviye Aşısı Önerisinin Arkasında Kanıt Olmadığını Kabul Etti

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, ABD ve dünya haberlerini takip eden Maryland merkezli The Epoch Times'ın kıdemli muhabiri Zachary Stieber'a aittir ve Joe Biden yönetiminin güçlendirici Covid-19 aşılarının kullanımına dair tavsiyelerinin hiçbir kanıtın olmadığına dair gelişmelere odaklanmaktadır. İnsanlığın tarihte karşılaştığı en büyük tehdit olarak Satanist Covid Kumpası'nın bütün arka planı ortaya çıkmaya devam etmektedir.
Seçkin Deniz, 16.08.2023, Sonsuz Ark 

Biden Admin Concedes No Evidence Behind Recommendation for 6 COVID Booster Shots a Year

Başkan Joe Biden'ın yönetimi, bir yıl içinde altı COVID-19 takviye aşısı yapılması yönündeki açık tavsiyeyi destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt olmadığını kabul ediyor.

Biden'ın atadığı Sağlık Bakanı Xavier Becerra'nın 29 Kasım 2022'de bir sosyal medya paylaşımında "son dozunuzun üzerinden 2 aydan fazla zaman geçtiyse" insanların aşı olması gerektiğini yazmasının ardından, İşlevsel Hükümet Girişimi (FGI) ifadeleri destekleyen belgeler için Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebinde bulundu.


Sağlık ve İnsan Hizmetleri (HHS) sekreteri Xavier Becerra, 28 Haziran 2022 tarihinde Washington'daki HHS genel merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında konuşuyor. (Getty Images aracılığıyla Nicholas Kamm/AFP)

İzleme örgütü daha sonra idarenin yasada belirtilen zaman çizelgelerine uymaması üzerine dava açtı.

FGI diğer belgelerin yanı sıra şunları da talep etti: 

"Bakan Becerra'nın tüm Amerikalılara iki ayda bir aşı yapılmasını tavsiye eden tweet'i onaylarken veya yayınlarken dayandığı her türlü bilimsel destek" ve "iki ayda bir aşı yapılmasının Kasım 2022 itibariyle COVID-19 ve bilinen aktif varyantlarının bulaşmasını veya bunlara karşı duyarlılığı etkili bir şekilde önleyip önlemeyeceğine dair bilimsel, akademik veya hükümet araştırmalarına ilişkin her türlü çalışma, özet veya benzeri açıklama veya belge."

Ayrıca Bay Becerra'nın açıklamalarına ilişkin iç yazışmaları da talep etmiştir.

Hükümet yeni bir yanıtta, Bay Becerra'nın tavsiyesini destekleyecek hiçbir kanıta sahip olmadığını söyledi.

"Departman, bu FOIA talebi için ajansın araştırmasında yakalanan 1.263 sayfalık potansiyel olarak yanıt veren kayıtları gözden geçirdi. Bu kayıtların dikkatli bir şekilde incelenmesinin ardından, 1.263 sayfanın talebinizle ilgili olmadığına karar verdim," dedi Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı (HHS) yetkilisi Alesia Williams FGI'ya.

FGI sözcüsü Pete McGinnis yaptığı açıklamada, "Bakan Becerra'nın yılda altı COVID takviyesi yapılmasına yönelik cesur halk sağlığı tavsiyesini destekleyen tek bir kaydın bile olmaması şaşırtıcı bir gelişmedir" dedi.

McGinnis, "Hükümetin baş sağlık yetkilisinin, hiçbir akademik ya da bilimsel desteğe dayanmadığı anlaşılan yeni bir aşı takviyesinin sık sık yapılmasını tavsiye eden tweetler atması son derece sorumsuzca" dedi ve ekledi. "Kurum, COVID aşıları gibi önemli bir konuda temel bilimsel dürüstlük standartlarını bu kadar açık bir şekilde göz ardı ederken, diğer önemli halk sağlığı konularında 'bilimi takip ettiği' konusunda kamuoyuna nasıl güvence verilebilir?"

Grup, avukatlık eğitimi almış olan Bay Becerra'nın sağlık alanında bir geçmişi olmadığını belirtti. Bu departmana genellikle doktorlar liderlik ederler.

Güçlendirici Önerileri

Daha yeni COVID-19 varyantları ortaya çıktıkça, aşıların performansı giderek daha da kötüleşti. HHS'deki federal yetkililer, etkinliğin azalması nedeniyle ilk olarak 2021'de takviye aşılara izin verdi ve o zamandan beri ek aşılara izin veriyor ve tavsiye ediyor.

2023 baharında düzenleyiciler, klinik deney verileri olmaksızın, Omicron alt varyantlarına yönelik aşıların yeni formüle edilmiş versiyonlarına izin vermişti. Federal yetkililer, insanların en son aşılarının üzerinden iki aydan fazla bir süre geçmesi halinde aşı takviyesi yaptırmaları gerektiğini söylemişti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), çoğu insanın yalnızca bir kez daha aşılanması gerektiğini, ancak bazı grupların daha fazla aşılanabileceğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris, aşılamayı teşvik eden bir başka açıklamasında, tek bir aşının insanları bir yıl boyunca COVID-19'dan koruyacağını iddia etti. Bu iddiayı destekleyen hiçbir kanıt bulunmamaktadır.

Bay Becerra ilk gönderiden bir gün sonra şunları söyledi: 

"Güncellenmiş bir COVID aşısı sizi COVID'in en kötü sonuçlarından korumaya yardımcı olabilir. Son dozunuzun üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçtiyse, şimdi aşı olmak için bir plan yapın."

Daha sonra şunları yazdı: "1) Güncellenmiş aşıyı henüz yaptırmadıysanız ve birincil seriyi veya orijinal güçlendiriciyi 2+ ay önce yaptırdıysanız 2) COVID yaptırmanızın üzerinden 3+ ay geçtiyse 2+ hafta içinde büyük bir etkinliğiniz varsa, güncellenmiş COVID aşınızı yaptırmanın tam zamanı."

FGI, farklı mesajların kafa karışıklığına neden olduğunu ve Bay Becerra'nın en azından bir noktada yılda altı aşı öneriyormuş gibi göründüğünü söyledi.

HHS dava hakkında yorum yapmayı reddetti.

"Yönetim genelinde verilen açık mesaj şudur: Bir HHS sözcüsü, Bay Becerra'nın açıklamalarının sorulması üzerine daha önce The Epoch Times'a yaptığı açıklamada, "Beklemeyin" demişti. "Ücretsiz COVID-19 aşınızı yaptırın. Güvenli ve etkilidir. İnsanlar vaccines.gov adresine giderek kendi toplumlarında ücretsiz ve kolayca temin edilebilen aşıları bulabilirler."

Yeni Aşılar Geliyor

Güncellenen aşı listesinin iyi çalışmaması, ilk kez Wuhan virüs suşunun bileşenlerini içermeyecek yeni formülasyonların uygulanması planlarına yol açıyor.

Güncellenmiş dozların sonbaharda kullanıma sunulması bekleniyor.

CDC'nin yeni direktörü Dr. Mandy Cohen, geçtiğimiz günlerde kurumun yıllık aşıları tavsiye etmeye hazır olduğunu söyledi.

Dr. Cohen, "COVID'in grip aşılarına benzer hale geleceğini tahmin ediyoruz; yıllık grip aşınızı ve yıllık COVID aşınızı olacaksınız" dedi.

CDC yorum talebine yanıt vermemiştir.

ABD Koronavirüs Pandemisi Seçilmiş Alt Komitesi Başkanı Temsilci Brad Wenstrup (R-Ohio) ve diğer üyeler, CDC'den (pdf) planlanan tavsiye hakkında bilgi istedi ve bunun "COVID-19 aşıları ve bunların kullanım şekline ilişkin federal politika ve rehberlikte önemli bir değişikliğe işaret edeceğini" belirtti.

Zachary Stieber, 07 Ağustos 2023, The Epoch Times

(Zachary Stieber, Maryland merkezli The Epoch Times'ın kıdemli muhabiridir. ABD ve dünya haberlerini takip etmektedir.)


Seçkin Deniz, 16.08.2023, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı