26 Mayıs 2023 Cuma

SA10194/KY76-TAG3: Muhalefet ve İnsanı Siyasetten Tiksindiren Bir Süreç

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Demek ki; bunların Ak Parti'ye ve Erdoğan'a yönelik demokratik, dinî, ilkesel ve etik eleştirileri aslında sadece göz boyamaktan ibaretmiş."

Bu süreç bana şunu öğretti. 

Ak Parti'yi, Cumhur İttifakı'nı ve Erdoğan'ı haklı-haksız nedenlerle eleştiren ve son yıllarda desteğini çeken liberallerin, İslamcıların, aydınların ve entelektüellerin karşı tarafın tutarsızlıklarını, aşırılıklarını ve koltuk kavgalarını görmezden geliyor oluşları aslında hiçbirinin derdinin etik değerler ve ilkeler olmadığının ispatı niteliğinde.

Şu süreçte en tutarlı ve ilkeli taraf Cumhur İttifakı'ydı halbuki.

Ne bir koltuk pazarlığı ne de bir horoz dövüşü görmedik. 

MHP'den rahatsız olduğunu iddia ederek gemiyi terk eden İslamcı abilerin ve liberallerin Ümit Özdağ'ın ve PKK dağ kadrosunun aşırılıklarına ve ırkçı açıklamalarına en ufak bir eleştiri getirdiklerini göremedik.

Ak Partili belediyeleri eleştiren sözde ilkeli entelektüellerimizin, CHP'li belediyelerin depremzedelere yaptığı terbiyesizliğe karşı kör-sağır kesilmelerine şahitlik ettik.

Hak-hukuk ve adaletten bahseden duyarlı liberallerimizin Muharrem İnce'ye yapılan linci kınadıklarını göremedik...bilakis demokratik seçilme hakkının peşinden giden adamı adeta hain ilan ettiler.

Mesela; bu süreçte Cumhur İttifakı, Sinan Oğan'a yönelik, "sen bizim oylarımızı niye bölüyorsun?" şeklinde en ufak bir eleştiri yapmadı.... Adamın demokratik hakkına saygı duyuldu.

Yine aydınlarımızın Meral Akşener'i iki gün içinde cebren masaya oturtan iradenin, ne ve kim olduğuna dair kafa yorduklarını göremedik. 

Demek ki; bunların Ak Parti'ye ve Erdoğan'a yönelik demokratik, dinî, ilkesel ve etik eleştirileri aslında sadece göz boyamaktan ibaretmiş.

Hepsi art niyetliymiş.

İnsanı siyasetten tiksindiren bir süreç yaşattılar hepimize. 

Umarım seçimden sonra bu zillet cephesinin tüm bileşenleri tarihin çöplüğüne atılır ve terörle arasına mesafe koyabilen, Ulusal güvenlik noktasında 'Milli Refleks' gösterebilen bir muhalefet hareketi doğar.

Böylelikle 20 senedir iktidar temsili göremeyen toplumun %50lik kesimi de bu imkana kavuşur. 

Zira toplumun bu kesimi artık sosyal problem olmaya başladı. 

İktidar partisi o kadar uzun süre hükumet oldu ki ve bu süreç boyunca muhalif taban dış ve iç şer odakları tarafından o kadar yoğun manipüle edildi ki; toplumun bir kesimi artık Hükumet-Devlet ayrımı yapamaz oldu; aidiyetleri kopma noktasına geldi.


Talip Gümüş, 26.05.2023, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Çaybaşı Sohbetleri

Talip Gümüş Yazıları




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı