20 Nisan 2023 Perşembe

SA10131/KY1-CÇ802: Milim Şaşmadılar

     Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Sen milim şaşmadın, ben de şaşacak değilim."

Milim şaşmadılar. Hüngürdek mustafi vaizin tilmizlerinden söz ediyorum. Bunu yakın çevremde -ben yakın çevre diyeyim, siz akraba içinden olduğunu anlayın- gözlüyorum. Bunca gürültüye, bunca olup bitene rağmen milim şaşmadılar. 

Ne lanetullahî aleyh hocalarının güya münafıkları anlatırken verdiği “Haçlılar size dokunmaz, onların kırmızı çizgileri vardır, sizin karınıza kızınıza dokunmaz” türünden vb. örnekleri bizzat o lanetli ağzından dinletmeme rağmen. Senin ülkeni işgal edecek bir güce güzelleme değil bu öyle mi? 

Basit sıradan bir örnek, öyle mi? Sanırsın Bosna-Hersek’te tecavüz eden sözünü ettiği değil. Sanırsın Afganistan’da, Irak’ta, Vietnam’da ve daha nice işgal ettikleri ülkede tecavüz edenler haçlılar değil.

Ulan edepsiz senin ülkeni işgal etmiş karına-kızına dokunmaz ifadesi ne demek? Senin bağına bahçene çökmüş, aşına kan doğramış böyle eblehçe bir örnek nasıl verirsin? Kendini örnek versen yeterdi oysa münafıklığın ne denli berbat olduğunu göstermek için. Daha nice iblisçe ifadelerini, yargılarını gözler önüne sersek de milim şaşmadı tilmizler. 

Şimdi de yeni bir taktik ile huzura çıkıyorlar. Seçim sath-ı mailine girildi ya. Boş dururlar mı?

Sloganları da “Al birini vur ötekine!” suret-i haktan görünecek ya. 'Bir oy da kırpsak kârdır. Bütün şer güçlerinin desteklediği müflis muhalefet cephesine oy verdiremesek de mevcuda oy vermesine mani olalım.' Amaç bu. Hedef bu. Verilmeyecek bir oyun kuklacıya sıkılacak bir kurşuna mani olmak olduğunu biliyor, o yüzden de bana suret-i haktan görünüp; “Al birini vur ötekine!” türünden yavelere sarılıyor. 

Yok aslanım, yok yiğidim, yemezler. O devir geçti artık. “Al birini vur ötekine” tedavülden kalktı. Şu yirmi yıldır azıcık soluk alıyorum, kırk yıl neler çektiğimi -unutmayanlar hariç- bir ben bir de Allah bilir. Bunu bana unutturamazsın. Cellatlarımı bana sevdiremezsin. Aşıma kan doğramak için fırsat kollayanların taktıkları maskeyle beni tavlayamazsın. Dün de tavlayamamıştın. 70 yaşında kalp krizi geçiren (1999) anamı kıyafetinden ötürü acilden çevirenleri bana unutturamazsın.

Hüngürdek müstafi vaizin timsah gözyaşları ancak seni avladı, bana ulaşamazsın. Dün ulaşamadığın gibi bugün de ulaşamazsın. Kokladığın don bir senin başını döndürür. Kulağına üflenenler bir seni ihya eder. Ben afsunluyum ne hocan hüngürdek müstafi vaiz efendinin sözleri ne yamandıkların, çatısının altında girdiklerinin tehditleri, süslü vaatleri bana kâr eder. 

Sen milim şaşmadın, ben de şaşacak değilim. 🌺


Cemal Çalık, 20.04.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı