12 Eylül 2022 Pazartesi

SA9835/SD2528: ABD'de İşçi Bayramı 'Labor Day' Eylül'ün İlk Pazartesi Günü; Neden 1 Mayıs Değil?

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız kısa bilgilendirici ve İşçi bayramına dair kutlama metni, ABD ve denizaşırı ülkelerde askeri ve devlet kuruluşlarına brifing veren, uluslararası ilişkiler, dış politika ve büyük medyada istihbarat konusunda uzman olarak yayınları olan, Mayıs 2015'e kadar yaklaşık 20 yıl boyunca (Gölge CIA) Stratfor'un CEO'luğunu ve başkanlığını yapan, Geopolitical Futures'ın kurucusu George Friedman'a aittir ve okurlarına gönderilmiştir. Analistin, "Siyasi ve ekonomik kaosla karşı karşıya kaldığında ABD ile Avrupa arasındaki farkı ortaya konan Amerikan çözümü, bir devrimi pazarlanabilir bir olaya dönüştürmek, kiliseleri sessiz tutmak ve çocukların sendika toplantılarını iptal etmesine izin vermek demekti." şeklindeki özet cümlesi, metnini okunabilir kılmakta ve Türkiye'de neden bu tür 'özel' çözümler bulmak yerine pagan kültürün 1 Mayıs'ı İşçi Bayramı olarak ilan edildiğini sorgulamamıza imkan vermektedir.
Seçkin Deniz, 12.09.2022, Sonsuz Ark 

İşçi Bayramı 1894'te Amerikan Federal Tatili oldu. Diğer ülkelerin çoğu 1 Mayıs'ta İşçi Bayramı'nı kutlar. Bu tarih bir pagan kutlamasıydı, ancak 19. yüzyılın sonlarında Avrupalı ​​sosyalistler, 1 Mayıs'ı yürüyüşler ve ayaklanmalarla birlikte çalışmaya adanan yıllık tatil olarak kabul ettiler.

Sanayileşme, Amerika Birleşik Devletleri'ne bazı kötü sonuçlarla birlikte emek sorunları getirdi. Amerikalı işçiler daha fazla para, daha iyi çalışma koşulları ve tanınma istiyorlardı. Para ve daha iyi koşullar vermek zordu. Böylece emekçiler bir tatil önerdi ve yönetim ve Kongre coştu. Silahlı bir ayaklanma etrafında inşa edilmeyen bir tatil tam da bir meseleydi. Ancak 1 Mayıs, işçilerin düşünmemelerini istedikleri her şeyin bir hatırlatıcısıydı.

Böylece, Eylül ayının ilk Pazartesi günü seçildi. Çocukların okula dönmeden önceki son hafta sonu olduğu için bu, üç günlük, aile odaklı bir tatil üretildi. Aileler, kırmızı bayrak altında yürümek yerine, yaz sonu gezisi için sahile, göle ya da herhangi bir yere gittiler. Bu yerlerdeki satıcılar bunun hoş bir fikir olduğunu düşündüler. Ve böylece, İşçi Bayramı devrimleri planlamak için belirlenen bir gün değil, geri çekilip bir bira içmek ve tatil endüstrisi için bir yaz sonu tatili yapmak için ayrılan bir zaman oldu.

Bunu düşünün. Tehdit, Avrupa tarzı bir devrimdi. Çözüm bir tatildi, çocukların işçilerin görmezden gelmesine izin vermeyecekleri bir tatildi; yani toplanma yoktu. Yazdan para kazananların mallarını satmak için önlerinde üç günlük bir hafta sonu var. Ve emekçiler işçi olarak kabul edildi ve en azından o sorun halledildi. Ve bir pagan bayramının İşçi Bayramı olmasından memnun olmayan bazı Hıristiyan kiliseler de yatıştırıldı.

Siyasi ve ekonomik kaosla karşı karşıya kaldığında ABD ile Avrupa arasındaki farkı ortaya konan Amerikan çözümü, bir devrimi pazarlanabilir bir olaya dönüştürmek, kiliseleri sessiz tutmak ve çocukların sendika toplantılarını iptal etmesine izin vermek demekti.

Mutlu İşçi Bayramını ve  arkasında yatan yüksek dehâyı düşünün.

George Friedman, 3 Eylül 2022, Geopolitical Futures'in 'For a Limited Time: Labor Day Special Offer' başlıklı maili

(George Friedman, Amerika Birleşik Devletleri ve denizaşırı ülkelerdeki askeri ve devlet kuruluşlarına brifing verdi ve düzenli olarak uluslararası ilişkiler, dış politika ve büyük medyada istihbarat konusunda uzman olarak görünmektedir. Mayıs 2015'te istifa etmeden önce yaklaşık 20 yıl boyunca (Gölge CIA) Stratfor'un CEO'luğunu ve başkanlığını yaptı.)(George Friedman, uluslararası alanda tanınan bir jeopolitik tahminci ve uluslararası ilişkiler stratejisti ve Jeopolitik Vadeli İşlemler'in kurucusu ve başkanıdır. Amerika Birleşik Devletleri ve denizaşırı ülkelerdeki askeri ve devlet kuruluşlarına brifing veren ve düzenli olarak uluslararası ilişkiler, dış politika ve büyük medyada istihbarat konularında uzman olarak görülmektedir. Mayıs 2015'te istifa etmeden önce yaklaşık 20 yıl boyunca Dr. Friedman CEO ve daha sonra Stratfor'un (Gölge CIA) başkanlığını yapmıştır.)


Seçkin Deniz, 12.09.2022, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı