13 Temmuz 2020 Pazartesi

SA8715/SD1745: Sıkıntı (Roman); 1. Bölüm-Gök 41

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Şeytan’ın kurduğu pusular ‘Şeyler’ arasındaki ilişkilerle ilgiliydi ve büyüklük taslayan insana göre kendisini yaratan Allah da artık bir şey haline indirgenmişti."


Ertesi gün, 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü bütünüyle Gök Yazarı’nın flashdiskiyle geçmişti, uzun insanlık tarihinin bir özeti gibiydi okuduklarım; ancak tarih kitaplarında yazılanlardan çok farklıydı her şey. Sabah namazından sonra çalışma odama geçmiş, bilgisayarımı açmış, romanın yol haritasına yeniden bakmış, gerekli olan klasörleri hazırlamış ve ‘Bismillah’ diyerek romanı yazmaya başlamıştım.

Gerçek olduğundan zerre kadar kuşku duymadığım anlatısı ile Gök Yazarı bütüncül, analitik ve sistematik bir yaklaşımın verdiği özgüvenle hemen hiç kimsenin kasıtlı olarak ya da farkında olmayarak birleştirmeye çalışmadığı parçaları tek tek analiz ediyor, insan denen varlığın kendisini yaratan Allah ile arasına sıkıştırılmış aşılması güç uçurumlar inşâ edildiğini açık bir dille ortaya koyuyordu.

Günümüzdeki birçok ideolojik veya dinî algının insanüstü bir güç tarafından özellikle tasarlanmış olduğunu ve insanları doğduğu andan itibaren kuşattığını görüyordum. Bu insanüstü güç kesinlikle Allah değildi, insanla Allah arasına giren ve halen insanla doğrudan ilişkisini sürdüren şeytandı. Şeytan Allah’ın kendisine verdiği izinle kıyamete kadar insanı Allah’a karşı kışkırtacağını söylemişti ve söylediğini yapıyordu.

Araf Suresi’ni okumuştu Gök Yazarı Kabasakal Mezarlığı’nda ve ayetlerde bildirildiği üzere Şeytan pusu kuruyordu insanlık tarihi boyunca insana: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım. Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın.”

Kulaklarımda yankılanan sesini duyuyordum Gök Yazarı’nın: 'Tarihin karanlık derinliklerinden gelen şeytanî bir güce, bir klana, bir çeteye karşı dünyanın bütün halklarının aydınlanması gerektiğini düşündüğümüz için buradayız.'

Şeytan’ın kurduğu pusular ‘Şeyler’ arasındaki ilişkilerle ilgiliydi ve büyüklük taslayan insana göre kendisini yaratan Allah da artık bir şey haline indirgenmişti. Gök Yazarı şeyler arasındaki ilişkilerin kaç zihinsel katmanda incelenmesi gerektiğini belirleyerek itildiğimiz karanlık kuyulardan çıkışın ilk ışıklarını yakıyordu.

‘Bana göre, şeyler arasındaki ilişkileri beş zihinsel katmanda irdeleyebiliriz.’ diyordu. ‘Yaşadığımız zaman zarfında üç boyutlu bir 'şey' olarak üç boyut içindeki şeylerin birbirleri ile ilişkilerinde gördüğüm beş zihinsel katmanı şöyle sıralayabilirim.’



< Önceki                      Sonraki>>


 [(19.07.2020, (1/65 (89))]

Lütfen gitmek istediğiniz bölümü tıklayınız:


Seçkin Deniz, 13.07.2020, Sonsuz Ark, Sıkıntı, Roman

Sıkıntı
Takip et: @Seckin_Deniz




Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı