2 Şubat 2019 Cumartesi

SA7411/KY1-CÇ582: Suç Baba'dan Oğul'a Geçer mi?

"Burada suçun şahsîliğinden söz etmek insan zekasıyla alay etmektir."


Bırak ananın-babanın yapıp ettiklerinden evladı sorumlu tutmayı, kişinin dün yapıp ettiklerinden tövbe ettiğinde o kişiyi suçlamam.. dün geçmişte kalmıştır.. kişi tevbe etmiştir.. ak sütten çıkmış ak kaşık gibidir.. ve fakat dün anasının-babasının-atasının yapıp ettiği kötülüklere bırak söz demeyi yahut sükût etmeyi o yapılanları onaylıyor, arkasında duruyorsa kimse bana 'babanın suçundan evlat sorumlu değildir!' diyemez.. 

O onu suç saymıyor.. o onu kötü bilmiyor.. eline fırsat geçer geçmez aynını yapmanın özlemini çekiyor.. burada suçun şahsîliğinden söz etmek insan zekasıyla alay etmektir.

"İşkenceci babamın yapıp ettiklerinden beriyim! Yapıp ettiklerini hiç tasvip etmedim.. etmiyorum" dese, kimse babasını aklına bile getirip zulümle ilgili bir illiyet kurmaz.. kurmaya kalkan olsa bile duyulmaz.. 

Zât-ı muhteremin "Babamın sıkı yönetim mahkemesi başkanlığında hukuka saygısının ne kadar güçlü olduğunu anladık!" ve “Öyle bir babanın oğlu olmaktan gurur duyuyorum!” ifadeleridir onu suçlama nedeni.. baba-oğul suçlaması değil anladın?



Cemal Çalık, 02.02.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı