28 Ağustos 2018 Salı

SA6728/SD1113: Sonsuz Ark Sohbetleri 15

"Tarihin kırılma anlarından biri yaşanmaktadır ve Türkiye ABD-Rusya çekişmesinde üçüncü taraf olma hakkını bütün taraflara kabul ettirmelidir."


Türkiye'nin 10 Ağustos 2018'de yoğun bir şekilde saldırıya uğrayan ekonomisinde oluşan veya oluşacak olan tahribat Türkiye'nin bütün güvenlik operasyonlarını sona erdirmeyi ve elde ettiği kazanımların tümünü yok etmeyi hedeflemektedir ve bu saldırı sadece ABD'nin ve başkanı Trump'ın başlattığı, yönettiği bir saldırı değildir. Bu saldırı Satanist-siyonist küresel sermaye tarafından tasarlanmış ve dünyanın bütün gelişmiş ya da gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerinde konumlanmış olan piyonları vasıtası ile uygulanmıştır.

Sonsuz Ark olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini idare eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve onun görevlendirdiği bütün yetkilileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu gün en gelişmiş ve en güçlü döneminde olduğu halde beşeri ve ekonomik olarak Batı'yı daha da güçlendirecek olan Türkiye'nin Batı tarafından kasıtlı olarak Doğu'ya itildiği apaçık ortadadır ve bu hayatın olağan akışına terstir. Ancak eğer Batı'daki bu kasıtlı davranış biçiminin daha üst stratejik planın bir parçası olarak Türkiye'ye yansıtıldığı dikkate alınırsa, Türkiye'yi Doğu'da bekleyen Rusya, Çin ve İran'ın da aynı stratejik planın bir parçası olarak çalıştığı görülecektir. Çünkü Doğu ve Batı müslüman öldürmeye odaklı bütün stratejilerde birlikte çalışmışlardır. 

Irak, Suriye, Afganistan, Mısır, Yemen, Libya ve Türkiye her gün insanların öldürüldüğü ülkeler olarak BMGK üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile birlikte Avrupa Birliği'nin bütün ülkeleri ile İran, İsrail, Suud hanedanı-BAE gibi ikinci sınıf tetikçi ülkelerin hedefindedirler... Bu gerçek apaçık bir şekilde karşımızda durmaktadır. Türkiye'nin bahse konu bu ülkelerin tamamının karşı çıktığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yaparak büyük oyunu bozduğu bilinmektedir. Oysa şimdi İdlib bahane edilerek Türkiye'nin bu bölgelerde sağladığı huzur ve güven ortamı ile Türkiye'nin sınırlarına yönelik saldırıları bertaraf etmesi sonucu elde ettiği tüm kazanımlarının ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katil Esat rejimine Türkiye'nin sorumluluğunda olan İdlib'de ABD, Fransa ve İngiltere'nin terörist unsurlarını bahane ederek operasyon yapma imkanı tanınması için gösterdiği çaba ile, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Esat rejiminin kimyasal silah kullanacağına yönelik bahaneler ileri sürmeleri ve her iki grubun da Fırat'ın doğusuna iyice yerleşen silah ve cephane gücü her gün ABD tarafından arttırılan PKK terör örgütüne yönelik herhangi bir saldırı girişiminin olmadığı gerçeği ortak hedefin Türkiye olduğu kanaatini güçlendirmektedir.

Nitekim Rusya devlet başkanı Putin 10 Ağustos 2018'de ABD başkanı Trump tarafından başlatılan ağır dolar saldırısı karşısında Türkiye'ye açık bir destek vermemiştir, tam aksine Türkiye-ABD ilişkilerindeki krizleri bahane ederek Türkiye'ye çeşitli vaatlerde bulunmaktadır; Akkuyu Nükleer santralinin yapılmasına yönelik Rus stratejik çelişkileri açık örnek olarak ortadadır.

Türkiye ABD ve ortaklarına mahkum olmadığı gibi Rusya ve ortaklarına da mahkum değildir; tam aksine kendi sınırlarını ilgilendiren Suriye sorunu ile tek başına mücadele edebilecek güçte ve dirayettedir. Türkiye, sonu Cerablus, Afrin dahil kendi sınırlarının içine kadar uzanabilecek olan herhangi bir savaşı reddettiğini ilan etmelidir ve tüm taraflara karşı nesnel bir uzaklığa çekilmeyi değerlendirmelidir.

Tarihin kırılma anlarından biri yaşanmaktadır ve Türkiye ABD-Rusya çekişmesinde üçüncü taraf olma hakkını bütün taraflara kabul ettirmelidir.

Selam ve sevgiyle...



Seçkin Deniz, 28.08.2018, Sonsuz Ark, Sonsuz Ark Sohbetleri
Sonsuz Ark Sohbetleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
.

Seçkin Deniz Twitter Akışı