15 Şubat 2017 Çarşamba

SA3976/KY1-CÇ372: Selfie, Saadet, Habis Ur, Wampir, Sahtekarlar Çetesi

"Hadi şimdi canhıraş bir biçimde sana habis ur, vampir, sahtekârlar çetesi diyen sayın savcıyla bu parlamenter sistemi (nasıl bir parlamenter sistem ise) savun!" 


Oyunun renginden ötürü sana gönül koymam.. yeter ki sen de bana oyumun renginden ötürü gönül koyma.. hatta farklı olduğun için sana müteşekkirim de.. öyle ya tek renk olsaydı dünya çekilir miydi? İnan çekilmezdi.. insan kendi sesinin yankısından bıkmaz mı? Valla bıkar.. ne ben senin sesinin yankısıyım -yankısı olayım- ne de sen benim sesimin yankısısın -yankısı olasın- hayır hayır.. sen sen olarak gel bana.. beni de ben olarak kabul et.. bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara inat birlikte selfi çektirelim.. birlikteliğin aynı olmak olmadığını farklı olanların birlikte olabileceklerini gösterelim.

***

Ey canhıraş biçimde ‘hayır’ savunusu yapan pek sayın saadetliler.. hani 'parlamenter sistem' diye savunuyorsun ya hali hazırdaki sistemi, parlamenter sistemin (artık o her neyse) nimetlerini sayarak ‘hayır’ denmeli diyorsun ya.. hah işte o dediğin nimetleri en çok senin biliyor olman lazım.. nasıl mı?

Şeriatçı terör örgütlerinin odağı savıyla 1995 seçimlerinde senin partinin (RP) birinci olmasına rağmen 16 Ocak 1998 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştı.. bu gün savunduğun o parlamenter sistem neredeydi, neredeymiş şimdi yere göğe sığdıramadığın o parlamenter sistem?

Bak senin şuan yürürlükte kalması için savunduğun parlamenter sistemde o tarihte meclisin aldığı karar, şu karar senin partin olan birinci partinin kapatılma gerekçesi sayıldı.. hem öyle pek sıradan bir karar, sıradan bir değişiklik;

"Yükseköğretim kurumlarında, dersane, laboratuvar, klinik, poliklinik ve koridorlarında çağdaş kıyafet ve görünümde bulunmak zorunludur. Dini inanç sebebiyle boyun ve saçların örtü ve türbanla kapatılması serbesttir.” (Hani belki inanmazsın, hani şimdi başörtülü doktor, öğretmen, hakim var, bu da nereden çıktı demeyesin.. biz o tarihlerde cop yemekle meşguldük üniversite kapılarında.. iddia name sanal alemde var, bul aç oku kapatılma gerekçelerinden birini gözlerinle gör)

Peki iddianameyi hazırlayan pek kıymetli savcı iddianamede ne gibi ifadeler kullandı onu biliyor musun? Partin birinci parti ha! Aynen şu ifadeleri kullandı:

"Sahtekarlar Çetesi" (RP, kapatma iddianamesi)

“FP Genel Başkanı dahil tüm yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları adeta kandan başka bir şeyle beslenemeyen vampirler..`` ve  "...metastas yapan habis bir ur..." ifadelerinin, "hakaret teşkil ettiği" ilişkin başvuru da incelendi.” (FP kapatma iddianamesi)

Peki bu ifadeler sineye çekildi mi? Hayır.. dava açıldı.. hakaret davası.. sonuç ne mi oldu?

“Ankara- Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, FP Genel Başkanı Recai Kutan ve Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül'ün de aralarında bulunduğu bir grup FP`linin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın "iddiname adı altında yaptığı hakaretler" üzerine yaptıkları başvuruyu "Soruşturma açılmasını gerek yok" diyerek reddetti.”

Hadi şimdi canhıraş bir biçimde sana habis ur, vampir, sahtekârlar çetesi diyen sayın savcıyla bu parlamenter sistemi (nasıl bir parlamenter sistem ise) savun! 

Sana kolay gelsin..

Not: Savcının hayır'ı anlamlı.. sen kendininkini yokla.. ha bu arada babanı da kimse aday gösterecek değil.. hani 'cebrail gelip aday olsa' desen daha anlamlı olurdu.. gerçi birilerini çağrıştırırdı bu deyiş.. olsun.. çağrıştırsın.. bir zamanlar 'Katil (baba 1982) Esed' diye bağırıyorduk babanla birlikte meydanlarda, sen şimdiki Katil (oğul) Esad'ın alkışçısı oldun.. yani şaşıracak bir şey yok..



Cemal Çalık, 13.02.2017,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme

Seçkin Deniz Twitter Akışı