7 Ağustos 2015 Cuma

SA1622/KY30-HR10: Serçekuş: "Sen İyi Ol"

"Serçekuş ağır yaralanmıştı.. Lanet Cadı'nın işi olmalıydı.."


Serçekuşun kırık kanadını sardı, yarasını temizledi.. Dağ evinin yanında kıvrılan dereden getirdiği serin suları içirdi, ormandan topladığı kırmızı böğürtlenleri yedirdi. Sonra ağrı kesici ilaçlar içirdi.. 

Serçekuş çok zayıf düşmüştü, çok kısa süreliğine uyanıyor, tekrar derin uykusuna dalıyordu.. Gözünü her açtığında, biricik dostuna  minnetle bakıyor, "İki gözüm" diyordu...

Serçekuş uyurken, küçük arkadaşı hiç boş durmuyordu..

Her yanı örümcek ağlarıyla kaplanan bu dağ evini bir güzel temizledi.. Perdeleri açtı, evin her yanına güneş ışıkları girdi.. Taze böğürtlenler topladı Serçekuşu'na.. 

Serçekuş, günden güne iyileşiyordu.. Artık kanadını hareket ettirebiliyordu, yarası kapanmıştı.. 

Sargısını çözdü.. Yine eskisi gibi parlak ve gözalıcıydı kanadı.. Neşesi de  daha iyiydi Serçekuş'un.. Artık küçük kız neler olup bittiğini ona sorabilirdi.. O soracak, Serçekuşu anlatacaktı 'iki gözü'ne..

"Hadi anlat cancağızım, ne oldu, nasıl oldu da böyle ağır yaralandın?"

Serçekuş olanları bir çırpıda anlattı:

"Tahmin edeceğin gibi tam sana gelmek için tam kapıdan çıkıyordum ki lLnet Cadı'nın lanetli sürüsü birden musallat oldular.. İğrenç kahkahalarla senin artık yaşamadığını, Lanet Cadı'nın seni zehirli bir elmayla zehirlediğini söylediler.. Deliye döndüm, kıyasıya çarpıştık.. Sonuç bildiğin gibi işte.. Şükür ki iyisin.. Artık ölsem de gam yemem.."

"Hey böyle şeyler söyleme, üzülüyorum..", dedi, küçük kız.

Serçekuşla yine halleştiler... biri anlattı diğeri dinledi; biri konuştu, diğeri güldü; biri şakıdı, diğeri mest oldu..

Serçekuş yine eskisi gibi arkadaşının saçlarını tarar gibi yaptı, şahane sesiyle nağmeler şakıdı arkadaşına... "Cik cik cik!" dedi.. Küçük kız Serçekuşu'nu avucuna alıp  tüylerini okşadı, gagasını usulca öptü.. Huzur... huzur...

Huzur fazla sürmedi..

Lanet Cadı süpürgesine binmiş, uçarak pencereden girmişti.. Yine o korkunç ve iğrenç kahkahalar.. "Ha ha ha haaa"..  

Küçük Kız kuşunu hızlıca alıp, "Gel Serçekuşum, sana yine zarar vermesin bu kötü kalpli, kıskanç cadı" diyerek sırtındaki çantasına sakladı..

Cadı, kızın üzerine yıldızlı tozlar serperek "Okus pokus" dedi... Kız artık yoktu.. Çantası dağ evinde kalmıştı.. Geride dumanlar ve yanık bir koku bırakmıştı.. Yüreği olanların hissedebileceği derin bir koku..

"Dostlukmuş ha?", dedi Lanet Cadı... Alay ederek devam etti: 

"Benim dostum yoksa, sizin de olamaz.. Artık dünya dursa bir araya gelemeyeceksiniz, ha ha haa haaa", diye çığlıklar, şuh kahkahalar atarak süpürgesine binip uzaklaştı...

Çantada kıpır kıpır eden Serçekuş, nihayet bulduğu küçük bir boşluktan çıkarak kurtulmayı başardı.. Çok nefessiz kalmıştı.. Serçekuş tarifsiz bir kedere bürünmüştü şimdi.. Ne yapacağını bilemez bir haldeydi..."İki gözü, biriciği" bir meçhule doğru gitmişti.. Oysa ona anlatacağı öyle çok şey birikmişti ki yokluğunda..

Çaresiz ve boş bakışlarla evine göz gezdirdi.. Nasıl da pırıl pırıl etmişti.. Başucundaki yiyeceklere baktı.. Nasıl da yardım etmişti ona, yedirmiş, içirmişti.. Pencereden gelen güneşe doğru baktı.. Güneşe rağmen ürperdi.. Üşüdüğünü hissetti..

Üşüyordu Serçekuş...

Kalbi deli gibi atmaya, nefesi daralmaya başladı.. Yarası yeniden kanıyordu.. Yavaş yavaş dermanı kesiliyordu.. Derin bir uykuya varmak ve hiç uyanmamak istiyordu.. Güneş artık görünmüyordu.. Gözlerini kapatmış, ortalık kapkaranlık olmuştu.. dünyası kararmıştı...

Serçekuş yavaş yavaş ölüyordu..

İşte o zaman anladı.. İki gözü, biriciği, eğer ağlarsa Serçekuşun öleceğini unutmuş, dayanamayıp ağlamış olmalıydı..

Kim bilir neredeydi? Ona ne olmuştu?

"İyi ol iki gözüm, ölümüm senin elinden olduktan sonra bana ne gam", dedi,

"Sen iyi ol biriciğim... Can dostum...sen iyi ol"..

-SON-



Heca Ris, 07.08.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Serçekuş



Sonsuz Ark'ın Notu: Sonsuz Ark olarak yazarımızın 'Mutlu Son' yerine 'Realist Son'u seçmesinin tek sebebinin artık kötülerin muzaffer olduğu bir dünyada yaşıyor olduğumuza verdiği 'masalsı tepki' olduğunu düşünüyor ve ona destek oluyoruz; ancak 'Mutlu Son' hayali olmadan, insanlık için gelecek diye bir tasavvur olması imkansızdır. Masallarımıza bulaşmasını engellemeliyiz kötülerin zaferini... ki hepimiz biliyoruz; Mutlak Muzaffer Allah'tır ve Allah iyidir. 

Seçkin Deniz Twitter Akışı