22 Nisan 2015 Çarşamba

SA1280/ ÇY4-DB44: Bir PEW Manipülasyonu: "Böyle Giderse Hristiyanlık Birleşik Krallık'ta Azınlık Dini Olacak"

Sonsuz Ark'ın Notu:
İslam ve Müslüman Düşmanlığı'nın artışına destek sağlayan ve çoğunlukla toplumlardan ve gerçek verilerden uzak stratejik toplantılarda kararlaştırılan çerçevede veriler yayınlayan PEW Research Center'in kışkırtıcı verilerini analiz eden aşağıdaki yazı, çok ciddi İnsan hakları İhlalleri içermektedir. Hıristiyanları İngiltere'deki Müslümanlara karşı kışkırtan ve tedbir almaya yönelten bu perspektif , Yahudiler'e kaşrı pozitif ayrımcılık yapılmasını emreden bir bilinçaltı hilesine başvuruyor: “İngiltere’den ayrılıyoruz.Yahudiler artık burada güvende değil”Birleşik Krallık'ta yükselen İslam düşmanlığı, IŞİD bahanesi ile müslüman avına dönmüş durumda ve Birleşik Krallık vatandaşları paaranoyaklaşmış bir halde her müslümanı- Türkiyeliler de dahil- terörist olarak görmektedirler. Avrupa büyük bir bunalımın eşiğinde, eğer PEW kışkırtıcı ve gerçek olmayan verilerle medyayı, akademik dünyayı etkilemeye devam edecekse 3. Dünya savaşı'nın tarafları netleşecek. 
Seçkin Deniz, 22.04.2015
 ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan çalışmalara göre, kendilerini Hristiyan olarak tanımlayan İngiliz nüfusun oranı, 2010 yılında üçte iki oranındayken, 2050’ye kadar üçte bir oranında neredeyse yüzde 45.4 lere kadar azalacak. Fotoğraf: ALAMY

Küresel çalışma, 2050’ye kadar dokuz İngiliz'den birinin Müslüman olacağını gösteriyor fakat İngiltere, dünyanın en az dindar ülkelerinden biri olmaya hazırlanıyor.

Hıristiyanlar bu yüzyılın ortalarında Ateizm ve İslamiyet'in hızlı büyümesiyle İngiltere'de azınlık olacaklar; dünya dinlerinin geleceğinin grafiğini çıkaran yetkili bir çalışma bunu haber veriyor.

ABD merkezli Pew Araştırma Merkezi sunumlarına göre, kendilerini Hristiyan olarak tanımlayan İngiliz nüfusun oranı, 2010 yılında üçte iki oranındayken, 2050’ye kadar üçte bir oranında neredeyse yüzde 45. 4 lere kadar azalacak.

Bu süre içinde İngiltere'deki Müslümanların sayısının neredeyse iki kat daha fazla yüzde 11.3’lere veya toplam nüfusun dokuzda birine çıkacağı tahmin ediliyor.

Ama raporlar önümüzdeki üç buçuk yıl içinde İngiltere'nin dini makyajındaki en büyük değişikliğin, dindar olmayan insanların sayısında büyük bir genişleme olacağını gösteriyor.İngiltere'de yüzde 39’un altındaki en büyük inanç topluluğu olan Hıristiyanları hesaba katıyorlardı. 

Tahminler, İngiltere’deki son nüfus sayımına göre on yıl içinde İngiltere'de Müslüman olarak yetişen çocukların sayısının kendilerini  dini-olmayanlar olarak tanımlayan insanların neredeyse iki katına çıktığını gösteren bir analize dramatik bir şekilde ayna tutuyor.

Eğer bu veriler resmi nüfus rakamlarını,doğum oranını ve dünyanın dört bir yanından gelen göç tahminlerini baz alıyorsa, bu Hıristiyanlığın gelmesinden bu yana İngiltere'de önemli bir dini saflaşmanın olduğu anlamına gelebilir.

Bu, 2050 yılına kadar İngiltere’nin Fransa, Almanya, Belçika ve diğer ülkeleri sollayarak Avrupa'da nüfus payında,  üçüncü büyük Müslüman topluluğa sahip olacağı anlamına gelir.

• Din konusunda dünyanın en şüphecileri arasındaki İngiltere 
• 15 yıl içinde “dünyanın en Hıristiyan milleti” olma yolundaki Çin

Önemli ölçüde de dünyanın orantılı, altıncı  büyük dini olmayan nüfusuna sahip olabilir- resmi olarak ateist olan diğer ülkeler arasında birdirbir oynayan Kuzey Kore ve Vietnam gibi ülkelerin arkasından tabii.

Ama, batı ülkelerinde sekülerizmin büyümesine rağmen, dünya çapında dinin etkisi 2050 yılına kadar büyümeye doğru gidiyor.

Hızlı küresel nüfus artışları olurken, 1.1 milyardan  sadece biraz daha yüksek olan dünya çapındaki “bağımsız” insanların sayısının 2050 yılında 1.2 milyar sınırına dayanacağı tahmin ediliyor.

Lancaster Üniversitesi'nde din sosyolojisi uzmanı olan Prof. Linda Woodhead şunları söyledi: 

"Bence ilginç olan, kıyaslanan ülkeler arasında İngiltere’yi benzer ulusal kiliseleri olan diğer kuzey Avrupa ülkeleri ile kıyaslamak. Aynı oran, örneğin  Norveç, Danimarka, İsveç için öngörülmüyor.
İngiliz Ulusal Kilisesi ve İskoçya Kilisesi’nin, “hiç din üretmeme” konusunda oldukça etkili olduğu görünüyor.”

• BBC dini üst direkten çizgi dışına çıkarmakla suçlanıyor 
• “İngiltere’den ayrılıyoruz.Yahudiler artık burada güvende değil” 

Ulusal Sekülerler Derneği Başkanı Terry Sanderson, şunları söyledi: 

"Bence Pew’in yüzde 45’lik tahmini oldukça muhafazakar.İngiliz Sosyal Tutumlar Araştırması zaten dini olmayanları çoğunluk olarak tanımlıyor ve eğilimler devam ederse, Hıristiyanlar 2050 yılında çok küçük bir azınlık olacak. Hıristiyan hiyerarşisini bir trajedi olarak düşünebilirsiniz fakat insanların çoğu bu konuda oldukça iyimser - onlar kiliseye ilgi duymuyor. Hepsi aynı, İngiltere hala dünyanın en şefkatli ve huzurlu ülkelerinden biri olmayı başarıyor.Tsunami güney-doğu Asya’yı  vurduğunda, Birleşmiş Milletler diğer ülkelerden daha fazla para toplayan İngiliz halkını kutladı.Dinin hakim olduğu ülkelerde, diğer taraftan, çatışma ve kandan başka bir şey yokmuş gibi görünüyor. İngilizlerin yaşamında din olgusunun solması bir trajedi değil.Bizi biz yapan şey bu olabilir.” 

 John Bingham, Religious Affairs Editor, 2 Nisan 2015


Derya Beyaz, 22.04.2015, Sonsuz Ark, Çırak-Çevirmen Yazar, Çeviri

      
Metnin Orijinali:
http://www.telegraph.co.uk/news/religion/11512794/Christianity-on-course-to-be-minority-religion-in-UK.html

Seçkin Deniz Twitter Akışı