31 Temmuz 2014 Perşembe

SA806/KY4-FM12: Ölülerden Medet Umanlar; Lütfen Bir Doktora Görünün! Please!

“İnanın inanamıyorum. Vallahi inanamıyorum.”


Adamlar sabah akşam “Her canlı ölümü tadacaktır” buyruğuna rağmen, peygambere, “Sen de ölümlüsün” diyen ve ölülerin, kendileri dahil, kimseye bir yardımları dokunmayacağını Allah, 'Allahın yakınından kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek kimseyi yardıma çağırandan daha sapık kimdir? Oysa onlar bunların çağrısının farkında olamazlar.'(Ahkaf 46/5) ayetiyle belirtmişken bu nasıl bir anlayıştır ki, “Onlar bir ümmetti gelip geçti. Onlara kendi kazandıkları, size de kendi kazandığınız; siz onların yaptıklarından sorulacak değilsiniz.” (Bakara; 134) diye işaret edilen geçip gidenleri peşleri sıra dolaştırıyorlar?

Beyler, efendiler inanın Peygamber de “De ki, ben de sizin gibi beşerim!”(Fussilet; 6) denerek bizim gibi acıkınca yiyen, susayınca su içen, evlenen ve vakti saati geldiğinde de “Bütün nefisler ölümü tadacaktır” buyruğu gereğince vefat edendir. Vefat edenlerin de durumu Ahkaf suresi 5. Ayette verilmektedir.

Aklınızı başınıza devşirin, bırakın ölülerden medet ummayı.. yok eğer gerçekten bir şeyler görüyorsanız, size “Akıl Oyunları” adlı filmi izlemenizi (ki bu film gerçektir ve bir matematikçi olan John Forbes Nash Jr.ın yaşam öyküsüdür) sonra da benzerliği fark edince doğruca akıl ve ruh hastalıkları uzmanına görünmenizi tavsiye ederim. Gerçekten bu sizin hayrınızadır.

Eğer yanınızda sizden başka kimsenin görmediği birini ya da birilerini ya da şeyleri görüyorsanız,  -ki bu olayı, bu hastalığı ilk yaşayan ne sizsiniz, ne de son olacaksınız.- zor da olsa bir doktora görünmenizi yürekten istiyorum. Kendi rızanızla giderseniz sağlıklı sonuç alırsınız. Doktorlar böyle diyor.

Akıl Oyunları’nın kahramanı Nash Nobel ödüllü dahi bir matematikçidir. Yani bu hastalığa sıradan insanların yanında böyleleri de uğruyor. Sizin bu hastalıktan muzdarip oluşunuza dair çıkarımım ( bir iki dönem psikoloji dersi görmeme rağmen, psikolog olmadığımın bilincindeyim) Nash’ın yaşadığı şeylerle benzerliğiniz.

Örneğin siz “Selam-Tevhid” örgütü ile mücadele ederken (ki bu örgütün adının nereden geldiğini siz de bilirsiniz, selam gazetesi vardı 90’lı yıllarda. Kapandı. Gazeteyi çıkaranlar bu kere Tevhid dergisi çıkardı) Nash de komünizmle mücadele ediyordu.

Nash, CIA benzeri bir devlet kurumu tarafından görevlendirilir. Ve kimi mesajları çözümlemeye başlar. Onun sizlerden farkı kimseyi dinlemek için evine, ofisine böcek yerleştirmemesi, matematiksel denklemlerle uğraşması.

Sözün özü; inanın sizler için üzülüyorum. Üzüntüm eceli tatmış kişilerin sizi ziyarete (siz uyanıkken, hani rüya olsa, rüyadır, der geçilir) geldiğine inanmanız ve selamlaşmanız.

Lütfen acilen bir doktora görünün. İnanın durumunuz vahim. 

Vallahi bütün nefisler ölümü tadacaktır ve ölümü tadan nefislerin kendilerine bile bir yardımı yoktur, ölülerden medet ummak, Kur’anın buyruğuyla apaçık sapıklıktır. Yani şizofrenliktir.


Fikri Muhayyer, 31.07.2014, Sonsuz Ark, Konuk Yazar



Seçkin Deniz Twitter Akışı