14 Temmuz 2014 Pazartesi

SA773/ÇY4-DB5: Akışa Kapılmak

Sonsuz Ark’ın akışına kapılmak ve bu akışta bir damla olmak, başta da söylediğim gibi “iç açıcı”.”

Sonsuz Ark’ı ilk keşfettiğimde, okuma zevkime iyi gelecek bir memba bulduğumu düşündüm. Hatta manifestolarını okumadan, arkçıların ne yapmaya çalıştığını az çok anlamıştım ve özellikle beni cezbeden en önemli şeyin bu olduğunu söylemeliyim.“İç açıcı” sıfatı burası için oldukça uygun.

Aslında burada çırak yazar olma fikri,  ilk başta bana ürkütücü geldi. Şimdiye kadar çoğunlukla okuyan, özel bir kaç şey dışında pek de bir şey yazmayan her insan, “Hadi, sen de yaz. Yapabilirsin.” dendiğinde, başta bir panik yaşıyor. Hele de böyle bir önemli bir misyonu olan bir yerde yazmak, geriyor tabi bir acemiyi.

Bu konuda doğuştan bir yeteneğim olduğunu sanmıyorum. Öğrenmeyi seven bir insan olarak doğdum, bunu biliyorum. Öğrenmek için yazmam da gerektiğini düşünüp, cesaretimi topladığımda karar verdim denemeye. Yazdım, olmadı yeniden yazdım. Başarılı olamayacağım hissi beni hiç rahat bırakmadı. Hatta bir ara kendimi, Kill Bill’de, kılıç ustası Hattori’nin karşısındaki Beatrix Kiddo gibi hissettim. Gerçi Beatrix  benden çok daha yetenekliydi, ama ben de onun gibi, vazgeçmek istemedim.

Hatta bazen yazdıklarım beni bile şaşırttı, yönlendirmeler doğrultusunda yazdığımda daha bir doğru oluyordu doğrusu kalemimden çıkanlar. Şaşırtıcıydı, heyecan vericiydi, güzeldi.

Bu süreçte, yazmak denen eylemin aslında çok zor, sorumluluk isteyen, ama en güzel sanat olduğunu, hatta bazen okumanın ötesine geçtiğini fark ettim ve iyi bir şeyler yapmanın verdiği hazzı yaşadım. Heyecanlı bir deneyimdi, bana yardımcı olan insanlar, doğrusunu söylemek gerekirse, oldukça sabırlı ve nazikti.

Sonuçta imrendiğim yazılara ve yazarlara sahip Sonsuz Ark ailesiyle yolum kesiştiği için çok mutluyum. 

Sonsuz Ark’ın akışına kapılmak ve bu akışta bir damla olmak, başta da söylediğim gibi “iç açıcı”. 

Hayatımda böyle güzel bir deneyimi bana yaşatan herkese teşekkür ederim, hepsinden Allah razı olsun.


Derya Beyaz, 13.07.2014, Sonsuz Ark, Çırak Yazar




Seçkin Deniz Twitter Akışı