10 Mart 2014 Pazartesi

SA585/KY11-TG10: İsrail’in Avrupalı Yeni Naziler ile Aşkı/ Çeviri

Siyonist İsrail Hükümeti, 2. Dünya Savaşı öncesinde Nazilerin Siyonist organizasyonlar tarafından finanse edildiği tezlerini güçlendirecek bir cesaretle Ukrayna’da ırkçı yapılarla işbirliği yapıyor görünmektedir.
Sonsuz Ark
Temsili bir hükümetin işbaşında olduğu Ukrayna’da,Channel 4 News Kiev’den son gelişmeleri bildirdi. Haberlerde Sağ Sektör (Right Sector) lideri Dmyiro Yaros ile yapılan bir mülakat yer alıyordu. 

Sağ Sektör, Ukrayna’daki ayaklanma sırasında sokakta ön cephede savaşan, silahlı faşist-bazılarına göre neo-nazi- bir çetedir.

Matt Frei tarafından yöneltilen sorular zayıf olmasına rağmen bu aşikâr olanı sormasına engel olmadı:

“Sizi neo-nazi ve anti-semit olmakla suçlayan Rus Hükümeti ve benzerlerine yanıtınız nedir?”

Yarosh bu soruya; “Hayır kesinlikle doğru değil. Geçtiğimiz günlerde İsrail Büyükelçisi ile tanıştım ve aramızda dostane bir ilişki başladı.” şeklinde yanıt verdi.

Yarosh, şu andaki hükümetin güvenlik konseyinde Milli Güvenlik Bakanı olarak görev yapıyor. Faşist bir politik parti olan Svoboda’daki arkadaşları savunma bakanlığını ve Başbakana kadar giden bazı diğer hükümet koltuklarını işgal ediyorlar.


Ortaya çıkan yeni Ukrayna’da böylesine büyük bir güç paylaşımı yapılırken İsraillilerin Yarosh gibi nefret uyandıran bir faşistle tanışmak istemesi aslında bir sürpriz değil.

Bu arada İsrail Ordusundan emekli bir askerin (İsrail’de 4 yıl yaşayan bir Ukrayna Yahudisi) Ukrayna Başbakanını deviren sokak çetelerinden birini komuta ettiğine dair bir rapor da ortaya çıktı. Onların tarafını tutmakla beraber Svoboda’nın bir parçası olmadığını iddia eden bu adam “emirleri onların takımından aldığını” kabul ediyor.

Geçen sene buna benzer şekilde, İsrail ordusunda görev yapmış Ukrayna asıllı bir emektar asker televizyonda (Filistinli bir yazar ve aktivist olan Abir Kopty tarafından rapor edildi (1) ve tarafımdan Rusça bir çevirmen kullanılarak doğrulandı), Filistinli çocukları öldürdüğünü itiraf etmiş ve buna sebep olarak da annelerinin onları bunun için gönderdiğini göstermiş ve Arapların bu şekilde ölmesinin normal olduğunu söylemişti.

Bu ırkçı ayrıca Ukrayna vatandaşı olarak hâlihazırda İsrail özel kuvvetlerinde göreve devam ettiğini ifade etmişti.

Hakkını teslim etmek gerek: Yarosh, Channel 4 News’e verdiği mülakatta, yarım ağızla da olsa, Sağ Sektör ve Svoboda’nın Nazi devrine uzanan anti-Semit bir geçmişe sahip,  şiddetli ırkçı ve faşist hareketler olduğunu teyit etti.  

İsrail Büyükelçisinin Sağ Sektör faşist üyesi ve Svoboda lideri ile dostluk kurma hevesi ibret verici bir durumdur.

Daha önceki bir yazımda ifade ettiğim gibi günümüzdeki Avrupa faşist hareketleri İsrail üzerindeki tarihi neo-Nazi pozisyonundan ayrılarak İsrail’in kuruluş ideolojisi olan Siyonizm ile ortak değerlere yönelik bir konuma evirilmiştir.

Neo-Nazi’ler ve diğer faşist hareketler Yahudiler’den nefret ederler, onları günah keçisi ilan ederek “kendi” ülkelerinden kovma (Müslümanlar, siyahîler, eşcinseller ve solcular da onlar için aynı konumdadır) eğilimi gösterirler. Siyonizm de aynı şekilde Yahudilerin yaşadıkları ülkeleri terk ederek işgal edilmiş Filistin topraklarında yerleşimci olmalarını ister.

Ayrımcı İsrail devleti mümkün olduğu kadar çok insan gücüne ihtiyaç duyar.

İngiliz Savunma Lig’i (The English Defence League-EDL) gösterilerinde kullandıkları İsrail bayrakları ile meşhurdur. Siyonizm ile flört eden İngiliz Ulusal Partisi (BNP) lideri Nick Griffin, 2009 senesinde katıldığı BBC’nin Question Time programında “BNP’nin İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalarda Hamas teröristlerine karşı İsrail’in mutlak şekilde arkasında duran tek parti olduğunu” ifade etmiştir.

Bununla birlikte burada bir nüans bulunmaktadır. Güçlü Yunan neo-nazi partisi Golden Dawn İsrailîn dostu değildir ve Macaristan’ın faşist aşırı-sağ partisi Jobbik, anti-semit düşüncelerini maskelemek için İsrail karşıtı bazı retorikleri kullanmaktadır. Nick Griffin, EDL ile rekabetin bir parçası olarak Siyonizm’den uzaklaşmış ve marjinal beyaz üstünlükçü kesime yanaşmış gözükmektedir.  

Fakat gözümüzün önünde gayet açık bir olgu var: Fransa Ulusal Cephesi’nden Norveç teröristi Anders Breivik’e ve şimdi de Ukrayna neo-nazi’lerine kadar Avrupalı faşistler ile Siyonistler arasında bir çeşit çıkar evliliği görülüyor.

Ve bu evlilikten havaya pis bir koku yayılıyor.


Asa Winstanley, The Electronic Intifada yardımcı editörüdür ve Londra’da yaşamaktadır. (2)


Tamer Güner, Sonsuz Ark, 10.03.2014, Çeviri,







Seçkin Deniz Twitter Akışı