6 Ekim 2016 Perşembe

SA3508/KY1-CÇ313: Düşlerin İsyanı/ Roman-Bölüm 8-VII

"Yaşamım düş kurmakla geçti ya!"

"
"Ayıbımı yüzüme karşı söyleyen bana zulüm etmemiş,
 aksine bana bir armağan getirmiş demektir."
Ferideddin-i Attar

Bölüm Sekiz
-VII-

"Bir Kış Günü Fotoğrafının Önünde” -Kısa Film Taslağı Denemesi-

A-1.. Cemşid Ulu geri döndüğünde saat neredeyse on ikiyi geçiyordu.

B-1.. Ernüvaz Simurg'un evi önüne geldiğinde saat iki'ye geliyordu.

A-2.. Bahçe kapısından içeri girdi, ışıklar sönüktü. Ernüvaz Simurg yatağında uyuyor.

B-2.. Evin arka tarafına dolandı, arka taraftaki bahçede bir kameriye vardı.

A-3.. Ernüvaz Simurg sinematografik biri olmalıydı, burada kimi geceler ayı mı seyrediyordu acaba?

B-3.. Cemşid Ulu bunların üzerinde durmamıştı.

A-4.. Mutfak kapısına yöneldi.. camı kırıp, kapının elçeğini düşürünce kapı açılıvermişti.

B-4.. İkide bir arkasına dönüp bakıyor, elindeki feneri etrafında dolaştırıyordu.

A-5.. Artık kendini tamamen oyuna kaptırmış Cemşid Ulu, avına ulaşmak isteyen bir avcı gibiydi, yüzünde mutluluk ışığı parıldamaktaydı.

B-5.. Zaman yitirmeden yatak odasına yöneldi, kapıyı sessizce açtı, yanılmamıştı, Ernüvaz Simurg uykunun derinliklerine atılmış bir peri kadar güzel uyumaktaydı. 

A-6.. Beyaz bir tül gecelik giyinmiş Ernüvaz Simurg, yatağın içinde bir periye benziyordu daha çok, yarı loş karanlıkta yüzünü seyre koyuldu.

B-6.. Bir süre böyle hiç kıpırdamadan odanın meydanlığında uyuyan kadını seyretmek ona gizemli gelmişti.

A-7.. Şifonyerin aynasında yansıyan görüntü daha çarpıcıydı.. Kadın profilden görünüyordu. Onun yanında bir gar dolabı vardı.

B-7.. Gar dolabının yanına gitti, Ernüvaz’ın giysilerini birer birer inceledi, hepsine eliyle dokundu, sonra kokladı, esrarlı bir kokuları vardı.

A-8.. Değişik ve ilgi çekici renklerdeki gecelikleri, eteklikleri, gömlekleri, ayakkabıları gördü  bunların hepsi Ernüvaz Simurg 'undu.

B-8.. Teybi baş ucuna yerleştirdikten sonra çıktı, artık arkasına bakmadan yürüyordu, mutfak kapısına ulaştığında kapıyı açık bırakarak bahçeye geçmişti, oradan da hemen karşıya geçmiş, sonra da beklemeye koyulmuştu. 

A-9.. Olaylar Asıl Şimdi Başlıyordu.. Liz kocasına camdan dışarı bakmamasını söylemişti. Camın öteki yüzünde terleyen gencin hayali ona tanıdık gelse de. 

B-9.. 5 dakika sonra teyp çalışmaya başlayacaktı. 

A-10.. Yatak odasının ışıkları yanmıştı. 

B-10.. Perdeleri çekilmemiş camlardan kadının ne yapmaya çalıştığını görmeye çalışıyordu. Ernüvaz Simurg korkuyla uyanmış, sağa sola bakınıyordu. Korkudan perdelerin çekili olmadığını bile fark edememişti.

A-11.. Mekanik sesi aranıyordu, bir hayli korkmuş olmalıydı.

B-11.. Kasettekiler onu çileden çıkaracaktı. Cemşid Ulu kaseti özel olarak doldurmuştu. Gerilim, aşk, cinayet, kan şiddet, kısaca her şey vardı kasette. Sanki hayatın bir fotokopisi gibiydi. Gülümsedi ve dil çıkardı aynaya. Mahi Azadecuy’un şizofren kedisi burnunu kaşıdı, ona baktı ve Liz’in buzdolabındaki iç çamaşırlarına eğildi bir el.

 A-12.. Korku filmlerinden esinlendiği şeyler kasette yüklü miktarda olduğundan Ernüvaz'ın sinir buhranları geçirmesi an meselesiydi. Mahi Azadecuy ile Liz’in Şizofren Kedisi bunun kokusunu daha önceden aldığı için bahçe duvarının üstünde yürümeye başladı, ayakları kaydı kan gölünün üzerine tepe aşağı düşüverdi, anahtarı bulup kurtarması için Liz, kocasına televizyondaki dişilerden çok sıkıldığını söyledi, oysa en heyecanlı yeriydi filmindi. Ernüvaz Simurg saçı başı dağınık bir halde seslerin sahibini aranmaktaydı. Ernüvaz sinirden kahkahalar atıyor.. kahkahaları durulduğunda bu sefer zırıl zırıl ağlamaya başlıyordu, oturduğu kanepenin üzerinde ellerinin arasındaki yüz korkulu ve gergindi üstelik.

B-12.. Yatağın altına bakmayı akıl edebilmiş, sonunda oraya bakmıştı, ama ses oradan da gelmiyordu. Sonra gar dolabına doğru yönelmiş, eşyaları didik didik etmişti, karıştırmadık yer bırakmamıştı ki; Cemşid Ulu gülmekten kendini alamıyordu.

A-13.. "Başardık çocuklar!”, demişti Cemşid Ulu, "'Bundan sonra halüsinasyonlar görmeye başlar herhalde!” 

B-13.. "'Kendinden bile kuşkuya kapılacak!" demişti Mahi Azadecuy, "Göreceksiniz!”

A-14.. Ernüvaz Simurg öfkeyle pencereye yönelmişti, perdelerin açık olduğunu fark ettiği sahneye gelir sıra. Yönetmen bu gerilimi iyi vermek zorundadır.

B-14.. Dışarıya korkulu gözlerle uzun uzun bakan Ernüvaz'ı görürüz.

A-15.. Yüzüne maske taktığı sahne.. Ön planda yine Cemşid Ulu vardır. Bir kısa flash back ile Mabet’te oyuncak reyonları arasında Cemşid Ulu dolaşırken görünür. Satılan maskelerden birini aşırıp çantasına koyduğu kare gelir. Bu bir Kör Baykuş maskesidir. -Bir sonraki sahne ile ilişkisi duyurulur.- Böyle aynen Kör Baykuş'u andırmaktadır.. 

B-15.. Ernüvaz Simurg'u telefona koşarken görürüz.

A-16.. "Tamam çocuklar!”, der Cemşid Ulu, "Buradan uzaklaşmanın zamanı geldi artık!” 

B-16.. Ernüvaz Simurg polisi aramaktadır.

A-17.. Cemşid Ulu'yu adımlarını hızlandırmış evin oradan uzaklaştığını görürüz.

B-17.. Eve geldiğinde soluk soluğadır.. karısı Şehrazat hala uyumaktayken görürüz, Cemşid Ulu soyunup yavaşça yatağa girer, sonra kendini uykunun kollarına bırakmakta zaman kaybetmez,  yüzünde hala o hin gülüş okunmaktadır..




<<Önceki                             Sonraki>>



Cemal Çalık, 06.10.2016,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Düşlerin İsyanı, Roman 





Seçkin Deniz Twitter Akışı