21 Mart 2014 Cuma

SA603/KY4-FM7: O Abiler-Ablalar 1973-1977 Seçimlerinde de Sırat-ı Kezzâb Üzre İdiler

“Artık tapelerle geziyorlar. Tek farkları teknolojik nimetler. İlkesizlikleri devamda. Şirretlikleri devamda…”


Bakmayın siyasete hep uzak durduklarını söylemelerine. Partilerle martilerle işleri olmadığı savı bir martavaldan öte değildir.  İlk kez 30 Mart 2014 seçimleri için de düşmüş değillerdir yola. 1973 ve 1977 yıllarında da sahadaydılar. Yolsuzluk masalları yoktu dillerinde. Muta nikâhı da söz konusu değildi. 

Dillerine pelesenk ettikleri “MSP dinî felaket değilse de millî felakettir. Oylarınızı kırattan başkasına verirseniz vebal altına girersiniz.” diyorlardı Erzurum esnaf dolaşmalarında. O günkü MHP yöneticileri için de “Kıratı destekleyin!” talimatı vermiş güya seçmenine. Böyle diyorlardı o günün kıratı için oy isteyen ve siyasetten hep beri durdukları martavalıyla insanların karşısına dikilen abiler, ablalar.

Müslüman yalan söylemez, iftira atmaz, bilir; onları da bu düstura bağlı olduklarını sanırken bizden önce vardıkları kapılarda söylediklerini duyunca apışıp kalmıştık. Apışıp kalıyorduk.  MHP yöneticileri kendi partilerinden başka bir partiye oy verilecek diye bir talimat olduğunu kesin bir dille yalanlasa da bu yalan da diretiyordu ablalar, abiler.

MHP seçmeni elbette bu yalana kulak tıkamıştı. Fakat MHP’li olmayıp bu kez MHP’ye oy vermeyi düşünenler üzerinde etkili olmuş mudur bilinmez.

MSP’ye yönelik ise bel altı vuruşlar yapıyordu abiler, ablalar. Güya MSP’ye oy vereceklermiş de MSP’nin Erzurum milletvekili adayının halini görünce şok olmuşlarmış. Meğer birinci sıradaki aday elinde rakı kadehi poz veriyormuş da haberleri yokmuş. Erzurum’u kandırıyorlarmış. Meğer meyhaneden çıkmayan birini tutup aday yapmışlarmış. Ceplerinde taşıdıkları fotoğrafı çıkarıp saf esnafa gösteriyorlardı.

İnanan oluyor muydu? Kuşkusuz inanan vardı. Resimde milletvekili adayı; elinde rakı kadehi ağzına götürürken. Karşı taraf böyle bir şey olmadığını söyleye dursun, sahte fotoğraf desin (o zaman fotomontaj sözcüğü kullanılmıyordu) onlar epey yol almışlardı. Öylesine hin idiler ki “Ya bu resmi malum kişiye göstermiş feşmekan efendi, malum kişi de ayran olduğunu söylemiş. Oysa ayran olmadığı apaçık. Bizim efendi de madem ayrandır niye sizinkiler böyle bir olay  yoktur yerine ayran diye savunmuyorlar ki?” diye çıkışmış. Ve “Malum aday bu çıkışa hık mık etmişmiş.. miş.. miş..” diyesiymiş.

MHP seçmenine genel merkezin kırat için çalıştığı yalanıyla, MSP seçmenine sarhoşlar partisi imajını sağlayacak sahte fotoğraflarla, “millî felaket” iddialarıyla dolaşırlarken CHP için de boş durmuyorlardı.

CHP kızıl koministti. Maazallah CHP’nin seçimi kazanır kazanmaz ülkeyi Kominist Rusya’ya bağlayacağını fısıltıyla değil, yeri göğü inlete inlete haykırıyorlardı. Din düşmanı CHP iktidara gelirse yeniden camileri ahır yapacaktı. Yeniden Kur’an yasaklanacaktı. Çoluk çocuğumuz dinsiz yapacaktı. Bunu bangır bangır da söylüyorlarmış. Bu kere ezanı yasaklamak değil, toptan Kominist Rusya’daki gibi dini yasaklayacaklarmış. Bu düpedüz yalandı ama bu yalanı söyleyen kişilerin meşrebinde her şey mubahtı. Yalan, iftira, karalama.. her şey mubahtı. Hala da her şey mübah!

1973 seçimleri sonrası MSP, CHP ile koalisyon yapınca, 1977 yılı seçimlerinde, önceki dönemde fısıltıyla söyledikleri “milli felaket” savını artık bağırarak söylüyorlardı. “Niye millî felaket?” “Kominist Chp ile hükümet kurup vatan hainlerini affettiği için..  katilleri hapishanelerden saldığı için.”

Dünkü abiler-ablalar ne kadar sırat-ı kezzâb üzerine idiyseler bugünküler de aynı. Onlar ellerinde sahte fotolarla dolaşıyorlar ve “Bu ne hal.. hani siz, euzu billahi mine'ş-şeytani ve's-siyase, düsturuna bağlıydınız?” diyenlere de “Biz millî bir felaketi önlemek için çabalıyoruz.. Her hangi bir parti için değil.” diye savunuyorlar idiyse bugünkü abiler-ablalar da aynı minval üzereler. Artık tapelerle geziyorlar. Tek farkları teknolojik nimetler. İlkesizlikleri devamda. Şirretlikleri devamda.

Rabbim beni ve ailemi ve tüm inananları ilkesizlikten, yalan ve iftiradan koru. Allah’ım müfterilerin, ilkesizlerin oyunlarını boz; Senin her şeye gücün yeter.




Fikri Muhayyer, 21.03.2014, Sonsuz Ark



Seçkin Deniz Twitter Akışı