23 Eylül 2022 Cuma

SA9854/SD2542: Toplumsal Dönüşümlerde Kuramsal Dil'den Anlaşılan Dil'e Geçiş

   Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"'Kuramsal dil' ile 'anlaşılan dil' arasındaki bağların yaşanılanlarla doğrudan ilişkisini de doğru tanımlamalı, betimlemeli ve bildirmelisiniz."

Zaman zaman farklılaşmış durumların temellerinin iletişim sistematiğinin sağlıklı işleyişiyle atılması gerektiğini vurgulamak gerek... toplumsal dönüşümlerde bu çok etkili bir yöntemdir, bilinmeli ve uygulanmalıdır.

Algılama, yorumlama ve ifade etme bir iletişim sistematiğidir, algılamak için çok farklı sensörler üretmiş ve testlerini kesinlikle yapmış olmalısınız, yorumlamak için de belirli mekanizmalar tesis etmeli ve bu mekanizmaları kullanarak algılanandan yorumlanana ve ifade edilene doğru bir sağlam bir zincir kurmalısınız.

'Kuramsal dil' ile 'anlaşılan dil' arasındaki bağların yaşanılanlarla doğrudan ilişkisini de doğru tanımlamalı, betimlemeli ve bildirmelisiniz.

Örnekleyecek olursak;

"Her insanın temel masumiyet parametrelerinin doğumla birlikte başlayan öğrenmelerle değişkene dönüştürüldüğünü, bazı değişkenlerin ise katsayılarının sıfırlanarak yok edildiğini, kişiliklerin katsayıları sıfırlanmış değişken yokluğundan dolayı zayıfladığını, insan gelişiminin kasten ya da cehalet etkisiyle çocuklukta sonlandırıldığını söyleyebilirim."

Bu 'kuramsal dil' sayılabilir; algılama, yorumlama ve ifade etme zinciri sağlam kurulmuştur, ancak bu dilin anlaşılabilirliği yaşanılanlarla kurulan bağı inşa eden 'anlaşılan dil'e muhtaçtır.

Kuramsal dili sadeleştirerek 'anlaşılan dil'e dönüştürürsek durum daha da net anlaşılabilir; 

"Bir çocuk merhamet parametresi ile doğar, ancak öğrendikleri ile merhametin değişken bir çerçevede algılandığını düşünür ve merhametsizlerle karşılaştığında ise merhameti hayatından çıkarır; artık merhamet yok edilmiştir."

Toplumlar 'kuramsal dil' ile değil 'anlaşılan dil' ile bilinçli bir şekilde dönüştürülebilirler. 2002 sonrası Türkiye'nin liderlik ettiği 'Adalet Çağı'nda, Aydınlanma Çağı denen 18. yüzyıldan 21. yüzyılın ilk çeyreğine kadar devam eden 'Satanist Kuramlar'ın temellendirdiği 'Satanist Çağ'da her türlü dil ile dönüştürülen toplumların, çok hızlı bir şekilde yaratılışlarına dönüşe uygun bir sürece dahil edilmeleri gerekmektedir.

Adalet, ancak insan için 'en doğru' ve 'en iyi' olanın fıtrata uygun olanı tesis ettiği zaman gerçekleşebilir.


Seçkin Deniz, 23.09.2022, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-62, Sorgulamalar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı