12 Haziran 2019 Çarşamba

SA7745/TG261: Çifte Korku: UFO'lar ve Nükleer Savaş

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız Dawn Stover'a ait analiz, Mayıs 2019 sonlarında Eski ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi Christopher Mellon'un yalan ve fabrikasyon haberlerle gündem oluşturma odaklı yayınlar yapan Fox News televizyonunda donanmanın tanımlanamayan uçan cisim görüşleri ile ilgili endişeli olduğunu belirterek, "UFO’ların var olduğunu biliyoruz. Bu artık bir soru işareti değil. Asıl soru, bunların nerede olduğu? Nereden geldikleri ve bizim gördüğümüz bu cihazların arkasındaki teknolojinin ne olduğu" şeklindeki, son dönemlerde söylentilerden öteye geçen ABD  kaynaklı haberlere yönelik açıklayıcı bir içeriğe sahiptir. Dawn Stover, "Birçok UFO’nun tanımlanabilir uçan cisimlerden, atmosferik olaylardan veya aldatmacadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Bazen bunlar gizli askeri projelerin bir parçasıdır." demektedir. Anlaşılıyor ki ABD devlet yetkilileri, Amerikan ve dünya kamuoyunu yeniden aldatmakta ve dikkatleri dağıtarak yeni ve tehlikeli stratejilerini hayata geçirmeye çalışmaktadırlar. Çünkü bu tür manipülasyonların hemen ardından dünyada savaşlar, terör ve kaos artmış, derinleşmiş ve daha geniş alanlara yayılmıştır.
Seçkin Deniz, 12.06.2019


Double dread: UFOs and nuclear war

Politico'nun Nisan ayı sonlarında ilk kez bildirdiği gibi; ABD Donanması, “pilotlar ve diğer personel için 'tanımlanamayan uçaklar' ile karşılaşmalarını rapor etmeye yönelik yeni kılavuzlar hazırlayarak, açıklanamayan göz teması verilerini toplamak ve analiz etmek için" resmi bir süreç oluşturma ve şüphenin ortadan kaldırılması adına önemli yeni bir adım attı. Deniz Kuvvetleri, Politico’ya verdiği demeçte “son yıllarda çeşitli askeri kontrol alanlarına ve belirli hava sahasına giren yetkisiz ve / veya tanımlanamayan uçaklarla alakalı bazı raporlardan’’ söz etti.

Eski bir üst düzey istihbarat subayı kısa bir süre önce Washington Post’a yaptığı açıklamada, pilotlara yönelik yeni hazırlanan kılavuzların “ülkemiz üzerinde fark edilmeden uçabilecek, fizik yasalarına meydan okuyabilen ve birkaç dakika içinde istedikleri takdirde nükleer bir saldırı gerçekleştirme becerisine sahip şeyler konusunda” Donanma’nın inandırıcı kanıtlara sahip olduğu anlamına geldiğini söylüyor.


Bu raporda, 2015 yılında Doğu Kıyısı'nda tanımlanamayan bir uçakla karşılaşan Donanma F / A-18 Süper Hornet'in ileriye dönük kızılötesi sisteminin çektiği bir ABD hükümet videosu olduğu bildirildi. Savaş uçağı pilotları gördüklerinden etkilendiler.

“İzinsiz ve / veya tanımlanamayan uçaklara” ek olarak, Pentagon “açıklanamayan hava olayları” veya “şüpheli ihlaller” gibi şahitliklere atıfta bulunuyor. Fakat lütfen onları UFO olarak adlandırmayın. Tanım olarak, UFO'lar tanımlanamayan uçan cisimlerden başka bir şey değildir, ancak popüler imgelemde uzaydan gelen yaratıklar ile yakından ilişkili hale geldiler. New York Times’ın geçen haftaki bir raporunda belirttiği gibi: “Savunma Bakanlığı’ndaki hiç kimse, bu nesnelerin dünya dışı olduğunu söylemiyor ve uzmanlar bu tür olaylar için somut açıklamaların genellikle bulunabileceğini vurguluyor”. 

Birçok UFO’nun tanımlanabilir uçan cisimlerden, atmosferik olaylardan veya aldatmacadan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Bazen bunlar gizli askeri projelerin bir parçasıdır. Roswell Olayı olarak adlandırılan tüm UFO hikâyelerinin en bilineni, ülkenin nükleer geçmişi ile alakalıdır.

1995 yılında ABD Hava Kuvvetleri, Temmuz 1947’de New Mexico'nun uzak bir bölgesinde bir uçan dairenin ve içindeki uzaylı sakinlerin geçirdikleri kaza ve kurtarılmaları iddiası ile alakalı kayıt ve bilgilerden oluşan 994 sayfalık bir koleksiyon yayınlamıştır. Hava Kuvvetlerinin Sınıflandırma ve İnceleme Ekibi, Ordu Hava Kuvvetlerinin (o zamanlar Hava Kuvvetleri olarak bilinmekteydi), 1947'de Roswell'e yakın bir yerde, gerçekten de bazı bulgular elde ettiği sonucuna varmıştı. Ancak, bu bulgular Soğuk Savaş’ın ilk yıllarında gerçekleştirilen gizli bir deneyden geride kalan malzemelerden ibaretti.

Proje Moğol (Project Mogul) olarak adlandırılan deney, Sovyet nükleer silah patlamalarını ve balistik füze fırlatmalarını tespit etmeye yönelikti. Columbia Üniversitesi ve Woods Hole Oşinografi Enstitüsü'nde araştırmacı olan Maurice Ewing, daha önce binlerce kilometre boyunca sualtı patlamalarının sesini kolayca iletebilecek bir okyanus tabakası keşfetmişti ve üst atmosferde benzer bir kanal bulmayı umuyordu. New Mexico’nun Alamogordo Hava Sahası’nda Haziran 1947’de başlatılan Proje Moğol, akustik sensörler ve radar yansıtıcı hedefler taşıyan 182 metreden daha uzun bir dizi hava balonuydu.

Sonuçta, sismik sensörler ve hava örneklemesi ile patlamaları tespit etmenin, akustik algılamadan daha doğru ve daha ucuz olduğu kanıtlandı. Hava Kuvvetlerinin 1997 tarihli takip raporunda açıklandığı gibi, 1970'lere kadar ortaya çıkmayacak olan Roswell'in yakınında dünya dışı varlıklara ait “cesetlerin” bulunduğu iddiası, muhtemelen ilgisiz bilimsel araştırmalarda kullanılan yüksek irtifa balonları tarafından taşınan antropomorfik test mankenlerine işaret etmektedir. 

Roswell Olayı zamanında, ülkenin tek nükleer saldırı gücü, bir sır olan Roswell Ordu Hava Alanı’nda yer alıyordu. Bu durum, Proje Moğol enkazının geri kazanılmasını çevreleyen gizliliğe katkıda bulunmuş olabilir.

Soğuk Savaş sona erdikten uzun süre sonra, bazı gözlemciler füze siloları ve diğer nükleer silah sahaları yakınında şüpheli UFO faaliyeti bildirmeye devam etmektedir. Belki de uzun süredir yoğun korku uyandıran iki konunun - nükleer savaş ve uzaylı istilasının - birbirine bağlanması şaşırtıcı değildir.

Çevrimiçi raporları toplayan ve analiz eden Ulusal UFO Raporlama Merkezi ve Karşılıklı UFO Ağı raporuna göre, tanımlanamayan uçaklar son zamanlarda askeri anlamda daha fazla dikkat çekerken, halk tarafından tespit edilen UFO olaylarının son birkaç yıldır azaldığı görülmektedir. Bu duruma yönelik muhtemel bir açıklama: Ordunun, iddia edilen karşılaşmaları raporlama ve soruşturma konusunda şeffaflığı arttırmasıdır.


Dawn Stover, 4 Haziran 2019, The Bulletin



Tamer Güner, 12.06.2019, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı