1 Nisan 2019 Pazartesi

SA7551/TG254: Eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone Siyonistlerin Baskısı Altında

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız metin İsrail The Jerusalem Post gazetesinin Jeremy Sharon imzalı bir haberidir. Bu tür haberler eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone'un 2016'da 'Hitler'in Siyonizmi desteklediğini ve Siyonist hareketin Naziler ile işbirliği yaptığını' iddia etmesi sonrası antisemitik olarak etiketlenmesi ile doğrudan ilişkilidir.  İngiltere'de demokrasinin tehdit altında olduğunu düşünen Ken Livingstone'un, "İsrailli Yahudilerden nefret etmek antisemitik değildir ve medyanın, bu basın veya internet olabilir, yalan üstüne yalan söylediği bir dünyada düzgün şekilde işleyen bir demokrasiye sahip olamazsınız.” diyerek Yahudi medyasını suçlaması dikkate değer bir fotoğrafı görmemizi sağlamaktadır. Hitler'in Yahudi soykırımı yapmadığını iddia etmenin bile suç sayıldığı Avrupa'da demokrasi ve fikir özgürlüğü elbette yahudilerin baskısı altındadır; bu baskı Hitler'in yahudilere soykırım uygulamadığını aksine onlarla beraber çalıştığını iddia eden sıradan insanlar bir yana Londra Belediye başkanlığı yapmış birini bile hareket edemez hale getirecek kadar güçlüdür... 'Eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone: "İsrail Yahudilerinden Nefret Etmek Antisemitizm Değildir"' başlıklı haberin başlığını değiştirmemizin nedeni budur.
Seçkin Deniz, 01.04.2019




FORMER MAYOR OF LONDON: IT’S NOT ANTISEMITIC TO HATE JEWS OF ISRAEL 

Ünlü anti-Siyonist, eski Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, geçen hafta yaptığı konuşmada İsrailli Yahudilerden nefret etmenin antisemitik olmadığını söyleyerek, “işbirlikçilerin” Jeremy Corbyn’in başbakan olmasını engellemek için İngiliz İşçi Partisinde antisemitizm varlığı hakkında yalanlar yaydığını ifade etti.

Livingstone, ilk kez Daily Mail tarafından yayınlanan konuşmasını, Cadı Avına karşı Emekçiler Organizasyonu’nda geçen hafta gerçekleştirdi. Organizasyon, İşçi Partisi’nin son yıllarda antisemitist düşünce ile kuşatıldığı iddialarına reddediyor.

Livingston, 2016'da 'Hitler'in Siyonizmi desteklediğini ve Siyonist hareketin Naziler ile işbirliği yaptığını' savunan yorumları nedeniyle kendisine karşı yürütülen disiplin süreci sonucunda Mayıs 2018'de İşçi Partisi’nden istifa etmişti.

Livingston, Cadı Avına karşı Emekçiler Organizasyonu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, Corbyn’in kendisinden istifa etmesini istemediğini ve kendisine ve İşçi Partisi'ne yönelik antisemitizm suçlamalarının Corbyn’in sosyalist gündemini durdurmak isteyen “işbirlikçilerden” kaynaklandığını söyledi.

Daily Mail’de yer alan habere göre Livingstone şöyle demişti: 

“Jeremy Corbyn’in ofisi bunun olmasını istemedi. Çalışmalara yönelik dikkati dağıtmakla alakalı bir olaydı... eğer sıradan insanların hayatını dönüştürmek ve kan emici şirketlerin adil şekilde vergilerini ödemesini sağlamak isteyen gerçek bir sosyalist lidere sahipseniz, bu sık karşılaşılan bir durumdur-sizi durdurmak için ne gerekiyorsa yapacaklardır. Ve bu, Batının çoğunda yalan ve lekeleme anlamına gelirken, dünyanın diğer bölgelerinde suikast anlamına gelebilir. İsrailli Yahudilerden nefret etmek antisemitik değildir ve medyanın, bu basın veya internet olabilir, yalan üstüne yalan söylediği bir dünyada düzgün şekilde işleyen bir demokrasiye sahip olamazsınız.” 

Livingstone, eski başbakan Tony Blair’in taraftarı olan yetkililer ve ılımlı İşçi Partililer için bir referans olan “feci yaşlı Blairciler”in, 2017 genel seçimleri öncesinde, Corbyn’in parti liderliğini engellemek için İşçi Partisinde antisemitizm iddialarını körüklemiş olduklarını söyleyerek şöyle diyor:

“İşte o zaman ilk kez İşçi Partisine yönelik antisemitizm iddialarını duymaya başlamıştım.”  


'Basit gerçek şu ki, seçkinler Jeremy'nin Hükümete girmesini engellemek için her şeyi yapacak çünkü onlar [Gölge Şansölye] John McDonnell’e bakıp şöyle düşünüyor; ‘bu herif, bizim Cayman Adalarındaki tüm vergi kaçakçılığımızı durduracak’ ”.

Yorumlarına başvurulmak istenen Livingstone ile doğrudan bağlantı kurulamadı.

Jeremy Sharon, 31 Mart 2019, The Jerusalem Post


Tamer Güner, 01.04.2019, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı