1 Ocak 2019 Salı

SA7344/KY13-AO222: Çocuklarımıza Bırakabileceğimiz En Büyük Miras

"İnsanlar birbirlerinden ayrıştıkça kolayca doyum bilmeyen aç kurtların, emperyal zalimlerin avı haline gelirler. An gelir, komşu komşuyu boğazlar hale gelir."


Yeni bir yıla girdik. 

Yeni yıllar, çocuklar, gençler ile yaşı geçmekte olan, yaşı geçkinler için aynı duygularla karşılanmaz. Yaşımız geçtikçe kaybettiklerimiz, adım adım kaybettiklerimizin yerine geçiyor olmamız farklı bir hüzün verir bizlere. 

Sadece ölümler, yakınlarımızı kaybetmiş olmamızın hüznü değildir içimizi yakıp kavuran. Onlarla zirve yapıp, ardına eklenen her yeni değişim getirdiği güzel şeylerin içinde elem taşır..

Güllük, gülüstanlık ortamların duygularıyla, zor şartların duygu yoğunluğu aynı olmaz elbette. Ancak, insan olan en güzel ortamda dahi, en zor şartların içinde bulunduğu duygulardan acılar alır kendine. Belki o anlardan özledikleri de vardır..

Oysa, bütün bunların ötesinde çok daha yakıcı şeyler vardır ödünç acılar babında..

Düşünün; Emperyalist zalimler şu kısacık ömürde daha lüks yaşamak adına milyonlarca insanın canına kıymaktan, onları yerlerinden, yurtlarından yapmaktan adeta zevk alıyorlar.

Coğrafyamız hiçbir zaman bu tür acılardan uzak olmadı. Yaşadığımız her süreç, bir insanlık faciasının şahidi yaptı bizleri. Nereye dönsek farklı bir acı tabloyla karşılaştık.

Bugün coğrafyamız 1. ve 2. paylaşım savaşlarını andırırcasına çeşitli acılara, dramlara sahne oluyor. Bizler, insan olarak bu acılara olabildiğince ortak olmaya çalışarak gönüllerimizi ferahlatmaya çalışıyoruz. En çok yapabildiğimiz bu..

Oysa; bununla birlikte, coğrafyamızda yaşananlardan bizlerde kendimize dersler çıkarmalı, bu zor zamanların nelere mal olduğunu düşünüp, içinde bulunduğumuz anın kıymetini bilerek, ülkemize, birbirimize daha sıkı sahip çıkmalıyız.

Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras birlikte dostça yaşanabilen bir vatan bırakmaktır.

Acıları büyüten şey toplumda alttan alta yayılan ayrılık tohumlarının bir kopuşa dönüşmesidir. 

İnsanlar birbirlerinden ayrıştıkça kolayca doyum bilmeyen aç kurtların, emperyal zalimlerin avı haline gelirler. An gelir, komşu komşuyu boğazlar hale gelir.

Yeni yıl, birbirimizi daha çok sahiplendiğimiz, birbirimizin acı, tatlı günlerini daha çok paylaştığımız, iç dünyamızı daha çok zenginleştirdiğimiz huzurlu, mutlu bir yıl olur inşallah...


Adnan ONAY, 01.01.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı