6 Temmuz 2018 Cuma

SA6444/KY48-SY61: Reha Bey, Ülkemizdeki Der Spigellerin Selamı Var

"Yaa, gördünüz mü hangi konumda olduğunuzu! Adamlar sanki Show TV'nin ana haber bültenini değil de; bir ağır ceza reisinin usûl kararlarını ve mevzuat magazinini izliyor!" 


05 Mart 2000, Pazar

Biliyorum aziz karîler, hafif bir bıyıkaltı memnuniyetiylen; "Hani nerede kaldı bu Rol Yapmak-II yazın!" diye geçiriyorsunuz içinizden. Yazacağız. Onu yazacağız. Ama gündem sürekli bir şekilde zokalar uzatıyor önümüze. Onları atlamak delikanlıya yakışmaz. Meselâ Reha Muhtar'ın, İslâm Tarihi içindeki müdafaacı şahsiyeti ve Germen ırkı karşısındaki üstün savaş kabiliyetini nasıl gözardı edelim. 

Kendisi halen, can siparane bir şekilde, öyle yalnız başına, Der Spiegel Dergisi'nin Peygamberimiz'e ve hepimize karşı yaptığı saygısızlığı göğüslemiş bulunuyor. Onu bu konuda desteklediğimi bildirir; kafamda oluşan bir-iki soruyu sormadan geçemem: 

1) Der Spiegel'in o resmi yayımlamış olması, Reha Bey'in bu kampanyasıyla daha da duyulacak ve yayılacak değil miydi? Acaba kaş yaparken... 

2. Kendisi, İslâmî konularda her zaman bu denli dikkatli mi acaba? Bu doğruysa, ülkemizde sık sık buna benzer skandallar yaşanıyor, haberi olsun. Meselâ önümüzde Kurban Bayramı var. 

Televizyonlarımız dindar Müslümanlar''ın kurban kesip ibadet ettikleri bu bayramı, yine her zamanki gibi Sou'nt-Valentin günüyle karıştıracaklar. Bu ibadetin içini boşaltıp, sıradan bir "vur patlasın ve çal oynasın" felsefesi derekesinde algılayacaklardır. 

Reha Bey'e, bu konuda artık hassaslaşması gerektiğini hatırlatmak isterim. "Okları uzağa at, kimse zarar görmesin" olmaz. Ülke-içi ihlâlleri de görmeliyiz Reha Bey. Bak, insanlar sizi çok önemsiyor. Geçen İzmit Belediyesi'nin, şehiriçi taşımacılığıyla ilgili, halk otobüsü sahiplerinin fena halde canını sıkan skandala benzer bir icraatı oldu. Otobüs sahiplerinden birisi bana aynen şunu söylemişti: 

"Kooperatifte arkadaşlarla konuştuk. Bu işin çıkar yolu yok artık. Ya mahkemeye vereceğiz; olmadı Reha Muhtar''a çıkartacağız!.."

Yaa, gördünüz mü hangi konumda olduğunuzu! Adamlar sanki Show TV'nin ana haber bültenini değil de; bir ağır ceza reisinin usûl kararlarını ve mevzuat magazinini izliyor! 

Eh, bir ağır ceza reisinin (ya da her neyse işte-Yargıtay başkanının) öncelikle üslubunu birazcık daha toparlayaraktan, daha adil, vukufiyeti akıcı, görüş açısı şumullü ve çevik olması icâb etmektedir. Okey? 

Saygıyla arz ederim...


Selahattin Yusuf, 06.07.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Yolda
Selahattin Yusuf Yazıları



Sonsuz Ark'ın Notu: Selahattin Yusuf Beyefendi'nin 2006'den geriye doğru yayınladığımız yazılarının büyük bir kısmını Şimdiki Zamanın İzinde adlı kitabında bulabilirsiniz.




Sonsuz Ark'ın Notu: Selahattin Yusuf  Beyefendi'ye, 'tamamen hür, tamamen geniş nefesler alarak' yazdığı yazıları bizimle paylaştığı için teşekkür ederiz... Seçkin Deniz, 15.04.2016



İlk yayınlandığı yer: Yeni Şafak




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı