1 Mayıs 2018 Salı

SA6057/SD968: Sonsuz Ark Sohbetleri

"Biz geleceğe yazıyoruz, gelecekte ne yazdığımızı görenler olacak elbette, geleceği nasıl inşâ etmeye çalıştığımızı anlayacaklar ya da belki kimse umursamayacak bile."


Bir iş yaparsınız, bilirsiniz ki yapabileceğinizin en iyisi bu değildir, ama elinizdeki imkanlarla yapabildiğinizin en iyisi odur, çünkü o yaptığınız işe, zamanınızı, terinizi, aklınızı ve en önemlisi samimiyetinizi, bilginizi, birikiminizi dahil etmişsinizdir; o zaman oturup şöyle bir bakarsınız o işe.... "Evet!", dersiniz, "Yapabileceğimizin en iyisi bu!" 

İşte Sonsuz Ark, benim için öyle bir şey.. Sonsuz Ark Sohbetleri de, yaptığımız bu işin doğasını konuşmak üzere tasarladığım bir yazı serisi; hangi ara zaman bularak yazacağım, bilmiyorum, ama aklımda olan bir şeydi, bu hikayede, bu sonsuza akışta nelerin nasıl olduğunu, oldurulduğunu anlatmak. 

Umuyor ve diliyorum ki; bu hikayenin ana fikrini anlatabilir, suyun akışında neler yaşandığını geriden gelecek olanlara aktarabilirim.

Siz nasıl karşılıyorsunuz bilmiyorum Sonsuz Ark'ın akışını; ama ben kendi halinde, kendi dilini de üreterek, kendi akıl yürütme biçimi ile bu çölleşmiş zamanda akan bu harfleri çok değerli ve anlamlı buluyorum. 


Niyeti belli Sonsuz Ark'ın; pazarlıksız, gizsiz, patronsuz, parasız, reklamsız, bağsız, diyetsiz ve beklentisiz ikinci bir yer yok çünkü... dedelerimizin sadaka taşları gibi bir şey, yapabiliyorsak eğer, takdirini insanların aklına, vicdanına emanet edebileceğimiz bir samimiyet.

Zaman benim için yetmeyen anlamına geliyor. Her an tasarladığım, ama yazmaya ve yapmaya fırsat bulamadığım Sonsuz Ark içerikleri dolaşıyor zihnimde ve dolaşırken bana yüklediği sıkıntılar arttıkça üst üste bindikçe, ne kadar azını yapabildiğimi görüyorum; yani yaptığım yetmiyor, yapabileceğimin en iyisi bu desem bile; bunu biliyorum.


Para büyük bir güç, bu yüzden parasız bir iş büyük bir güçten mahrum olarak yürür, para yoksa çünkü çıkar yoktur, çıkar yoksa ilgi ancak meraka bileşendir. Meraka bileşen olan ilgiyi de ancak sabırla bekler ya da inşâ edersiniz. 

Sonsuz Ark bu anlamda okurunu seçen, okurunu yetiştirirken kendisini de geliştiren bir mekan, mecra, okul olarak yavaş yavaş çoğalmayı, genişlemeyi ve derinleşmeyi 'mecburen' tercih etmiyor, bilerek ve isteyerek bu tercihi tek seçenek haline getiriyor. Bununla yürürken pazarlıklı olan ilginin verdiği cesarete ya da artışa da tamahkâr değil. Ve bu yüzden işler çok zor yürüyor...

Zorluk, ulaşılabilir olmanın artışı ile teselli heybesinde eriyen bir şey bana göre. Ve en önemlisi teselli heybesinin bir yerinde duran güven var, içeriğe güven, samimiyete güven, sıradanın çirkinliğine karşı çerçeveye duyulan güven, taklide karşı güven. 

Ki; bugün ABD ve Avrupa Birliği internet ağlarında var olan bilginin güvenilirliğine dair büyük bir telaş içinde, bu telaşın ana sebebi bilgiye hükmetmek, kontrolü dışında bilginin olmasına izin vermemek; bir tür Faşizm 5.0. Sonsuz Ark bu faşizme ve geleneksel her tür dile karşı mücadele ediyor... Yeni çağın yeni insanına karşı bedelsiz bir içerik sunma çabasında...

Ne kadar çok şey anlatmak isterdim şimdi; günlük, haftalık, aylık, yıllık istatistikleri nasıl heyecanla izlediğimizi siz bilemezsiniz tabi, hangi yazının ne kadar çok okunduğunu ya da hangi içeriğin insanları, toplumu ve devlet erkini etkilediğini gözlemlerken aldığımız ödül duygusunun nasıl bir şevk verdiğini... 

Hele üzerinde saatlerce çalıştığım bir analizin ya da metnin ne kadar az okunduğunu gördüğümde yaşadığım kırgınlığı... 

Evet biliyorum; sansasyonel başlıklar ve içerikler çok okuyucu çekiyor, ama adı üstünde sansasyon, bize yakışmaz... Biz geleceğe yazıyoruz, gelecekte ne yazdığımızı görenler olacak elbette, geleceği nasıl inşâ etmeye çalıştığımızı anlayacaklar ya da belki kimse umursamayacak bile.

Bugün Mayıs 2018'in ilk günü, hayırlı olsun emeklerin alnına vuran şavkın en temiz rengi... hayırlı olsun hepimize her yeni gün; yazarlarımıza ve okurlarımıza bereket olsun.

Selam ve sevgiyle kalın dostlarım...

Seçkin Deniz, 01.05.2018, Sonsuz Ark, Sonsuz Ark Sohbetleri
Sonsuz Ark Sohbetleri





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.


Seçkin Deniz Twitter Akışı