21 Mart 2018 Çarşamba

SA5825/KY13-AO168: Devlet'in Kürtler Üzerinden Parçalanma İhtimali Yoktur

"Kürt, Türk'le birlikte oldukça güçlüdür. Başka türlü başkalarına avdır."


Tarihi süreç içerisinde Kürtler, bu topraklarda hep iç kargaşa için malzeme yapılmak istenmişlerdir. Osmanlı içerindeki onlarca ayaklanmanın kendince gerekçelerinin olduğu öne sürülse de arka planında Osmanlıyı parçalama hesapları vardır.

İmparatorluk içinde sadece Kürtler değil, diğer bazı etnik gruplar da bu amaç doğrultusunda kışkırtılmıştır. Kürt nüfusunun çokluğu bu gibi amaçlar için her zaman kullanılmak istenmelerine, bu planın tertipçileri tarafından ilgi görmelerine yol açmıştır.

Osmanlı Kürtleri dini bağlılıkları nedeniyle haçlıların oyunlarını sezdikleri, onlar tarafından kullanıldıklarını anladıkları anda devletin yanında yer almıştır; dinin tehlikeye düşme endişesiyle imparatorluk içindeki müslüman halklar zor anda hep birbirine sarılmıştır.

Türkiye, Osmanlı Devletinin varisidir ve aynı kodlara sahiptir. O nedenle, devlet başka yollarla parçalanmadıkça Kürtler üzerinden parçalanma ihtimali yoktur. Hele hele PKK gibi marksist bir örgüt öncülüğünde Kürtlerin Türkiye'yi bölme hedefine alet olması ihtimal dahilinde değildir. O nedenle Türkiye'yi PKK üzerinden bölmek isteyenler ana akım olarak FETÖ'yu görevlendirmişlerdir.

PKK bitip yerine başka ayrılıkçı Kürt yapılar devreye sokulsa ve bunlar PKK'dan daha güçlü hale gelseler dahi kürtler son raddede devletin yanında yer alır, ülkenin bölünmesine izin vermezler.

Bunun ana nedeni ise; Kürtler'in bu toprakları anayurt, bu devleti de ortak çatı olarak görmeleridir..

Kürt, Türk'le birlikte oldukça güçlüdür. Başka türlü başkalarına avdır.

Bu refleks Kürtlerin zihin altlarına, genlerine işlemiş gibidir, ancak bu gen hep zor anda harekete geçer.

Böyle de bir gerçek var....

Yaşadığımız süreç böylesi bir süreç...




Adnan ONAY, 21.03.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı