6 Eylül 2016 Salı

SA3394/SD517: Fütüroloji ve Sen ya da Sahte Tanrılar

"Onlar, makam, para, güç ve akla hayale gelebilecek dünya zenginlikleri vaat ederler... karar senindir."


Kısa bir analiz olacak bu ve doğrudan sana sesleneceğim hırslı, doyumsuz, bilgili, tanrı ya da tanrıça olmak isteyen yakışıklı ya da güzel, zeki genç:

Bilgi zekayla işlendiğinde çok daha büyük bir şeye dönüşür, bu büyük şeye akıl diyorum... İşte bu akıl sürekli gelişir, geliştikçe de detaylardan bütüne, bütünden detaylara doğru sürekli hareket eder, bu hareketlilikten doğan şeyler öngörülerdir ya da durum tesbitleridir, ki eğer akıl doğru bilgiyle beslenirse, tesbitlerdeki ve öngörülerdeki sapma küçülür ve dışarıdan kahin gibi görünürsün.

Ki; hiçbir kahin geleceği bilemez, buna 'Fütüroloji'(*) diyorlar gelecek tasarımcıları.. ama insanları aldatıyorlar, kafalarındaki şablonu 'Gelecek Öngörüsü' adı altında insanlara yediriyorlar... işte düşünce kuruluşları bu işlevi görüyor, yani bu kuruluşlar tamamen savaş aracı; bizdekiler aciz, sadece raporcu olduklarından çok sık kullanılabilir oluyorlar batı ve doğu için. 

Şimdi sorum şu; "Senin içindeki ateş, eğer bu tür bir güce sahip olursan seni nasıl etkiler?" 

Çünkü bu tür gelecek tasarımcıları av ararlar, o güce sahip olabilirsin, ama bunu sadece Allah rızası için kullanabilirsen tanrı veya tanrıça değil aciz bir kul olma bilincin gelişir; peki sence dünyayı idare edenler misal Rothschild, Rockefelller birer sahte tanrı mı, tanrı veya tanrıça olduğunu zannedenlerin patronları mı? 

Onlar, makam, para, güç ve akla hayale gelebilecek dünya zenginlikleri vaat ederler... karar senindir. 

Tanrı veya Tanrıça olmak isterken basit bir kukla ya da tetikçi olma!

Geleceği sadece Allah bilir, senin yapabileceğin sadece akletmek ve bağ kurmaktır, onu da abartma!


Seçkin Deniz,  06.09.2016, Sistematik Analizler 136
Seçkin Deniz Yazıları



(*) Fütüroloji, gelecek bilimi, gelecekbilim veya gelecek çalışmaları; gelecekte gerçekleşebilecek veya geleceğe dair bilimsel, teknolojik ve sosyolojik gelişmeleri, olağan durumun şartları ve eğilimlerini temel alarak, inceleyen ve tahminler yürüten bilim dalıdır. TDK tanımına göre: "küresel bir perspektif içinde geleceği öngörmeye çalışan bilim" Dünya'da birçok üniversitede fütüroloji kürsüleri mevcuttur. Fütüroloji ile uğraşan kimselere fütürolog denir.

Seçkin Deniz Twitter Akışı