5 Ağustos 2016 Cuma

SA3264/KY13-AO89: FETÖ; Dağılan Çekirdek Yapı ve Entegre Güçler

"Gizlilik içerisinde faaliyetlerini hızlandıran bu yapı mensupları ortaya çıkan durum nedeniyle (öyle tahmin ediyorum ki) daha aktif bir pozisyona çekileceklerdir. Belki de çekilmişlerdir! Umarım iktidar buralara kadar uzanır ve bu kez sistemin bağırsakları tümüyle temizlenir.."


FETÖ yapılanması, demokrasiye ihtiyaç duymayan 'Takiyye' ile beslenen din soslu bir yapılanmadır. Bu yapı, sistemin yerleşmek için demokrasiyi veya dini referans alarak mücadele etmek ve kitleleri ikna ederek yapılanmak yerine 'Takiyye' ile bulunduğu araziye uyarak o mevzinin en önemli yerini elde etmeye uğraşır.

'Takiyye'nin yapılanmada ana usül olarak seçilmesi nedeniyle halktan uzaktırlar ve sadece örgüt mensupluğu üzerinden sisteme yerleşmeyi amaç edinirler. O nedenle sayıları azdır, ancak örgüt içerisinde yer alan herkes amaçları için verilen tüm görevleri yerine getirmek durumunda olduğu için güçlüdürler.

Bu 'Sızıntı' yapı, sistem içerisinde ehliyet ve adalete dayalı hiyerarşiyi yok edip sadece kendi elemanlarına veya satın aldığı destekçilerine alan açtığı için demokrasiyi de zaafa uğratarak din üzerinden totaliter bir yapı oluşturmaya ayarlıdır. 

Yapılanırken önlerine çıkabilecekleri şantaj, korku, düzmece raporlar, cezalar vs. ile etkisizleştirirken kimi etkili isimleri de para ve makamlarla kendilerine hizmet ettirirler; bilhassa demokrat sanılan kimi etkili isimlerle kendilerini maskelerler...

Hareketin nihai hedefi az,ancak etkili, militanlaştırılmış örgüt mensubu üzerinden tüm sistemi kontrol etmektir. Son noktaya gelinceye kadar tüm kritik noktalar ele geçirilir. Bu aşamalarda işbirlikçilerden de yararlanılır.

Böyle bir yapı ülke üzerinde hesabı olan uluslararası güçler için son derece elverişli bir yapıdır. O nedenle bu yapıyı avuçlarına alarak kullandıkları diğer yapılarla entegre ederler. 

Bu entegrasyonu gerçekleştiren üst akıl bu çekirdek yapıyı öne çıkarmaz. Bunun yerine demokratik görünümlü unsurlar üzerinden toplumsal algı oluştururlar.

Sonuç; üst akılın darbe için kullandığı çekirdek yapı 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası yapılan operasyonla büyük bir yara almış durumda. Ancak onunla entegrasyona sokulmuş olan güçler hala gizlilik içerisinde varlıklarını sürdürüyorlar. 

Gizlilik içerisinde faaliyetlerini hızlandıran bu yapı mensupları ortaya çıkan durum nedeniyle (öyle tahmin ediyorum ki) daha aktif bir pozisyona çekileceklerdir. Belki de çekilmişlerdir! Umarım iktidar buralara kadar uzanır ve bu kez sistemin bağırsakları tümüyle temizlenir..



Adnan ONAY, 05.08.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı