24 Temmuz 2016 Pazar

SA3212/KY13-AO88: Darbe ve TSK Üzerine

"Biz böyle bir ordu yapılanması karşısında geleceğimizin güvende olduğunu nasıl söyleyebiliriz ???"

Bir Arap Çizer böyle görüyor

Türkiye korkunç bir badire atlattı.

Gördüğümüz neydi?

Uzun bir süreden beri titizlikle hazırlanmış olan darbe 15 Temmuz gecesi acımasız bir şekilde, henüz hava yeni kararmaya başlamışken devreye konmuş, kısa bir sürede cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu sanılan yere (Marmaris'te bir otel), Beştepe'ye, TBMM'ye, Türksat'a ve diğer birkaç yere havadan müdahale yapılmış, İstanbul ve Ankara'da Boğaz köprüsü ve bazı yerlere az sayıda tanklar yerleştirilmiş ,yine bazı yerler az sayıda asker tarafından kuşatılmıştı.

Darbe girişimi erken saatte yapılmış olmasına rağmen hiç kimseden darbeye karşı bir tepki yansımadı. Kimi televizyonlar yaşanmakta olanı anlamaya çalışırken bazılarında darbe ihtimaline karşı (yüksek sesle olmayan ) tepkiler yükselir gibi oldu. Bu süreçte hiçbir yetkili, etkili kimse televizyonlara bağlanıp darbeye karşı bir açıklamada bulunmadı.

Öyle anlaşılıyordu ki darbe genel itibarıyla sineye çekilecekti.. Kimileri de darbenin başarılı olacağını sanarak muhtemelen erkenden gelecek hesabı içine girmişti.

Ne zaman ki Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaya çıktı ve halkı sokağa çıkmaya ve darbeye direnmeye çağırdı ve de ardından başbakan Yıldırım, Gül ve bazı etkili isimler televizyonlardan kamuoyuna açıklamalarda bulundu; işte o zaman işler tersine dönmeye başladı. 

Sokağa çıkan halk tankları durdurmaya çalışırken özel kuvvetler ve emniyetle birlikte bazı askerler de bu sürede darbecilerle çatışıyor, darbecileri etkisizleştirmeye çalışıyordu.

Darbecilerin ana merkezlere yaptığı operasyonlardan istediklerini elde edemedikleri anlaşılınca tanklar, darbeci askerler teslim alınmaya başlandı.

Peki, darbeciler az çapta bir güçle senaryolarını devreye sokmak için saatlerce sonuç almaya çalışırken koca TSK nasıl oldu da bütün bu olup bitenlere karşı gerekli tedbirleri devreye sokamadı?

Cumhurbaşkanını, Genel Kurmay başkanını, Başbakanı, Meclisi koruyamayan, saatlerce adeta bir film gibi göstere göstere darbe yapmaya çalışan çeteye karşı hiçbir karşı atak yapamayan TSK üst yönetiminin neden bunu yapamadığı sorgulanmayacak mı?

Boğaz köprüsünü saatlerce tutan 4-5 tanka karşı bir operasyon yaparak, o askerleri etkisiz hale getiremeyen, olay yerlerinin hiçbirine bir tek asker sevk edemeyen TSK'nın bu durumu neyle açıklanabilir?

Bu üst düzey komutanlarımız bu derece etkisiz mi ki,hiçbir karşı atak yapamadılar? Nasıl oldu halk ve polis tanklardaki askerleri iknaya çalışırken bu askerlerin komutanlarından hiçbiri yanına birkaç asker alıp burala gidip, askerleri bu eylemden vazgeçirmeye çalışmadı?

Bizim ordumuzu idare eden komutanlar askerler üzerinde bu derece etkisiz bir pozisyonda mı?

Biz böyle bir ordu yapılanması karşısında geleceğimizin güvende olduğunu nasıl söyleyebiliriz ???



Adnan ONAY, 24.07.2016, Sonsuz Ark, Konuk Yazar

Seçkin Deniz Twitter Akışı