23 Temmuz 2015 Perşembe

SA1565/KY29-YA17: Rumlar Turizmde Haksız Rekabete Uğramış!

"Rezervasyon yaptığı otellerin listesine Kuzey Kıbrıs’tan da yaklaşık 20 oteli alan booking.com, anında Rum lobisinin dikkatini çekti, Rumlar, baskıyla, KKTC otellerini listeden attırdı."


Rum basınında bir haber: “Haksız rekabet şikâyeti!” Haberin içeriğinde, KKTC ile Güney Kıbrıs arasında haksız bir turizm rekabetin yaşanmakta olduğu söyleniyor. Yanlış anlamayın, haksız rekabetten mağdur olan yıllardan beridir izolasyonlardan ve Rum lobisinden ötürü bireysel çabalarla turizm yürütmeye çalışan KKTC değil, Güney Kıbrıs!

Rum Otelciler Birliği (PASİKSE) Başkanı Haris Loizidis, Rum tarafındaki otellerde tüm Avrupa standartlarının yerine getirildiği, KKTC’de olmayan vergilerden ötürü fiyatların arttığını, dolayısıyla KKTC ile aralarında haksız rekabet ortamının olduğunu savunuyor.

Rum turizm örgütlerinin, KKTC turizminin yurt dışında tanıtılması için büyük çaba gösterildiğini gözlemlediklerini de söyleyen Loizidis, yurt dışında neredeyse her fuarda KKTC yetkilileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirtiyor.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Ekonomik olarak Türklerin boğazına basan ve tanınmanın tüm avantajlarını kullanan bir millet, tanınmamanın tüm acımasızlığı içinde pazardan pay kapmak adına münferit çabalar harcayan Kıbrıslı Türk turizmcileri haksız rekabet yapmakla suçluyor.

Haksız rekabetin babasını yapan bu insanlara söylenecek pek bir şey yok, ama biz yine hatırlatma yapalım; Geçen yıllarda dünyaca ünlü rezervasyon şirketi, booking.com, Rum baskılarına boyun eğerek Kuzey Kıbrıs’ı siteden çıkarmıştı. 

Merkezi Hollanda’da bulunan ve internet üzerinden dünyanın dört bir yanında 165 binden fazla otele müşteri gönderen booking.com, Rumların baskısına dayanamamış ve listesine dahil ettiği Kuzey Kıbrıs otellerini siteden çıkarmak zorunda kalmıştı.

Rezervasyon yaptığı otellerin listesine Kuzey Kıbrıs’tan da yaklaşık 20 oteli alan booking.com, anında Rum lobisinin dikkatini çekti, Rumlar, baskıyla, KKTC otellerini listeden attırdı.

Booking.com’un Kuzey Kıbrıs’ta iş yaptığı bütün otellere gönderdiği ve medyada yayımlanan mektupta şunlar yazıyordu: 

“Son birkaç ay zarfında, çeşitli Kıbrıs Rum Kesimi makamlarından (Kıbrıs Rum Kesimi’nin Lahey, Roma ve Atina Büyükelçiliği ile Kıbrıs Otelciler Birliği) bize aşağıdaki hususları bildiren çeşitli yazılar almış bulunuyoruz:

a) Kıbrıs Türk kesimindeki bazı oteller faaliyet ve işlerinin yürütülmesi, gerçekleştirilmesi ve sürdürülmesi için gerekli olan tüm izinlere, ruhsatlara ve diğer resmi onaylara sahip değildir ve bunların gereklerine de uymamaktadırlar.

b) Kıbrıs Türk kesimindeki bazı otellerin satışa çıkarılması yasadışıdır ve bu otellerin web sitemizde pazarlanması cezai suç oluşturmaktadır ve şirketimiz ve yöneticilerimiz açısından cezai ve hukuki sorumluluk doğurabilecektir.

Bizi anlayıp takdir edeceğinize inanıyoruz, böyle bir yükümlülük ve risk altına girmeyi kesinlikle istemiyoruz. Yükümlülüğümüzü hafifletmek ve şirketimizi, yöneticilerimizi, repütasyonumuzu ve ticari İtibarımızı korumak adına, incelemenin gerçekleştirilmesi ve sizden gelecek girdilerin beklenmesi sürecinde, mektubun ilk bölümü kapsamında yer verilen nedenlerden dolayı, web sitemizdeki varlığınızı askıya almak zorunda olduğumuzu üzülerek size bildiriyoruz ve işbu yazı ile askıya alma bildiriminde bulunuyoruz.”

Bitmedi; Bundan birkaç yıl önce de Larnaka Havalanı’ndaki uçuşların azalmasını yine Kuzey’e yüklemiş, yabancı turistler ve Rumların Ercan Havalimanı’na yönelmesinden ötürü turizmlerinin olumsuz etkilendiği iddiasında bulunmuşlardı. 

Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways) yöneticileri, Ercan Havalimanı üzerinden seyahat eden Rum yolcularda artışından dolayı zarar gördüklerini iddia ederek önlem alınmasını talep etmişti.

'Cyprus Airways' Yönetim Kurulu Başkanı Stavros Stavru 2013 yılında yaptığı bir açıklamada,  Türk şirketlerin, 'kullandıkları çeşitli oyunlarla', Güney Kıbrıs'taki yolculara ulaşmayı başardıklarını, bunun sonucunda bu yolculara, Ercan Havalimanı üzerinden farklı destinasyonlara yönelik alternatif seçenekler sunduklarını, bunun gelişmesine müsaade edilmesi durumunda elverişsiz gelişmelerle karşı karşıya kalacaklarını savunmuştu.

Hatta rekabeti daha da çirkinleştirip, Ercan Havalimanının güvenli olmadığını dahi söyleyebilmişlerdi sonrasında... 

Şimdi de çıkmış, “haksız rekabete uğruyoruz” diyorlar. Pes ki ne pes!

Ben eminim ki, Kıbrıslı Türklerin önünü kesmek adına türlü hile ve desiseye başvuran, tanınmışlığın avantajıyla söylediklerine inandıran, ekonomik sıkıntıların hıncını Kıbrıslı Türklerden çıkarmaya çalışan Rumların, “haksız rekabete uğruyoruz” sözlerinin değerlendirmesini Kıbrıslı Türk turizmciler yapacak ve ne zor şartlar altında turizm yaptıklarını, haksız rekabetin ne demek olduğunu anlatacaklardır. 


Yurdagül Atun, 23.07.2015, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Medya, 

Seçkin Deniz Twitter Akışı