8 Mart 2015 Pazar

SA1204/ ÇY4-DB39: En Yüksek Tecavüz Suçları Sıralaması Küresel TOP 10: 1. ABD...

Sonsuz Ark'ın Notu: 
Küresel Propaganda araçlarının Kadına Şiddet ve Tecavüz konusunda özenle işaretlediği ülkelerde bahse konu şiddet ve tecavüz olaylarının olmadığını iddia etmiyoruz, ancak her şeyden önce dürüst olmak zorundayız, işaretçi ülkelerin neredeyse tamamı bu insanlık dışı listede zirvede. En yüksek Tecavüz Suçları Sıralamasında ilk 10 ülkeden 7'si en gelişmiş ve en demokratik Avrupalı ve Amerikalı ülkeler. Tarihe not düşülsün diye düşündüğümüz için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aşağıdaki analizi yayınlamayı uygun bulduk. 
Seçkin Deniz, 8 Mart 2015


Biz sık sık suçun sadece cinayet veya soygunla ilgili olduğunu düşünürüz. Ama size şunu söyleyeyim ki suçun çok çeşitli kategorileri vardır. Bunlar uyuşturucu ticareti, insan ticareti, kaçakçılık, tecavüz ve benzerleridir. Bu suçlardan bazıları ortaya çıkmazken bazıları sık sık rapor edilmektedir. 

Kurbanlar genellikle saygınlıkları sınırdayken anti-suç birimleriyle iş birliği yapmaktan kaçınırlar. Tecavüz, bu insanlık dışı günahlardan biridir. Hiç şüphe yok ki biz insanlar teknolojiyle dört nala gidiyoruz, ama bu bizi hayvanlardan farklı yapmıyor. 

Tecavüz oranı tüm dünyada artmakta. Tecavüz oranındaki artışın sebebi yine aynı şeydir; mağdurlar bu tür olayları bildirmeye utanırlar. Kurumlar hala bu suçları önlemek için karşı yasa ve ağır cezalar uygulayarak suçu engellemeye çalışıyorlar.

Ve şimdi tecavüz suçuna en çok batmış olan en gelişmiş ülkeler olduğunu okuyunca çok şaşıracaksınız:

10) Tayland:

Hiç kimse bu güzellikler ülkesinin böyle bir platformda yer alabileceğini düşünmez. Tayland’da her gün çok sayıda kadın, genç kız hatta bebek cinsel tacize uğruyor. Avustralyalı 93 yaşındaki bir vatandaşın tecavüzle suçlanması, bize bunun yaşla bir ilgisi olmadığını gösteriyor ki bu nesil güvende değil.

9) Belçika:

Belçika bu yarışta hiç de geride değil. 2009-2011 arasında tecavüz suçlarında %20’ lik bir artış olduğu görüldü, şimdiye kadar bu suçta artış devam ediyor. Son haberlere göre 11 Haziran 2011’de bir gün içerisinde sekiz farklı tecavüz olayı rapor edildi. Tüm bu göstergeler bu ülkenin bu suça kötü bir şekilde boyun eğdiğini gösteriyor.

8) Rusya Federasyonu:

Rusya da tecavüz suçlarında zirvede. 2. Dünya Savaşında bile Kızıl Ordu’nun  yenilgilerine sebep olan tecavüz çetelerini, savaş sırasında yönlendirdiği bildirilmişti. O zamandan beri, belirlenmiş olan tecavüz vak'alarının sayısı her gün artıyor.

7) İsveç:

İsveç’te her 4 kadından 1’nin tecavüz kurbanı olduğu ortaya çıkıyor. Bu, İsveç’in en yüksek suç oranları listesinde ilerideki yıllarda ilk 3’te yer alabileceğini gösteriyor. Bu durum yasa uygulayıcı kurumların daha aktif olması gerektiği alarmını veriyor.

6) Almanya:

Tahminen 240.000 kadın ve genç kız bu utanç verici suç sebebiyle öldü. Alman Katolik Kilisesi kurbanların ertesi gün hapı almalarına izin verdi. Ülke teknolojik olarak ilerliyor ama aslında insanlık olarak geriliyor.

5) Kanada:

Her 3 kadından 1’inin hayatı boyunca en az bir kez tecavüze uğradığı bildiriliyor. İşin üzücü yanı, bu tecavüz suçlarının sadece %6’sı rapor ediliyor. Bu bize, bu tür eylemlere maruz kalan kurbanların burada isimlerinin duyulmasından korktuklarını gösteriyor. Eğer Kanada gibi bir ülke, tecavüz suçlarından sıkıntıya düşüyorsa biz üçüncü dünya ülkelerinden her şeyi bekleyebiliriz.

4) Meksika:

Bildirilen en son rapora göre,  Acapulco’ da 11 Şubat 2013’ te 5 şüpheli, 6 İspanyol turiste tecavüzden suçlanarak tutuklandı. Demek ki sadece yerliler değil, yabancılar da Meksika’ da dolaşırken çok dikkatli olmalılar. Bu durumu daha da kötü yapan ise listedeki diğer olayların sayısındaki çokluk. Bu durum derhal kontrol altına alınmalı ve suçlular hiç bir muafiyet olmaksızın cezalandırılmalı.

3) Birleşik Krallık:

Çok sayıda insan en gelişmiş ülkelerden biri olduğu için İngiltere’de yaşamak ya da en azından ziyaret etmek ister. Ama bu insanlar aynı zamanda bu ülkenin tecavüz suçunda çok kötü bir yerde olduğunun farkında olmalılar. Çok sayıda taksi İngiltere’ de, tecavüz suçlarında yer alıyor. Ve devlet, tek başına bir kadın için taksilerin güvenli olmadığı konusunda kadınları bilinçlendirmeye çalışıyor. 

En şiddet içeren olay, bir haftada bir kızın 90 kez tecavüze uğramasıydı. Aman Tanrım! Bu bizim düşünebileceğimizin çok ötesinde bir şey. Tecavüz Kriz Masası (Rape Crisis)  (İngiltere ve Galler) bu suçu önlemek için çalışan ünlü bir organizasyon. Son zamanlarda bazı televizyon komedyenleri de bu organizasyona fon sağlamak için çalışıyorlar.

2) Hindistan:

Hindistan, cinsel saldırıların hızla arttığı bir yer. Son zamanlarda,  23 yaşındaki bir tıp öğrencisinin, otobüste bir çetenin kurbanı olduğu ortaya çıktı. Kızın kimliği açıklanmadı. Tecavüzden sonra otobüsten atılmıştı. Signapur Hastanesi’ ne götürüldü,  uzun bir süre yaşam mücadelesi verdikten sonra orada öldü.  

Abisine, kaçmak çok uğraştığını, ama onu öldürmekle tehdit ettiklerini söyledi. Öldüğünü düşündükleri için onu otobüsten atmışlardı. Bu olayı kınamak için bir çok protesto gösterisi düzenlendi.Ama çok şaşıracaksınız ki, protestolar yapılırken ve insanlar zavallı kızın yasını tutarken, aynı gün başka bir kız bir otobüs şoförü tarafından tecavüze uğradı. 

Sonuçta her 20 dakikada bir kadının bu suçun mağduru olduğu Hindistan, bunun üzerinde ciddi bir şekilde kafa yormalı . Bu, bu ülkenin sonunu getirebilir.

1) Amerika Birleşik Devletleri:

Şimdi gelelim dünyanın süper gücüne;  Ama sıkı durun! Bu süper güç tecavüz suçları sıralamasında 1 numarada. Erkekler, tecavüzcülük oranında %99’luk bir paya sahip. Kurbanlara bakarsak %9’u erkek iken, %91’i kadın. Bunun dışında toplam olayların sadece %16’sı rapor ediliyor. 

Tecavüz olaylarının çoğunun evin içinde gerçekleşmesinden ziyade Amerika’da açık alanlarda tecavüz çok yaygın değil. Köylerde yaşayan kızlar, kalabalık şehirlerde yaşayanlara oranla daha fazla risk altındalar. 

Üniversite öğrencilerinin neredeyse çeyreği, 14 yaşındayken tecavüze uğradığını söylüyor. Hatta Amerikan ordusundaki bayan subaylar dahi, sahada bile cinsel tacize uğradıkları için,  kendilerini güvende hissetmiyorlar. Eğer Amerika SÜPER GÜÇ kimliğini muhafaza etmek istiyorsa derhal bu suçun üstesinden gelmeli.

List Top Tens/ Crime Top 10/ Countries With Highest Rape Crime 

18 Temmuz 2013


Derya Beyaz, 08.03.2015, Sonsuz Ark, Çırak-Çevirmen Yazar, Çeviri




Orijinal Metin:

Seçkin Deniz Twitter Akışı